• skup Autor: ~domyślny [86.135.131.*]
    Nie zwróciliście uwagi, że Orphee ma zamiar skupić te akcje w celu odsprzedaży w ciągu 6 lat, przy czym cena nie jest w żaden sposób określona. A więc dzisiaj TT może sprzedać swoje akcje po 8.90 a jutro ( no może za parę tygodni) jeżeli będzie chciał to odkupi je za np. 2 zł. W ten sposób będzie miał i akcje, i wydrenowaną ze spółki gotówkę... Wszystko na koszt pozostałych akcjonariuszy, zwłaszcza CRM. A znając działanie tzw. wymiaru sprawiedliwości w Polsce, prawem się nie przejmuje.
  • Re: skup Autor: ~123 [89.228.139.*]
    Dnia 2015-03-03 o godz. 17:45 ~domyślny napisał(a):
    > Nie zwróciliście uwagi, że Orphee ma zamiar skupić te akcje w celu odsprzedaży w ciągu 6 lat, przy czym cena nie jest w żaden sposób określona. A więc dzisiaj TT może sprzedać swoje akcje po 8.90 a jutro ( no może za parę tygodni) jeżeli będzie chciał to odkupi je za np. 2 zł. W ten sposób będzie miał i akcje, i wydrenowaną ze spółki gotówkę... Wszystko na koszt pozostałych akcjonariuszy, zwłaszcza CRM. A znając działanie tzw. wymiaru sprawiedliwości w Polsce, prawem się nie przejmuje.

1. CRM sam sie wyprzedał i poniósł na te chwile ponad 16mln stratę.
    2. Każdy uczestnik skupu będzie miał możliwość dokupienia akcji.
    3.  A dlaczego po miałby odkupywać i po 2 zł .....póki co nie ma Uchwały o sprzedaży wiec nie piszesz o tej sprawie. Wymagana jest na obniżenie kapitału.
  • Re: skup Autor: ~domyślny [185.13.106.*]
    Nie będzie żadnego obniżenia kapitału, akcje będą leżały w spółce w celu odsprzedaży. Już widzę, jak spółka sprzeda je Tobie albo mi zamiast TT. O ile z jego strony to nie próba całkowitego wyjścia, w co wątpię...
  • Re: skup Autor: ~123 [89.228.139.*]
    Dnia 2015-03-03 o godz. 18:04 ~domyślny napisał(a):
    > Nie będzie żadnego obniżenia kapitału, akcje będą leżały w spółce w celu odsprzedaży. Już widzę, jak spółka sprzeda je Tobie albo mi zamiast TT. O ile z jego strony to nie próba całkowitego wyjścia, w co wątpię...

Czy rozumiesz mnie, udajesz czy jesteś takim.

W wyniku sprzedaży obojętnie komu nastąpi obniżenie kapitału zapasowego a na to niezbędna jest uchwała Rady Dyrektorów

" Zgodnie z przepisami szwajcarskiego prawa handlowego, Rada Dyrektorów postanowiła o utworzeniu rezerwy na zakup akcji własnych w bilansie Spółki w wysokości odpowiadającej cenie zakupu tych akcji, tj. nie przekraczającej kwoty 34.361.565 złotych. Rada Dyrektorów postanowiła, że akcje Spółki, które zostaną skupione, pozostaną w posiadaniu Spółki w celu dokonania ich odsprzedaży w ciągu najbliższych 6 lat. Wykonanie Uchwały zostało powierzone Przewodniczącemu Rady Dyrektorów Spółki. Uchwała została podjęta jednogłośnie, przez wszystkich Dyrektorów Spółki. "

• Re: skup Autor: ~domyślny [86.135.131.*]
    No tak, zapomniałem że Rada Dyrektorów rezyduje na Marsie i jest ciałem całkowicie niezależnym od nikogo. I nie śpi po nocach rozmyślając, jak by tu zrobić dobrze spółce, a już zwłaszcza jej akcjonariuszom... Czy też ktoś steruję nią jak chce?
  • Re: skup Autor: ~vic [83.16.86.*]
    No jeżeli odkupi po 2 zł to Orphee i jego akcjonariusze poniosą na tym skupie stratę ponad 26,6 mln zł. A taki odpis spółka będzie musiała już zrobić w sprawozdaniu za 1 Q 2014 nawet gdyby nie sprzedała akcji.
  • Re: skup Autor: ~123 [89.228.132.*]
    Dnia 2015-03-04 o godz. 07:50 ~vic napisał(a):
    > No jeżeli odkupi po 2 zł to Orphee i jego akcjonariusze poniosą na tym skupie stratę ponad 26,6 mln zł. A taki odpis spółka będzie musiała już zrobić w sprawozdaniu za 1 Q 2014 nawet gdyby nie sprzedała akcji.

