j/w. Nie liczą się wskaźniki, wyniki itp.... Na GPW liczy się tylko spekuła! Szkoda takich perełek. Tak tylko z sentymentu i w wiarę w prawdziwą wartość spółki nie sprzedaję :-)
3.5zł za akcje przy zysku 1zł na jedną akcję więc C/Z 3.5 czyli 7mln za spółkę która zatrudnia 130 pracowników i ma 2mln zysku Czy są oprócz analizy technicznej jakieś przyczyny tak niskiej wyceny ?
Nie ma żadnej fundamentalnie przyczyny. Ludzie czytają raporty pobieżnie i stąd kilka osób zdecydowało się sprzedać, a to wystarczyło żeby zbić kurs. Spółka jest póki co mało medialna stąd na razie brak zainteresowania. Wystarczyłby jeden komunikat, że EON wchodzi w chmurę i za kilka miesięcy mamy 50 zł. Albo gdyby ktoś skupił z rynku pakiet 10tys, to ludzie braliby po 8 bez problemu. Dlatego tu lepiej nie sprawdzac notowań codziennie tylko zagrać na długi termin. Jestem przekonany, że jeszcze będzie tu dobrze. Z tego co wiem to w spółce też mają poczucie zbyt niskiej wyceny.
jeśli by się odbył to zapewne tak, o skupie akcji własnych musi zdecydować Zarząd przy aprobacie Rady Nadzorczej. Okazja jest dobra. Mają sporo gotówki, akcje śmiesznie tanie. Pewnie zależy też od tego ile inwestycji mają na widoku w najbliższym czasie.
Pod to kupiłem, lub pod wyniki za 1 kw. Wisi ponad 6 mln należności wpadających w zyski chyba w tym kwartale, a cała kapitalizacja to 6 m. Pozdrawiam zarabiających ze mna. :https://www.bankier.pl/forum/temat_moje-typy-na-ten-tydzien-gudmostowy,17062723.html