• Znajomość tematu Autor: ~westman [83.30.217.*]
    Wiadomo od zawsze, że wiedza i informacja jest istotą giełdy. Może się okazać, że prawo Luksemburga zaspokaja potrzeby osób indywidualnych przy sprzedaży masy upadłościowej krótko ujmując akcjonariuszy.
  • Re: Znajomość tematu Autor: ~wojtek [164.126.179.*]
    ,.,.wątpliwa sprawa kolego ,depozyt jest wymogiem prawa luxemburga ustanowiony ,żeby w przypadku upadłości nasze akcje były zabezpieczone,,sam wiesz jak w Polsce to się odbywa,,,firma pada a akcjonariusze są na samym końcu układanki a jak jeszcze firma miała potężne długi to już jest bardzo ciężko,,to co kumaty napisał ok,ale nie doczytałem się że nasze akcje dostaniemy pieniądze,,czytam o prawie luxemburga ,,jak się doczytam czegoś mądrego dotyczące naszego tematu dam znać ,,warto też by wysłać zapytanie do SII-stowarzyszenia inwestorów indywidualnych ,może oni coś podpowiedzą ,,bo ja się nie spotkałem z przypadkiem transferu akcji na depozyt
  • Re: Znajomość tematu Autor: ~wojtek [164.126.179.*]
    ..tak myślę,że jak westa by była patrowicza,Solorza czy tez karka wymyślili by pewno jakiś list intencyjny z bankiem ,ze się ułożyli ,,przez ten czas zrobili podbitkę a po tygodniu wypuścili info o wycofaniu się banku z umowy po przeanalizowaniu sytuacji w weście,,a może jeszcze wymyślili by tajemniczych szejków,,,pozdr
  • Re: Znajomość tematu Autor: ~PATROWICZ [78.154.86.*]
    patrowicz
  • Re: Znajomość tematu Autor: ~elvis [83.21.120.*]
    elvis
  • Re: Znajomość tematu Autor: ~obcy [95.49.247.*]
    Czy są jakieś przesłanki ,przewidywania 5 mld. $ poszło na Ukrainę dla Westy też coś kapnie co wy na to.
  • Re: Znajomość tematu Autor: ~wojtek [164.126.107.*]
    ,,przesłanki może i by były ale bardziej za janukowycza,pewno poroszence będzie na rękę jak westa padnie całkowicie,,niby kumple z dzerdzenskim ale jeżeli chodzi o konkurencje -w tej dziedzinie nie ma sentymentów,,,
    co do westy--dzwonię codziennie do pani Oksany mazurkewicz i echo,meile z zapytaniami w języku ukraińskim, angielskim-echo--także albo westę już zamnkneli albo celowe uniki,,
    ja to widzę tak--na początku maja nas zawieszają z powodu braku nie podania raportu,czerwiec -walne--jak dotrwamy i na walnym rada dyrektorów poinformuje nas łaskawie ,że spółka zostaje całkowicie rozwiązana--i to będzie finito,,
    chyba ,ze zdarzy się cud,,ale realnie trzeba spojrzeć na to co się dzieje ,,,
    westę mogłaby uratować milionowa emisja nowych akcji,ale sami sobie strzelali w kolano od początku ipo poprzez brak informacji ze spółki a tym samym olewanie nas drobnych akcjonariuszy,wieć doskonale zdają sobie sprawę ,że nikt tych akcji nowych nie obejmie,,istnieje małe prawdopodobieństwo, że wypuścili te dwa komunikaty po to by powiedzieć bankom-zwijamy się a wy nie dostaniecie nic jak się zwiniemy,,malutką część,więc banki teraz myślą,co lepsze jak westa całkowicie upadnie,czy też rozłożymy jej kredyty na lata i będziemy odzyskiwac swój kredyt dłużej ale większą część,,
    -tu musiałby się zdarzyć cud w postaci restrukturyzacji kredytów a sami wiecie ,ze czekaliśmy długo na to i nic nie wyszło wiec nie sądze,żeby tu się coś zmieniło,,pozdrawiam
  • Re: Znajomość tematu Autor: ~kumaty [212.95.7.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Znajomość tematu Autor: ~wojtek [164.126.121.*]
    co żeś napisał ,że Cię moder wykasował?
  • Re: Znajomość tematu Autor: ~obcy [79.191.56.*]
    Co wy na to zbiórka ,czy tak dla zabawy kolekcjonuje ktoś ciężko powiedzieć.
  • Re: Znajomość tematu Autor: ~swojak [83.30.109.*]
    Dnia 2015-03-16 o godz. 15:36 ~obcy napisał(a):
    > Co wy na to zbiórka ,czy tak dla zabawy kolekcjonuje ktoś ciężko powiedzieć.

