• cisza cisza Autor: ~ggg [79.163.178.*]
    Ktoś coś wie? cisza cisza
  • Re: cisza cisza Autor: ~kolekcjoner [93.154.227.*]
    I znów nawet nie ma co scalić.
  • Re: cisza cisza Autor: ~ggg [79.163.178.*]
    dlaczego? możesz rozwinąć myśl?
  • Re: cisza cisza Autor: ~kkk [217.170.175.*]
    Oni biora sobie cene nominalna 10 gr za akcje ale to nie cena nominalna jest wykladnia do scalenia czyli akcja nie musi byc za 10 zl tylko np jezeli w ostatni dzien notowan cena akcji bedzie wynosic 2 gr wtedy zamienia analogicznie na akcje za 2 zl.

Czyli kupiles 10 000 akcji po 10 gr .... po scaleniu powinienes miec ich 100 po 10 zl ale...
    Jezeli cena akcji odrazu przed scaleniem na rynku bedzie wynosic 2gr wtedy dostaniesz tez 100 akcji ale o wartosci 2 zł kazda.

Dlatego jezeli ja bym robil scalenie wtedy bym podbil do nominalnej ceny akcji aby pi scaleniu startowac z duzo wiekszego pulapu.
  • Re: cisza cisza Autor: ~ggg [79.163.179.*]
    może jeszcze podbija, przecież przy takim kursie to nawet jakby kupili kilka mln to dla nich to chyba nie duży wydatek
  • Re: cisza cisza Autor: ~oko [89.69.154.*]
    A kiedy to scalenie ma być ?
    9 marca jest nadzwyczajne walne zgromadzenie i wtedy uchwalą scalenie. Po uchwaleniu dopiero wyznaczą dzień referencyjny kiedy to nastąpi. Moim zdaniem do końca marca ponieważ będą musieli wykonać przyjętą uchwałę
  • Re: cisza cisza Autor: ~kolekcjoner [84.39.161.*]
    Ja liczyłem, że tą podbitkę co była na 6 gr. podciągną jeszcze na jakieś 12 -14gr.
    Potem trochę czasu zajęło by równanie kursu (realizacje zysków, dokupywania itp.) i kurs stanął by na wartości nominalnej czyli 10gr. Tą wysokość utrzymaliby oni, a może nawet ulica i na walnym uchwaliliby scalenie z tego poziomu.
    A przy takim kursie - 3gr. to nawet nie wiem czy scalenie jest opłacalne, ma jakiś sens, ale czy w ogóle jest dopuszczalne .
    Kiedyś już ktoś na tym forum poruszał sprawy przepisów jakimi jest obwarowane takie scalenie.
    Czy cos zlego wisi w powietrzu ?? Na 3 zlecenia sprzedazy po 0,02zł jest wystawione ponad 15 mln akcji wiec troche to niepokojace.
  • Re: cisza cisza Autor: ~ggg [79.163.176.*]
    zobaczymy czy jutro będzie tyle wystawione, bo dzisiaj już sie nie da kupic to można wystawiać co i ile sie chce
    Ale tyle bylo przed drugim fixem... zobaczymy co bedzie przed scsleniem czy bedzie im zalezec aby po scaleniu spadac z dachu czy tez z parapetu... teraz wyjdzie jak bardzo im zalezy na spolce i jej przyszlosci.
    a to nie wiedziałem , że tyle było wcześniej. Daje do myślenia, że tylko 3 osoby, ale 0,02x15000000szt = 300 000zł to znowu nie takie duże pieniądze dla dużych
    Niby nie, ale jak spojrzysz na wolumen przy pojedynczych transakcjach kupna to 15 mln przy sprzedazy na 3 osoby daje do myslenia, tym bardziej ze z poziomu 2gr robienie scalenia nie jest w interesie spolki a jednak ktos nie chce czekac na to co moze sie tu wydarzyc.
    fakt, ja nie mam wyboru jak nie bedzie po 9gr to nie sprzedaje bo dopiero przy 9gr bede na zero wiec czekam
    a i te 2gr to jest w interesie spółki bo akcje beda po scaleniu po 2zł, a zeby wyjsc z listy alertow wystarczy 1zł
    Musimy czekac... nie ma duzo scalen na gpw wiec nie ma doswiadczenia wielkiego ...wiekszosc scalen nic nie pomogla i akcje po jakims czasie znowu spadaly do ceny wyjsciowej....

Mozemy teraz jedynie zobaczyc bioton ktory rowniez kulal sie po kursie 2gr+-1gr i nastapilo scalenie 100:1 ....i tam cena nominalna akcji po scaleniu wynosila 20 zł (u nas 10) ....na zamknieciu przed scaleniem kurs wynosil 3 gr natomiast po procesie scalenia na otwarcie notowan powitalo akcjonariuszy 2zł ....aczkolwiek bioton to ciekawa firma i z duzymi perspektywami dlatego kurs juz od scalenia wzrosl im do dzisiaj ponad 5zl (gdyby nie te wszystkie dziwne decyzje odnosnie robienia ciekaych rzeczy z akcjami ktore rozmnazaly sie jak kroliki spolka na rynku mialaby sie bardzo dobrze )

Regnon narazie nic nie robi wuec jezeli nie podbija kursu aby otwarcie bylo z jak najwiekszego pułapu to zanim cos zaczna robic i cos zacznie przynosic zyski to spolka znow bedzie w granicach kilku groszy !!!
    zgadza sie bioton przynajmniej coś robi, a regnon nic
  • Re: cisza cisza Autor: ~malinowski [89.228.248.*]
    to kiedy konkretnie będą scalać ?
  • Re: cisza cisza Autor: ~ggg [79.163.178.*]
    uchwalone jest więc konkretnie będzie wiadomo jak ogłoszą
[x]
REGNON -9,66% 0,80 2020-09-30 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać