• prosba o pomoc w marketingu Autor: gozdziumaster [86.3.196.*]
    chlopaki i dziewczyny
    jak pomoc spolce tanim kosztem promowac gre
    moze skumplujemy sie razem i zaatakujemy fora internetowa graczy gier aby reklamowac ai
    jakies pomysly co 2 glowy to nie 1???

piszcie!!
  • Re: prosba o pomoc w marketingu Autor: ~asdman [95.160.26.*]
    żenada :)
  • Re: prosba o pomoc w marketingu Autor: ~obserwator [89.78.177.*]
    od tego jest prezes i jego firma.
    bez marketingu nie ma sprzedaży.
  • Re: prosba o pomoc w marketingu Autor: luzaq [95.49.30.*]
    ja już wczoraj pisałem o artykule na wp, ale nikt nie zareagował:/
  • Re: prosba o pomoc w marketingu Autor: ~marketing [89.70.63.*]
    Co za problem napisz opinie na metacriticu daj z ocene 7 bo 10 to podejrzane :) możesz tam i 100 razy zagłosowac jak Ci się chce 100 kont założyć ;) Szkoda że takie pomysły muszą chodzić nam po głowach... Ale na tej spółce to niestety normalne. Gdyby nie akcja akcjonariuszy przy Gren lighcie AI też by się tam nie ukazał...

A inna metoda promocji niestety droższa jak spadało z top sellerów trzeba było umówić się na forum i jakby każdy z tego forum w podobnym momencie kupił sztukę gry wywindowało bo to nas na tyle wysoko, że ludzie widząc wysoką pozycję plus dużo pozytywnych komentarzy na steam może i owczym pędem by się też podpieli. Koszt takiej akcji żaden bo chyba wszyscy tu na akcjach chcemy zarobić więcej niż 5 euro a taki jest koszt jednej gry....
  • Re: prosba o pomoc w marketingu Autor: gozdziumaster [86.3.196.*]
    ja juz kupilem gre i dalem dobry komentarz
  • Re: prosba o pomoc w marketingu Autor: ~qwerty [193.109.244.*]
    Dnia 2015-02-23 o godz. 14:33 gozdziumaster napisał(a):
    > ja juz kupilem gre i dalem dobry komentarz

To był kolejny najpiękniejszy dzień w życiu. Ogólnie Majka zapewnił ci wiele najpiękniejszych dni w życiu.
  • Re: prosba o pomoc w marketingu Autor: gozdziumaster [86.3.196.*]
    wlasnie zalozylem konto ma metacritic i dalem ocene 8 plus link do steama plus dobry komentarz ;)

zrobcie to samo
  • Re: prosba o pomoc w marketingu Autor: ~Tadek [5.134.65.*]
    Jezu,w ten sposob tylko zaszkodzisz o ile to jest mozliwe .Ten link do steama.... ech
    No z linkiem do steamu to Cie poniosło
  • Re: prosba o pomoc w marketingu Autor: ~lekka_szydera [87.239.219.*]
    Ale jaja.... :) :) :)
  • Re: prosba o pomoc w marketingu Autor: ~cinek [89.77.206.*]
    ale to nie jest chyba zadanie Nasze aby dbać o marketing firmy. Albo sypną troche gorsza na reklame w steamie albo niech spróbują zrobić większa promocje nie wiem 50% na gre przez tydzień i może lepiej to wyjdzie na sprzedaż.
    Oczywiście, że nie nasza niestety ta spółka niczego się nie nauczyła tak naprawdę.
    W sumie po premierze nie spodziewałem się cudów widziałem grę w EA grałem w finalną wersję 1 epizodu i nie da się ukryć że gra jest średniakiem. A mówię to jako osoba, która od około 29 lat gra w gry komputerowe. Znam gry od małego atari zx spectruma i commodore...
    Reklama mogła by na pewno pomóc bo gorsze gry się sprzedają.

Natomiast bardziej niż słabe wyniki na STEAMCHARTS zaniepokoiła mnie wczorajsza wypowiedz na FB gdzie sami twórcy nie wykazali wiary ze dadza rade zrobić 9 epizodów czyżby sprzedaż szła aż tak tragicznie. Tu wypowiedz z FB

3 bohaterów po 3 odcinki taki był plan serii - a jak będzie to się okaże, wszystko zależy jak wiodomo od budżetów.

mam wrażenie że tekst jest mocno zachowawczy i bardziej swiadczy o tym ze z pomysłu powoli sie wycofują...
    Najwyraźniej uświadomili sobie, że sprzedaż "sama się nie zrobi". To teraz są dwa wyjścia: podda c się albo szukać kasy na promocje.

