Dnia 2015-02-24 o godz. 16:20 ~jodaw napisał(a): > nieprzyjemne z Ciebie ścierwo
jodaw możesz mi podać te linki czy tak jak reszta parodiujesz tutaj i wciskasz kit?
Na konkrety nie odpisujesz ale na duperele tak
Dnia 2015-02-23 o godz. 18:29 jodaw napisał(a): > > > > ...... pojawiają się pierwsze oceny w mediach, są całkiem przyzwoite, powoli będzie się sprzedaż rozkręcałam
A jeszcze co d koloru to zawsze mogli by wypuścić łatkę która włączanie wyłączanie kolorów doda do opcji tylko czy bedzie im sie chciało to juz inna sprawa.....
Przypominacie mi górników strajkujących lub rolników! Ogarnijcie się jesteście "inwestorami", a skomlecie jak górnicy jakby wam się należało! Miała być 14 i 15 pensja, a nie ma. Niech się prezes wypowie! Informacje w mediach chcemy itd. Ludzie inwestujecie pieniądze. Giełda nie jest dla wszystkich. Jak nie macie nerwów to trzymajcie na lokacie. Tam jest bezpiecznie. Możecie se do tego jeszcze ubezpieczenie wykupić będziecie się czuć mega bezpiecznie!
Same włącznie koloru nie załatwia wszystkiego. Graficzny silnik gry został już "dostosowany" do efektu B/W, przez co zmiana w pliku .ini na pełny kolor nie oddaje nawet wizualnie tego samego jak jeszcze z okresu patcha 1.4. Niestety, aby na nowo to raz jeszcze wyglądało dobrze w kolorze trzeba byłoby przerabiać grę, co na tym etapie jest średnim pomysłem, patrząc na możliwości studia. Skupiłbym się na polepszaniu efektu B/W oraz dostosowywaniu go na co raz bardziej podobny do stylu z Intra oraz efektów ala Bordelands. Tylko czy ich zaplecze na to pozwala? W tej chwili nie wydaje mi się.
Epizod 1 i 2 byly przygotowywane w kolorze przez kilka miesiecy i dopiero w patchu 1.5 studio zdecydowalo sie prerobic to na wersje B/W. Zeby to osiagnac zastsowali nakladke i w taki sposob po wejsciu 1.5 na EA nie mozna bylo wytrzymac 15min w grze, mocny kontrast niszczyl oczy. W wersji finalnej zbalansowali to troche poprzez modyfikacje kolorowych lokacji, ale nakladka chyba jest taka sama, efekt znowu nie do konca zadowalajacy. Gdyby Epizody byly przygotowywane od poczatku pod stylistyke B/W to kto wie, moze wygladalo by to duzo lepiej a tak jest to tylko modyfikowanie kolorowej wersji z braku czasu, kozystanie z dretwych nakladek i ostatecznie wynik tej pracy jest mierny.
Ale jest swiatelo w tym tunelu. Epizod 2 jest podobno na wykonczeniu wiec teoretycznie moglby byc zaprezentowany w miare krotkim czasie, a tu o dziwo premiera jest planowana na 3 lub 4 kwartal tego roku. Moze wkoncu Intoxicate studio chce sie nauczyc na swoich bledach i zrobic 2 epizod porzadnie od poczatku do konca pod stylistyke B/W bez udziwnien. Osobiscie zycze im powodzenia, bo to nie jest latwe zadanie a gra ma potencjal.