• Q securities Autor: ~WATCHER [217.99.101.*]
    jako praktyk rynku, powiem wam, że to biuro to wyglada jakby na chwile wynajęli pomieszczenia i zaraz się zwiną.
    Obsługa też słabiutka. Zero profesjonalizmu i wiedzy.
    Wybranie takiego biuro przez spółke swiadczy niestety źle o tym całym procederze i dorzuca kolejny kamyczek do złodziejskiego worka obecnego zarządu.
  • Re: Q securities Autor: pandora [37.128.11.*]
    jako kompletny ignorant rynku, powiem wam, że poprawne przeprowadzenie tego skupu jest dla tego biura bardzo dużą szansą rozwoju na rynku, jeszcze tydzień temu jak zapytałbyś kogoś o Q Securities to mało prawdopodobne, aby ktoś go znał. Dzis to biuro zna każdy dom maklerski w Polsce, wszyscy akcjonariusze obu spółek i każdy kto interesuje się rynkiem kapitałowym. Dla tego małego początkującego biura poprawne przeprowadzenie skupu to być lub nie być na rynku. I zaręczam Ci że są profesjonalni. Nie wiem jaki rodzaj informacji próbowałeś uzyskać, jeśli takie na które nie mogli Ci odpowiadać to też świadczy o ich profesjonaliźmie i bezstronności. Ja rozmawiałam z tym "najbardziej uśmiechniętym panem" na temat podatku od transakcji. Jak będą wystawiać Pit 8 nie mając danych o kosztach nabycia akcji. Uzyskałam pełną odpowiedź.

WATCHER nie skreślaj małych firm tylko dlatego że są małe, wszystkie duże kiedyś były małe
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.66.166.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [77.253.95.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Q securities Autor: ~Merk [178.1.97.*]
    bym się nie zdziwił jak odrzucą nasze zlecenia sprzedaży w zaproszeniu jak stwierdza że za dużo nas odpowiedziało.marzec będzie nerwowy a mam tego prawie 15tyś akcji
  • Re: Q securities Autor: pandora [37.128.11.*]
    Dnia 2015-02-28 o godz. 08:57 ~Merk napisał(a):
    > bym się nie zdziwił jak odrzucą nasze zlecenia sprzedaży w zaproszeniu jak stwierdza że za dużo nas odpowiedziało.marzec będzie nerwowy a mam tego prawie 15tyś akcji

to nie biuro maklerskie odrzuca tylko spółka
  • Re: Q securities Autor: ~123 [81.190.163.*]
    Dnia 2015-02-28 o godz. 07:04 ~WATCHER napisał(a):
    > jako praktyk rynku, powiem wam, że to biuro to wyglada jakby na chwile wynajęli pomieszczenia i zaraz się zwiną.
    > Obsługa też słabiutka. Zero profesjonalizmu i wiedzy.
    > Wybranie takiego biuro przez spółke swiadczy niestety źle o tym całym procederze i dorzuca kolejny kamyczek do złodziejskiego worka obecnego zarządu.

Rozumie że byleś złożyć swoją ofertę na sprzedaż akcji.
    Biura maklerskie o niskich nakładach z natury są ubogie lokalowe
    Q S.. na rynku jest od grudnia 2013 roku. Jego działalność nie jest pełna. Nie mają rozwiniętego systemu chociażby systemu notowań a skupiają się na obrocie obligacjami.
    Gdyby zawarto umowę z DM o zasięgu krajowym uczestnictwo akcjonariuszy drobnych pewnie było by większe a to z kolei nie było w interesie Tuory.
    Lokalizacja na krańcu W-wy jak sądzę z uwagi na koszty najmu, które w centrum są wysokie a ten podmiot nie ma wielkich przychodów jak renomowane Banki DM. Należało sie spodziewać, ze tak może być.
    Gdyby DM BZWBK organizował ten proces zasięg jego jest tak duży, że w jednym mieście po 2, 3 DM obsługują klientów
    Wiadomy cel tego skupu. dlaczego mają brać wszyscy skoro niewiele podmiotów i osób fizycznych brało udziałw lipcowo-sierpniowych emisjach...tak tez można odbierać te operację

• Re: Q securities Autor: ~WATCHER [217.99.173.*]
    Sam mam biuro, a nie pośredniczę w tak wielkich transakcjach (32 mln.zł) i wyposażenie mojego biura jest znacznie bogatsze.
    Także nie kupuję tych tłumaczeń ~pandory i ~123.

Dla mnie stanowi to wyraźny sygnał, że na rynku nikt nie chce współpracować z tt.
    Dnia 2015-02-28 o godz. 10:03 ~WATCHER napisał(a):
    > Sam mam biuro, a nie pośredniczę w tak wielkich transakcjach (32 mln.zł) i wyposażenie mojego biura jest znacznie bogatsze.
    > Także nie kupuję tych tłumaczeń ~pandory i ~123.
    >
    > Dla mnie stanowi to wyraźny sygnał, że na rynku nikt nie chce współpracować z tt.

sorry Watcher
    wczoraj odbierałem świadectwo depozytowe z konieczności poza miejscem zamieszkania ... POK dm w dużym mieście wojewódzkim w okazałym wielkim biurowcu miało 2 pokoiki o łącznnym metrazu około 15m2...

