tutaj opanowały spółke ,,spekulanty,,,poczytaj wątki wcześniejsze a zobaczysz kto ma i po ile( mozna mniej więcej obliczyc ile mają):) ale to twój wybór:) KUPUJ I CIESZ SIĘ:)
korekty polegają tu na wstrzymywaniu się popytu. Przyznaję, że zachowanie rynku przekracza moje oczekiwania, ale po spojrzeniu na wykres dzienny gdzie ŚREDNIOTERMINOWY SYGNAŁ KUPNA DOPIERO ZOSTAŁ WYGENEROWANY pomysły na sprzedaż zamieniam na spacer z psem. Ponadto nawet nie zrównaliśmy się z ceną emisyjną, 2,65. Ciekawostka. Od 2004 r. dostaję na skrzynkę rekomendacje jankeskich domorosłych analityków, o życiowej szansie w postaci gry na krótko akcjami APPLE. Może kiedyś dla zabawy policzę skumulowaną stratę, na jaką chcieli mnie wsadzić. TREND IS YOUR FRIEND.
Uśrednić albo czekać :) Myślę że jak przetrwałeś takie spadki, to wyjdziesz na swoje :P Jeśli będzie tak kolorowo jak my to widzimy i to co da się wyczytać z raportów itp. to może i na + wyjdziesz :D
Wgl. zobaczcie na ALTERCO ... widłowy puścił z 40groszy na 1 grosz :P Ktoś z 12k zrobił 270zł :D
rynek gra przyszłość. Jak bardzo rozwinie się firma, do jakiej wartości wzrośnie jej kapitalizacja, na te pytania nikt nie zna odpowiedzi dlatego inwestorzy robią zakłady ile firma będzie generować gotówki w przyszłości. Przymiarki do tego czego dowiedzieliśmy się z raportu kwartalnego wciąż czynią z APANETU jedną z tańszych firm na NC. Do tego trzeba doliczyć premię za małą płynność, premię za to, że pomimo olbrzymiego wzrostu wciąż handlujemy poniżej ceny emisyjnej.\ Nie wiemy jak wycenić umowę z ORANGE, mówią nam tylko, że w wynikach I kw. mogą pojawić się miłe niespodzianki. Jak widzisz, kłóci się to niego z pobieżną oceną, ile kosztowało/ile kosztuje x 100 proc.