jako praktyk rynku, powiem wam, że to biuro to wyglada jakby na chwile wynajęli pomieszczenia i zaraz się zwiną. Obsługa też słabiutka. Zero profesjonalizmu i wiedzy. Wybranie takiego biuro przez spółke swiadczy niestety źle o tym całym procederze i dorzuca kolejny kamyczek do złodziejskiego worka obecnego zarządu.
jako kompletny ignorant rynku, powiem wam, że poprawne przeprowadzenie tego skupu jest dla tego biura bardzo dużą szansą rozwoju na rynku, jeszcze tydzień temu jak zapytałbyś kogoś o Q Securities to mało prawdopodobne, aby ktoś go znał. Dzis to biuro zna każdy dom maklerski w Polsce, wszyscy akcjonariusze obu spółek i każdy kto interesuje się rynkiem kapitałowym. Dla tego małego początkującego biura poprawne przeprowadzenie skupu to być lub nie być na rynku. I zaręczam Ci że są profesjonalni. Nie wiem jaki rodzaj informacji próbowałeś uzyskać, jeśli takie na które nie mogli Ci odpowiadać to też świadczy o ich profesjonaliźmie i bezstronności. Ja rozmawiałam z tym "najbardziej uśmiechniętym panem" na temat podatku od transakcji. Jak będą wystawiać Pit 8 nie mając danych o kosztach nabycia akcji. Uzyskałam pełną odpowiedź.
WATCHER nie skreślaj małych firm tylko dlatego że są małe, wszystkie duże kiedyś były małe
bym się nie zdziwił jak odrzucą nasze zlecenia sprzedaży w zaproszeniu jak stwierdza że za dużo nas odpowiedziało.marzec będzie nerwowy a mam tego prawie 15tyś akcji
Dnia 2015-02-28 o godz. 08:57 ~Merk napisał(a): > bym się nie zdziwił jak odrzucą nasze zlecenia sprzedaży w zaproszeniu jak stwierdza że za dużo nas odpowiedziało.marzec będzie nerwowy a mam tego prawie 15tyś akcji
Dnia 2015-02-28 o godz. 07:04 ~WATCHER napisał(a): > jako praktyk rynku, powiem wam, że to biuro to wyglada jakby na chwile wynajęli pomieszczenia i zaraz się zwiną. > Obsługa też słabiutka. Zero profesjonalizmu i wiedzy. > Wybranie takiego biuro przez spółke swiadczy niestety źle o tym całym procederze i dorzuca kolejny kamyczek do złodziejskiego worka obecnego zarządu.
Rozumie że byleś złożyć swoją ofertę na sprzedaż akcji. Biura maklerskie o niskich nakładach z natury są ubogie lokalowe Q S.. na rynku jest od grudnia 2013 roku. Jego działalność nie jest pełna. Nie mają rozwiniętego systemu chociażby systemu notowań a skupiają się na obrocie obligacjami. Gdyby zawarto umowę z DM o zasięgu krajowym uczestnictwo akcjonariuszy drobnych pewnie było by większe a to z kolei nie było w interesie Tuory. Lokalizacja na krańcu W-wy jak sądzę z uwagi na koszty najmu, które w centrum są wysokie a ten podmiot nie ma wielkich przychodów jak renomowane Banki DM. Należało sie spodziewać, ze tak może być. Gdyby DM BZWBK organizował ten proces zasięg jego jest tak duży, że w jednym mieście po 2, 3 DM obsługują klientów Wiadomy cel tego skupu. dlaczego mają brać wszyscy skoro niewiele podmiotów i osób fizycznych brało udziałw lipcowo-sierpniowych emisjach...tak tez można odbierać te operację
Sam mam biuro, a nie pośredniczę w tak wielkich transakcjach (32 mln.zł) i wyposażenie mojego biura jest znacznie bogatsze. Także nie kupuję tych tłumaczeń ~pandory i ~123.
Dla mnie stanowi to wyraźny sygnał, że na rynku nikt nie chce współpracować z tt.
Dnia 2015-02-28 o godz. 10:03 ~WATCHER napisał(a): > Sam mam biuro, a nie pośredniczę w tak wielkich transakcjach (32 mln.zł) i wyposażenie mojego biura jest znacznie bogatsze. > Także nie kupuję tych tłumaczeń ~pandory i ~123. > > Dla mnie stanowi to wyraźny sygnał, że na rynku nikt nie chce współpracować z tt.
sorry Watcher wczoraj odbierałem świadectwo depozytowe z konieczności poza miejscem zamieszkania ... POK dm w dużym mieście wojewódzkim w okazałym wielkim biurowcu miało 2 pokoiki o łącznnym metrazu około 15m2...
Jeszcze raz podkreślę, że pieniądze nie śmierdzą i odmowa TT na przeprowadzenie tej operacji była by duża stratą... jak wiesz DM za ubr. nie miały rewelacyjnych wyników, pewnie w tym roku będzie podobnie....Tusk z Rostowskim skutecznie wykończyli rynek kapitałowy
Przesłano potwierdzenie. O ile cormayowi nie uda się wydrenować kasy z orphee to ta spółka powinna być ? wyceniona znacznie wyżej. Układ akcjonariatu jest obecnie ciekawy :) Największe zaskoczenie będzie jak T da info ,że nie sprzedaje akcje i zakupuje kolejne. powodzenia
tez otrzymałem potwierdzenie ciekawe komu sprzedał Płocica 15% TT nie ma od kogo skupić taką ilość akcji, aby móc zając znaczącą pozycję w spółce, chyba ze Qs odda ponad 8% pakiet
dla nas to dobrze że jest jedno biuro Spora część posiadaczy akcji nie weźmie udziału a tym samym my zyskamy. Czekajmy cierpliwie do końca i na wycene po przeprowadzonym skupie.
Dnia 2015-02-28 o godz. 09:27 ~Merk napisał(a): > dla nas to dobrze że jest jedno biuro Spora część posiadaczy akcji nie weźmie udziału a tym samym my zyskamy. Czekajmy cierpliwie do końca i na wycene po przeprowadzonym skupie.
Przynajmniej szczerze. Przecież TT i wam od początku chodzi , żeby w ten sposób okraść innych akcjonariuszy
A co do Q..... Securitas to jest skończony na rynku. Po ty numerze żadna uczciwa spółka nie zrobi z nimi interesu. Swoja drogą ile Tuora musiał im zapłacić ,że zgodzili się wejść w takie bagno ?
Możemy jęczeć na TT. Ale na Q sekurities?! Z jakiego powodu? Dlaczego? Czym nam - tym z Orphee - zaszkodziło?
Dla mnie byli uprzedzająco grzeczni. Wręcz wyjątkowo grzeczni! Odpowiadali na każdego maila, odebrałem chyba z 5 telefonów! Byłem zszokowany! Na czym ich wina polega?
Jako laik mam złe przeczucia. Mieli mi jakieś dokumenty przesłać, już 2 tygodnie minęło, ciągle niby wysyłają, a nic nie ma. Złotówki też nie odsyłają. To się - przynajmniej dla mnie - źle skończy...
Załatwione, przysłali papiery, złotówkę oddali (ale musiałem się upomnieć). Sytuacja nerwowa, bo Investo zleciło kancelarii pewne sprawy, a wokół Investo zrobił się jakiś szum. Może się to dobrze skończy...
Co to za cwaniaczki, którzy próbują nabić sobie kabzę za czyjeś pieniądze. Będę wdzięczny za dodatkowe informacje, bo ci krętacze zwąchali się z GO TFI gdzie też siedzi chmara oszustów.