Czemu pomimo kiepskich wynikow, Yawin nie pozbył się swojego pakietu? (wiem słaba płynność, ale mogli zacząć - myślałem, że to ich sprawa ten zjazd) Czemu ktoś się "podstawia" tak jak dzisiaj i łyka prawie 20 tys papierów? Po wynikach zjazd był słaby a i popyt jakiś się pojawił to daje do myślenia
Wyniki firmy są dobre. Pomimo spadku przychodów uzyskano ten sam zysk brutto co w roku 2013. Natomiast zysk netto jest pomniejszono o odpis na środki finansowe. Potrzebne na przejęcia. Uzyskanie takiego samego zysku brutto w 2014 roku co w 2013 przy mniejszych przychodach świadczy że pozbyto się mniej rentownych produktów i dobrze świadczy to o zarządzie spółka. - Natomiast cena giełdowa spółki jest pochodną od sytuacji na całej giełdzie i braku kapitału związku z wycofaniem aktywów z OFE. Inwestorzy sprzedają akcje bo notowania wyznaczyły trend spadkowy który może zatrzymać się przy 2,5 złotego. Jeszcze jednym powodem było wstrzymanie przez sąd decyzji związanej z nową emisją akcji przeznaczoną na rozwój. Kto skupuje ? Jakiś fundusz mający wolne środki. Dla takiego funduszu duża podaż jest okazją do kupna bo spółka spada przy niskich obrotach.
Przy trendzie spadkowym ponosi sceptyków. Zobacz na wyniki LOTOSU miliardowe straty a kurs spółki trzyma się. Jeżeli chcecie żeby wasza inwestycja w LSISOFT przyniosła olbrzymi zysk to wstrzymajcie emocje. Tylko przez przejęcia kurs spółki może rosnąć. Bywało tak że spółka spadła do 4 zł a potem wzrosła do 40 zł. Ty może być tak samo. LSISOFT może spaść w granice 2,5-3,20 zł a potem wzrosnąć do 40 zł w ciągu kilku lat. Pozdrawiam.
dobrze sie zabezpieczją ;) 2,5 zł hahaha. Troche na duchu podniosło mnie to że ktos w ostatnich dwóch dniach wział jednak pare szt, wiadomo teżże ktoś oddał ale oddać mógł każdy bo zlecanie chwile stało. Daje to jakąś nadzieje. Co historii od 4 do 40zł to chyba nie tutaj Siewiera za słaby jest i żal mu due sciska że musiałby sie uprzywilejowanych pozbyć. ja co prawda z człuchowa nie jestem ale jeśli kurs LSI w ciągu 2-3 lat ma wynosci 40zł to Siewiera nie może mieć ani jednej akcji uprzywilejowanej i musi zrozumieć że i tak wtedy na tym biznesie zarobi.
odkupiłem jak ostatni frajer jak zobaczyłem popyt z ostatnich dni, a tu widze dalej jazda bez trzymanki, C/WK < 0,5, C/Z < 10 po uwzględnieniu wynikow za 4q. Yawin nie sypie wiec kto? Wyglada na jakiś "fund" oni sypia nie patrząc na cene, ale ile można i ciekawe ile maja wtopy, bo ze w okolicach 50% to prawie pewne