Obecna wycena C/Z to raptem 9,6 Większość spółek odzieżowych ma dużo większy współczynnik Monnari 15, CCC 16,5, Redan 82:), LPP 27
Spółka zakładała 10mln zysku netto w roku 2015 zatem przy współczynniku okj 15 obezna wycena powinna wynosić 25 zł.
Inna sprawa, że po trzech kwartałach 2015 r osiągneli zysk 9,6 mln netto, zatem jest duża szansa na zysk netto w granicach 13-15 mln netto za rok 2015. Przy tych zyskach i wskażniku 15 cena akcji powinna wynosić 32,5 - 37,5 zł.
Zatem czy CDRL urośnie o 100% w roku 2015 ?
Jest to nowa spółka, buduje zaufanie inwestorów, 19 marca pojawi się raport skonsolidowany za rok 2015. Zatem powoli czas ruszać w góre.
Wszystko jest na dobrej drodze do tego. Spóółka jest na tyle nie płynna że wystarczy bardzo niewiele kapitału żeby podaż skapitulowała. Sam bym dokupił więcej gdyby nie to że jestem już doładowany na maksa.
siedze na GPW od 96r i wiem ze to nie lapanie pchel. Na Coco przyjdzie czas ale tak za polroczku. Obecnie odjezdza tyle pociagow ze szkoda tu siedzieć.
mam spory pakiet - niestety kupiony na górce (sporej) - nie wypluje sie z papieru mimo dużej straty na dzien dzisiejszy gdyż nadejdą dni gdzie tu bedzie sie działo Spółka ma dobre fundamenty, zarabia wiec nic innego jak cierpliwości Kupowałem z zamiarem utrzymywania min rok wiec ok - szybko i dużo to na bloober i 11bit sie zarobiło.
Okres zimowej wyprzedaży się już bezpowrotnie kończy. Poniżej 16 zł już nie kupicie. A za chwilę będą ogłaszać wyniki - to się będzie działo bo wyniki będą dobre, Nie sprzedaje poniżej 20 zł.
Zgadzam się z kolegą. Też czekam z niecierpliwością na ogłoszenie wyników. Mam nadzieję, że kurs wystrzeli jak reszty z tego sektora i wtedy dzisiejszy poziom będzie tylko wspomnieniem.