• Sprzedaż Autor: ~84Felek [89.65.226.*]
    Myślicie, że to co do tej pory się sprzedało plus następne miesiące wraz z promocjami, sprzedażą łączoną AR, AI oraz z drugim epizodem nie pokryją produkcji AR 1 ? Do tego dochodzi jeszcze zwiększony popyt na AI.
  • Re: Sprzedaż Autor: ~finezja [89.66.237.*]
    Dnia 2015-02-28 o godz. 09:56 ~84Felek napisał(a):
    > Myślicie, że to co do tej pory się sprzedało plus następne miesiące wraz z promocjami, sprzedażą łączoną AR, AI oraz z drugim epizodem nie pokryją produkcji AR 1 ? Do tego dochodzi jeszcze zwiększony popyt na AI.

Nie wiem, to okaże się po II raporcie najwcześniej, wcześniej nie opublikują wyników.
  • Re: Sprzedaż Autor: ~RobertU [31.61.131.*]
    Jeżeli koszt gry miał się zwrócić po 60tys sprzedanych kopii, a na steam masz 100 kilka recenzji, to wierzysz, że sprzedali już tyle? Zakładam, że nie sprzedano od premiery, więcej jak 500-1000 sztuk.

Tak samo prawdzie recenzje graczy zaczęły pojawiać się po premierze, i są w większości negatywne. Jasne, ogólnie gra jeszcze posiada 76% pozytywnych recenzji, ale jak tylko ruszy jakaś większa sprzedaż (ciekawe, czy do tego dojdzie, bo jak widać większych ruchów spółka w tym kierunku nie robi), wszystko wyklaruje się w granicy 50-65% góra.

Zobaczcie np. peak dla innej polskiej gry Dying Light, która to miała premierę w styczniu - 45,770. Tak wiem, że to inna półka, inne finanse itd, ale jednak można.
  • Re: Sprzedaż Autor: ~84Felek [89.65.226.*]
    Z oceną to może być różnie, w tej chwili to mało osób w ogóle wie o tej grze, bo nie było żadnej reklamy. Myślę, że sprzedali kilka tysięcy sztuk AR - trudno powiedzieć ile. Do tego wzrosła sprzedaż AI. To powinno wystarczyć im na normalne funkcjonowanie. Może przy wersji pudełkowej zrobi się większe zamieszanie - reklama ?
    Dnia 2015-02-28 o godz. 12:34 ~84Felek napisał(a):
    > Z oceną to może być różnie, w tej chwili to mało osób w ogóle wie o tej grze, bo nie było żadnej reklamy. Myślę, że sprzedali kilka tysięcy sztuk AR - trudno powiedzieć ile. Do tego wzrosła sprzedaż AI. To powinno wystarczyć im na normalne funkcjonowanie. Może przy wersji pudełkowej zrobi się większe zamieszanie - reklama ?

Wątpię, pudełka słabiej się sprzedają niż cyfrowe. Niech lepiej myślą jak napędzić sprzedaż a nie pierdzą w stołki :)
    Masz racje. Myslalem, ze portale w Polsce zauwaza i zaczna pisac;)
    Dnia 2015-02-28 o godz. 13:22 ~84Felek napisał(a):
    > Masz racje. Myslalem, ze portale w Polsce zauwaza i zaczna pisac;)

Właśnie dziw mnie że nic nie piszą a prezes nie działa, co oni kombinują.
    Może przy okazji pudelkowej cos sie wydarzy.
  • Re: Sprzedaż Autor: ~Wixen [178.180.194.*]
    Ja bym tak bardzo nie czekal na te recki z polski i ze swiata.Nie naganiam ani nie hejtuje.Ale AR to nie jest tak naprawde prawdziwa gra tylko marny knocik,zlepek garstki smieci po AI.Takiego czegos zaden duzy portal nie bedzie recenzowal.Bo i po co,zeby dac 1 na 10 jakiemus badziewiu za 7 dolcow?Polacy moze cos napisza,zeby zmieszac z blotem nielubianego Nicolasa,na zochod nie liczcie.
  • Re: Sprzedaż Autor: ~kerk [95.49.107.*]
    Panowie dzisiaj sobota dajcie sobie spokój wiem że chcecie dobrze dla spółki.

