Pewnie znów zawieszą ponieważ spółka nie dała sprawozdania skonsolidowanego za IV kw. 2014. Masakra sami nie potrafią dotrzymać wyznaczonych przez siebie terminów.
Potrafić to potrafią na pewno, ale może wyniki skonsolidowane mają w sobie coś co wyjaśniłoby sypanie akcjami i dla tego jest milczenie owiec. Logiczne.
Udało się w końcu dać raport choć wyjaśnień nie ma żadnych. Pewnie znów będzie kara 10 tysi ze strony gpw za opóźnienie w raporcie. Strach się bać czy dadzą radę zrobić roczny. Może z niego się czegoś człowiek dowie bo na razie to pachnie umieralnią.
Od kilku miesięcy tkwię na tej spółce. Kilka razy rozmawiałem z prezesem. sąd działa opieszale. Rozgrywka między wierzycielami. niektoprzy są tak zabezpieczeni, że wykończenie spółki jest dla nich na +. Ale możliwość jest wejścia inwestora. I to może być nadzieja.
Raport kwartalny nie jest szczególnie pomocny w ocenie kondycji spółki, ale przynajmniej jeśli chodzi o skalę problemów to widać w cyfrach jak jest, a wg mnie jest źle bardzo. Nie ma żadnej informacji co do upadłości o czym wielu z was pisze. Brakuje infa ile osób się zgłosiło do windykacji obligacji i co ustalono. Obligatariusze od grudnia nie widzą kasy, a rynek nie ma informacji. Nie ma też informacji na temat spółek celowych i ich stanu rozwoju. Co te spółki robią to dla mnie zupełny kosmos. Mimo, że księgowo niby grupa jest niedoszacowana wielokrotnie, to rynek ma to w D i kurs jasno odzwierciedla brak zaufania. Przekazywanie informacji o stanie spółki pozostawia wiele do życzenia, bo skoro współpraca z ludźmi z sądu jest dobrze oceniana to na czym dokładnie ona polega? Warto by napisać w kilku słowach o tych relacjach skoro już temat jest poruszony. Może coś się udało wywalczyć? Nie wiemy czy cokolwiek się dzieje z porządkowaniem grupy czy zamierzają sprzedać kolejne tereny, czy też może jakiś wierzyciel chciałby zamienić dług na akcje, a może każdy projekt ma już komornika na głowie i nic z tego się nie da uratować, a może restrukturyzacja idzie w dobrym kierunku? Kupujących akcje brak, a to raczej zwiastuje dalsze problemy. Jak na te zdawkowe komunikaty zareaguje giełda zobaczymy, ale delikatnie mówiąc polityka informacyjna spółki jest oszczędna.