Obydwa te scenariusz wiążą się zapewne ze strzałami majki po dwa grosze. Bo widełek 3-4 już się nie udało utrzymać.
  • Re: prosba o pomoc w marketingu Autor: ~finezja [89.66.237.*]
    Dnia 2015-02-23 o godz. 15:14 ~lekka_szydera napisał(a):
    > Najwyraźniej uświadomili sobie, że sprzedaż "sama się nie zrobi". To teraz są dwa wyjścia: podda c się albo szukać kasy na promocje.
    >
    > Obydwa te scenariusz wiążą się zapewne ze strzałami majki po dwa grosze. Bo widełek 3-4 już się nie udało utrzymać.

A gdzie ty widzisz strzały po 2gr, ta 1akcja? Coś ci się przyśniło.
    Po 2gr to może strzelą na koniec lub jutro, jak na razie to wywalili 14mln po 3gr. Mają szczęście że tylu chętnych było bo rano to niecałe 5mln na 3gr stało.

Oczywiście stres posiadaczy akcji tej spółki jest zrozumiały.

Jakie strzały po dwa grosze miałbym widzieć w tej chwili? Napisałem, że jeśli majka będzie usiłował znaleźć gdzieś kasę na promocję gry, będzie musiał jej poszukać sprzedając akcje po dwa grosze. Jeżeli uzna, że to także nie pomoże to zapewne także spróbuje coś sprzedać przed ewentualną upadłością. A jeżeli jakieś działania o charakterze promocyjnym się nie pojawią, to po 4 grosze raczej tego nie da rady sprzedać. Na razie w jakiejś części sypnął zapewne i trzy grosze i może myśli. A jak wiemy bystrością niesłychaną nie grzeszy, to może namysł mu ze dwa - trzy dni zająć.
  • Re: prosba o pomoc w marketingu Autor: ~POnton [207.91.10.*]
    Dlaczego moje posty usuwane.

rychu pytam się ?

Dlatego że napisałem że odstawiasz szopkę ,mylę się to przepraszam :)

Od wczoraj o tym pisze a posty znikają w mgnieniu oka.

• Re: prosba o pomoc w marketingu Autor: ~Benek [78.133.196.*]
    Gozdziu, podziwiam Cie. Ale złóż broń. Ta spółka upadnie jeszcze w tym roku. Jak to mówią, z pustego i Salomon nie naleje.
  • Re: prosba o pomoc w marketingu Autor: ~jodaw [159.205.126.*]
    dlaczego miałaby upaść? Gra jest na rynku dopiero trzy dni. Czekamy na recenzje w mediach i ruchy marketingowe NG. Nie jest to szał, ale nie brakuje przyzwoitych ocen. Będzie się sprzedawała. Chyba nikt nie spodziewał się (choć byłoby miło) , że będzie w czołówce sprzedaży Steam. Takie TWOM nie zdarza się często.
  • Re: prosba o pomoc w marketingu Autor: ~Benek [78.133.196.*]
    Problem w tym, że te wszystkie pozytywne oceny to chyba gozdziu wystawił (o czym sam napisał).
  • Re: prosba o pomoc w marketingu Autor: ~84Felek [89.65.226.*]
    NGS nie jest głupie teraz pewnie myśllą co tu zrobić aby poprawić sprzedaż albo nastroje. Czekamy na jakieś informacje.
  • Re: prosba o pomoc w marketingu Autor: ~finezja [89.66.237.*]
    Dnia 2015-02-23 o godz. 16:44 ~84Felek napisał(a):
    > NGS nie jest głupie teraz pewnie myśllą co tu zrobić aby poprawić sprzedaż albo nastroje. Czekamy na jakieś informacje.

To pewnie zanim wymyślą to spadnie na 2, ciekawe czy jutro powtórka z rozrywki i 2gr zobaczymy z prawej.
  • Re: prosba o pomoc w marketingu Autor: ~84Felek [89.65.226.*]
    Na metacritic jest dopiero 10 ocen ze średnią 7.1 .
[x]
NICOGAMES 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.