• Re: Sprzedaż Autor: ~Wixen [213.158.217.*]
    Ja chce zle.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [178.235.51.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~finezja [89.66.237.*]
    Ciekawe czy insanity pobije liczbę grających z 25 gdzie grało 80, dziś 70 jest.

steamdb.info/app/224420/graphs/
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~gozdziumaster [86.3.196.*]
    71
    Dnia 2015-02-28 o godz. 14:33 ~Wixen napisał(a):
    > Ja bym tak bardzo nie czekal na te recki z polski i ze swiata.Nie naganiam ani nie hejtuje.Ale AR to nie jest tak naprawde prawdziwa gra tylko marny knocik,zlepek garstki smieci po AI.Takiego czegos zaden duzy portal nie bedzie recenzowal.Bo i po co,zeby dac 1 na 10 jakiemus badziewiu za 7 dolcow?Polacy moze cos napisza,zeby zmieszac z blotem nielubianego Nicolasa,na zochod nie liczcie.

Ja pisze o polsce ze świata już pojawiają się, były nawet na forum.
  • Re: Sprzedaż Autor: ~olo [83.26.121.*]
    super
  • Re: Sprzedaż Autor: ~newdan [94.254.133.*]
    Widzę że sami pseudo fachowcy. Skąd masz dane że źle się sprzedaje. Że się nie opłaca?
    AR stał się reklamą dla AI z tego co przeglądam dzisiejszy ranking.
  • Re: Sprzedaż Autor: ~jolka [178.37.144.*]
    ja mysle ze juz sie zwrocila ta gra a teraz bedzie zarabianie nie kokosow moze ale byle do przodu - wg mnie trzeba nowy ciekawy temat wyprodukowac - zwrocic sie do studentow ktorzy beda w stanie niedrogo wspomoc firme w produkcji nowego ciekawego tematu - oprocz oczywiscie tego afterfala
    Dnia 2015-03-01 o godz. 16:00 ~jolka napisał(a):
    > ja mysle ze juz sie zwrocila ta gra a teraz bedzie zarabianie nie kokosow moze ale byle do przodu - wg mnie trzeba nowy ciekawy temat wyprodukowac - zwrocic sie do studentow ktorzy beda w stanie niedrogo wspomoc firme w produkcji nowego ciekawego tematu - oprocz oczywiscie tego afterfala

Masz na myśli AR i że sprzedali 60 tysięcy kopi, wątpię w to. Jak by tak bylo prezes chwalił by się tym na FB.
    Nawet jesli tyle sprzedali to nie mogliby o tym poinformowac w liczbach sprzedanych kopii bo umowa ze steam.
  • Re: Sprzedaż Autor: kumek [91.193.208.*]
    Myślcie globalnie. Gra idzie do sprzedaży na cały świat. Co to jest 60000 sztuk? Kilku graczy w wielu krajach.
    Dnia 2015-03-01 o godz. 22:35 kumek napisał(a):
    > Myślcie globalnie. Gra idzie do sprzedaży na cały świat. Co to jest 60000 sztuk? Kilku graczy w wielu krajach.

W 144 krajach grali w AR jak było w EA czytałem.
  • Re: Sprzedaż Autor: gozdziumaster [86.3.196.*]
    srednio 417 graczy ze 144 krajow ;]
  • Re: Sprzedaż Autor: ~xxx [188.112.33.*]
    hahaha dobre
  • Re: Sprzedaż-25 na godzinę Autor: ~wewek [5.172.252.*]
    25 gier na godzinę-sprzedaż
  • Re: Sprzedaż-25 na godzinę Autor: ~finezja [89.66.237.*]
    Dnia 2015-03-02 o godz. 07:57 ~wewek napisał(a):
    > 25 gier na godzinę-sprzedaż

I po co wymyślasz.
[x]
NICOGAMES 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00