Jezeli nadal bedzie wystawial koszyk to ewidentnie zbiorka istoty wtajemniczonej . Jesli natomiast popyt zniknie to znaczy ze kolekcjoner!
  • Re: Znajomość tematu Autor: ~wojtek [164.126.205.*]
    tak jak napisałeś Swojak,,.,nie było obrotów na 0,17 i 0,20 to są przy 0,09,,wycena śmieszna,10 sesji i zgarnięte milion akcji w prosty sposób,jak ludzie oddają po tej cenie zawsze się znajdą nabywcy a widać ,że koszyk był ostatnio ustawiany,i tak kilkast akcji znalazło nabywców,,kolekcjonerzy makulatury-wątpie:)

• Re: Znajomość tematu Autor: ~kumaty [212.95.7.*]
    www.dzenzersky.com
  • Re: Znajomość tematu Autor: ~wojtek [164.126.205.*]
    taki zawsze spadnie na cztery nogi,,denis tu pomaga tam ,widać ,że jest poukładany na ua ,,ciekawe kto mu pomoże z westą:))
  • Re: Znajomość tematu Autor: ~kerk [79.191.189.*]
    A taka spółka Kernel z jakiego kraju pochodzi i gdzie jest zarejestrowana- ciekaw jestem jak to dalej będzie
    oczywiście z Westą.
  • Re: Znajomość tematu Autor: ~wojtek [164.126.36.*]
    ukrainska,pewno w luxemburgu zarejestrowana jak większość,,jedna z lepszych spółek z tego regionu i ostanio z tego co czytałem bardzo dobre wyniki,fundy siedzą nam na pokładzie,,,pozdr
  • Re: Znajomość tematu Autor: ~kerk [79.191.189.*]
    Taniego paliwa zostało bardzo mało zobaczymy na ile wystarczy - trudno to rozebrać, pewne
    przemyślenia są ale czy trafne .
  • Re: Znajomość tematu Autor: ~wojtek [164.126.36.*]
    ,,,trafnie to ująłeś ,,a trak na marginesie- pani oksana  i denis milczą jak zaklęci,telefony i meile   jakby do głuchych ,ale tak przypuszczałem ,bo po co odpisywać czy odbierać telefon od drobnych akcjonariuszy z polski,pozyskali kapitał i tyle,zobaczymy co tu jeszcze wymyślą do zawieszenia naszych akcji na początku maja,/Pozdr
  • Re: Znajomość tematu Autor: ~miech [78.9.152.*]
    Skąd wiesz ze akcje w maju mają być zawieszone?
  • Re: Znajomość tematu Autor: ~wojtek [164.126.47.*]
    Z prostego panie kolego powodu,,
    do końca kwietnia westa ma podać raport, jak sami się wyrazili w ostatnim komunikacie, brak środków na przeprowadzenie takiego sprawozdania,więc trzy sesje czy też dni po nie podaniu raportu zawieszą nam notowania a przypadnie to na początek maja.,.,
  • Re: Znajomość tematu Autor: ~stan [109.241.7.*]
    Jest jeszcze taka opcja ze Denys albo inny prezes sypnie drobnymi z wlasnej kieszeni na ten raport. Inna sprawa to czy kazdy chcialby go zobaczyc bo pewnie za ciekawy to on nie bedzie. Ale trzeba tez brac pod uwage taki myk ze na kilka dni przed raportem wyjdzie info o wznowieniu rokowan z bankami. Tak ze trudno wyrokowac cokolwiek
  • Re: Znajomość tematu Autor: ~rexterfoss [178.43.222.*]
    jasne. sypnie drobnymi, bo na sercu lezy mu dobro janka , wojtka czy innego ryska z polskiej giełdy . kiedy przestaniecie sie łudzic, zakładac kluby 9,99 zeta i nie wiadomo co.
    to koniec.ja sie pogodziłem.z pazernosci liczyliscie na miliony , no to macie.
    bedzie jak ze słowenskim bankiem . na koncie nie zostanie nic. null , zero.
    z 17 gr zjechało na 9 gr. a nadzieja dalej zyje. sami sie oszukujemy.
  • Re: Znajomość tematu Autor: ~pedano [83.8.218.*]
    a ile bedziemy mogli wnukom opowiadac ...
  • Re: Znajomość tematu Autor: ~wojtek [164.126.240.*]
    ,,dżerdzenski sprowadzał za czasów janukowycza maszyny do westy z ominięciem podatków na preferencyjnych uwarunkowaniach, poroszenko w 2012r był głównym inicjatorem otwarcia zakładu recyklingu i honorowym gościem,,zakiwali się sami ?!na co kasa poszła ?czy część na polityków a w sumie jednego janukowycza za poparcie dla dżerdżenskiego i parasol ochronny dla westy,,poroszenko z dzerdzenskim to dobrzy kumple,.przekombinowali westę,,czy swój pakiet dzęrdzenski też zdeponuje w luxemburgu jak dojdzie do depozytu?uważam ,że oni sami nie wiedzą jak ten transfer miałby wyglądać,,

• Re: Znajomość tematu Autor: ~obcy [79.191.195.*]
    Zajmowanie pozycji -- starter gotowy do wystrzału.
  • Re: Znajomość tematu Autor: ~obcy [79.191.195.*]
    Z dopalaczami a jeszcze nie próbowałem coś nowego ,jeśli by pomogło Westcie
  • Re: Znajomość tematu Autor: ~Alien [78.88.212.*]
    Obcy znowu brałeś dopalacze?
  • Re: Znajomość tematu Autor: ~kar [46.115.159.*]
    luzne pytanko kiedy jest jakis raport ktos wie?
  • Re: Znajomość tematu Autor: ~wojtek [91.199.250.*]
    koniec kwietnia- 30 powinien byc, bo z tego co pamietam na ten rok nie podali dat raportów,,także pewno z poczatkiem maja nas zawieszą,,ciekawe co na czerwcowym walnym uradzą..miejmy nadzieje,ze dotrzymamy do walnego,,,pozdr
  • Re: Znajomość tematu Autor: ~andy [31.0.2.*]
    ja do tego czasu chyba sprzedam z mega stratą
[x]
WESTAISIC 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.