Jeszcze raz podkreślę, że pieniądze nie śmierdzą i odmowa TT na przeprowadzenie tej operacji była by duża stratą... jak wiesz DM za ubr. nie miały rewelacyjnych wyników, pewnie w tym roku będzie podobnie....Tusk z Rostowskim skutecznie wykończyli rynek kapitałowy
  • Re: Q securities Autor: ~zibivip [31.172.188.*]
    Nie oceniaj książki po okładce. To tyle komentarza w tym temacie.
    Otrzymywaliście potwierdzenia złożonej oferty fax czy mailem?
  • Re: Q securities Autor: ~optymista [83.0.162.*]
    Przesłano potwierdzenie.
    O ile cormayowi nie uda się wydrenować kasy z orphee
    to ta spółka powinna być ? wyceniona znacznie wyżej.
    Układ akcjonariatu jest obecnie ciekawy :)
    Największe zaskoczenie będzie jak T da info ,że nie sprzedaje akcje
    i zakupuje kolejne.
    powodzenia
    tez otrzymałem potwierdzenie
    ciekawe komu sprzedał Płocica 15%
    TT nie ma od kogo skupić taką ilość akcji, aby móc zając znaczącą pozycję w spółce, chyba ze Qs odda ponad 8% pakiet
  • Re: Q securities Autor: ~zibivip [31.172.188.*]
    Ja dostałem mailem przedwczoraj czyli po 2 dniach od wysłania skanów.
    Dnia 2015-02-28 o godz. 15:06 ~zibivip napisał(a):
    > Ja dostałem mailem przedwczoraj czyli po 2 dniach od wysłania skanów.

otrzymałem po kilku godzinach....może w tym okresie było dużo maili
  • Re: Q securities Autor: ~do [46.113.150.*]
    no
  • Re: Q securities Autor: ~Merk [178.1.97.*]
    dla nas to dobrze że jest jedno biuro Spora część posiadaczy akcji nie weźmie udziału a tym samym my zyskamy. Czekajmy cierpliwie do końca i na wycene po przeprowadzonym skupie.
  • Re: Q securities Autor: ~vic [83.16.86.*]
    Dnia 2015-02-28 o godz. 09:27 ~Merk napisał(a):
    > dla nas to dobrze że jest jedno biuro Spora część posiadaczy akcji nie weźmie udziału a tym samym my zyskamy. Czekajmy cierpliwie do końca i na wycene po przeprowadzonym skupie.

Przynajmniej szczerze. Przecież TT i wam od początku chodzi , żeby w ten sposób okraść innych akcjonariuszy

A co do Q..... Securitas to jest skończony na rynku. Po ty numerze żadna uczciwa spółka nie zrobi z nimi interesu.
    Swoja drogą ile Tuora musiał im zapłacić ,że zgodzili się wejść w takie bagno ?
  • Re: Q securities Autor: ~analityk [94.254.193.*]
    TO SIĘ NAZYWA WYPARCIE
    DUŻO JUŻ STRACILISCIE A STRACICIE JESZCZE WIĘCEJ
    POZDRAWIAM!
  • Re: Q securities Autor: ~becher [79.190.145.*]
    Możemy jęczeć na TT. Ale na Q sekurities?!
    Z jakiego powodu? Dlaczego? Czym nam
    - tym z Orphee - zaszkodziło?

Dla mnie byli uprzedzająco grzeczni.
    Wręcz wyjątkowo grzeczni! Odpowiadali
    na każdego maila, odebrałem chyba
    z 5 telefonów! Byłem zszokowany!
    Na czym ich wina polega?

• Re: Q securities Autor: ~avocadon [94.254.133.*]
    A jaką cenę zalecają do oferty sprzedaży zalecają?
  • Re: Q securities Autor: ~analityk [89.66.166.*]
    ZALECAJĄ 40 GROSZY
  • Re: Q securities Autor: ~Wit [31.183.98.*]
    sądzę, że im będzie gorsza kondycja Cormaya tym bardziej zajadłe ataki na TT i Orphee.

rozumiem po wynikach Cormaya że nowy prezes okazał się znakomitym rozwiązaniem :) dokończy dzieła ;)
  • Re: Q securities Autor: ~laik [80.85.230.*]
    Jako laik mam złe przeczucia. Mieli mi jakieś dokumenty przesłać, już 2 tygodnie minęło, ciągle niby wysyłają, a nic nie ma. Złotówki też nie odsyłają. To się - przynajmniej dla mnie - źle skończy...
  • Re: Q securities Autor: ~laik [80.85.230.*]
    Załatwione, przysłali papiery, złotówkę oddali (ale musiałem się upomnieć). Sytuacja nerwowa, bo Investo zleciło kancelarii pewne sprawy, a wokół Investo zrobił się jakiś szum. Może się to dobrze skończy...
  • Re: Q securities Autor: ~Stefan [37.248.152.*]
    Co to za cwaniaczki, którzy próbują nabić sobie kabzę za czyjeś pieniądze. Będę wdzięczny za dodatkowe informacje, bo ci krętacze zwąchali się z GO TFI gdzie też siedzi chmara oszustów.
  • Re: Q securities Autor: ~Viki [37.30.52.*]
    Czuje ze niedlugo znikna z rynku jak wiekszosc takich pseudo domow
[x]
ORPHEE -3,55% 0,50 2020-06-04 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.