Wystarczy, że kupię teraz jedną akcję Epigona po 0.13 PLN i ją natychmiast sprzedam - kurs spadnie wtedy do 0,11 PLN, bo tylko taka jest oferta na kupnie. Gdybym to zrobił, kurs osiagnąlby ten poziom, który prognozowałem po ogłoszeniu wyników kwartalnych. Czekam na natychmiastowy donos do KNF. Na pewno znajdziesz jakieś odpowiednie uzasadnienie.
Panie Romanie kurs jeszcze nie osiągnął prognozowanego przez Pana poziomu i to czy Pan będzie kupował czy sprzedawał w zupełności mnie nie interesuję. Ja czekam na wyniki finansowe za II i III kw. a jeżeli będą inne niż te o których Pan wspomniał skorzystam z paragrafu:
Zgodnie z art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi (Dz. U. Nr 183, poz. 1538 z późn. zm.) - dalej ,,Ustawie o obrocie" - zakazana jest manipulacja instrumentem finansowym, którą stanowi, m.in. rozpowszechnianie za pomocą środków masowego przekazu, w tym Internetu, lub inny sposób fałszywych lub nierzetelnych informacji albo pogłosek, które wprowadzają lub mogą wprowadzić w błąd w zakresie instrumentów finansowych, jeśli osoba rozpowszechniająca takie informacje wiedziała lub przy dołożeniu należytej staranności mogła się dowiedzieć, że są to informacje nieprawdziwe lub wprowadzające w błąd. Na każdego, kto dokonuje manipulacji w ww. sposób, Komisja Nadzoru Finansowego, na podstawie art. 172 Ustawy o obrocie może nałożyć karę pieniężną w wysokości 200.000 zł lub karę pieniężną do wysokości dziesięciokrotności uzyskanej korzyści majątkowej albo obie te kary łącznie.
To samo się tyczy forumowicza kwasoliny dawniej antoniusa , który wprowadza innych forumowiczów w błęd twierdząc że Morpol zmniejsza swoje zaangażowanie w spółce Epigon.
Aż się spociłem. Żeby Cię udobruchać, to powiem, że Epigon to dobra spółka i odwołuję wszystkie wczesniejsze wypowiedzi. Na pewno wszystko ułozy się dobrze dla wszystkich i zapanuje powszechne szczeście i dobrobyt.
Dnia 2015-02-25 o godz. 11:57 ~Bossa napisał(a): > chłopie zostawiasz takie ślady w internecie, że spokojnie Cie znajda jeżeli będzie taka potrzeba więc o to nie musisz się martwić.
dawno sie tak nie uśmiałem :)
a tak poza tym moderator skasował post w którym przyznałem swój błąd o tym że morpol sprzedaje akcje ....tylko dlaczego zarejestrowana tylko 78 mln akcji na walnym tzn. gdzie się podziało 7 mln akcji :)
Dnia 2015-02-26 o godz. 13:51 ~lukas8i8 napisał(a): > obecna wycena jak u zadłużonej spółki bez zysku każdy wie że jest inaczej
lukas 8i8 powiedz jak jest chce to przeczytać :) piszesz od 28 groszy że to super spółka a tymczasem zyski spadają na łeb i obroty na spółce ....napisz cos mistrzu to się pośmieję , kupiłeś doktorat z manipulowania ludźmi? ile i czy Ci płacą za pisanie bzdetów ?