wyspałeś się jaki odpis jakie 26 mln?
  • Re: skup Autor: ~vic [83.16.86.*]
    Masz rację nawet więcej o jakieś 155 tyś zł. bo kurs jest przecież poniżej 2 zł po 1,96.
  • Re: skup Autor: ~ziom [195.116.31.*]
    Dnia 2015-03-04 o godz. 08:28 ~vic napisał(a):
    > Masz rację nawet więcej o jakieś 155 tyś zł. bo kurs jest przecież poniżej 2 zł po 1,96.

vic wracaj na CRM, ten co oświeca Łapę nie powiedział, że 7 przykazanie obowiązuje również na forum!!!!
  • Re: skup Autor: ~ziom [195.116.31.*]
    Dnia 2015-03-04 o godz. 11:17 ~ziom napisał(a):
    > Dnia 2015-03-04 o godz. 08:28 ~vic napisał(a):
    > > Masz rację nawet więcej o jakieś 155 tyś zł. bo kurs jest przecież poniżej 2 zł po 1,96.
    >
    > vic wracaj na CRM, ten co oświeca Łapę nie powiedział, że 7 przykazanie obowiązuje również na forum!!!!

8 przykazanie
  • Re: skup Autor: ~Ral [87.199.35.*]
    Jedno jest pewne , jeżeli będą chcieli zdjąć Orphee z giełdy to będą musieli zapłacić po 2,75 za akcje -średnia z 6 m-cy
  • Re: skup Autor: pandora [159.205.229.*]
    patrząc na skuteczność obecnego zarządu w realizowaniu własnych planów to długo orphee z giełdy nie zdejmą, jeszcze chwilka Cormay upadnie a syndyk będzie sprzedawał akcje Orphee

akcje zablokowane, kurs miał spadać, a kurs stoi jak zaczarowany, to jest bardzo dziwna spółka

ciekawe kto kupił te 12% akcji i co to dla nas oznacza, dobre czy złe wiadomości???
  • Re: skup Autor: ~zibivip [31.172.188.*]
    Wygląda na to że nikomu w tej chwili nie zależy aby akcje Orphee spadały. Czekam na moment gdy akcje Orphee będą droższe od Cormay.
    jutro się okaże jak będzie decyzja o skupie akcji
    Tak jutro się okaże czy odwiedzę W-we w przyszłym tygodniu czy też nie.Myślę że TT przewidział że Łapa będzie kombinował w ten sposób ale co zrobi tego nie wiem.
    w ramach wolnych myśli, które przychodzą mi do głowy gdy gotuje, stawiam hipotezę, że 12% akcji Orphee kupiła spółka Energosyneria w której są chłopaki z RN Cormay i zrobią taki sam numer jak na Ponarze Silesia, przejmą kontrolę nad spółką córką i potem wchłoną zorganizowaną część przedsiębiorstwa upadającej spółki matki

akcje Orphee pójdą w górę!!!!
    Jak by nie patrzeć do będzie walka o córeczkę Cormaya bo TT chyba też nie odpuści ale musi zwiększyć zaangażowanie.
    Dnia 2015-03-04 o godz. 20:06 ~zibivip napisał(a):
    > Jak by nie patrzeć do będzie walka o córeczkę Cormaya bo TT chyba też nie odpuści ale musi zwiększyć zaangażowanie.

całą tę grande nie kto inny jak Łapiński zorganizował wzywając na pomoc Płocicę i tą resztę
    http://mojepanstwo.pl/dane/krs_podmioty/270105,pz-cormay

Od conajmniej pół roku ustawia się kurs na zaplanowanych poziomach po których najpierw Total a teraz niewidzialne rece przejmują akcje Orphee od OFE i Cormay...
    powiem tak, mi walka o akcje drobnych akcjonariuszy się bardzo podoba, a kto walczy i wygra nie do końca ma znaczenie jeśli ja na tym zarobię....

gdzie jest kasa nie ma przyzwoitości...... :)
    to prawda dla mnie też nie ma znaczenia kto, tylko po ile żeby mali zarobili przy okazji.
    jeśli to total kupił wszystkie akcje ORP to chyba będzie mu zależeć na wzroście kursu akcji, wtedy wartość jego funduszu trochę wzrośnie

oby tylko TT nie zrezygnował z walki, bo powtórzymy spadki z CRM, jak oglądam jak spada kurs to przechodzą mi ciarki po plecach

[x]
ORPHEE -3,55% 0,50 2020-06-04 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.