No i mamy kolejny dzień skupu z ukrytego stojącego na szczycie zleceń kupna :) Dzisiaj się wycwanił, i po zakupie kilkuset akcji zlecenie jest zdejmowane, by chwilę później wrócić z inną liczbą akcji - coś pięknego :)
Sorki, już nie będę :) Po prostu bardzo mnie bawi ta operacja "odkurzania dywanu", a w szczególności nieboracy stojący niżej na kupnie i łudzący się, że jakieś akcje do nich dotrą :)
Dnia 2015-02-23 o godz. 09:52 ~Observer napisał(a): > No i mamy kolejny dzień skupu z ukrytego stojącego na szczycie zleceń kupna :) Dzisiaj się wycwanił, i po zakupie kilkuset akcji zlecenie jest zdejmowane, by chwilę później wrócić z inną liczbą akcji - coś pięknego :)
Ale ohy! i ahy! na mnie spływają... bardzo dziękuję ;-) Skupowałem większość w piątek, a dziś zakończyłem. Jednak nie musiałem kupować po 73 zł jak pisałeś w weekend. Dzisiaj kupione większość po 72,30 jak napisałeś, ale udało się nawet z rana 144 akcje po 71,10 kupić. Średnią mam 71,92 zł. Nie będę przepraszał za te wpisy pod nickiem robert i analityk, bo sami rozumiecie... Jestem inwestorem długoterminowym, widzę na tej spółce fantastyczne perspektywy, ale nie będę się rozpisywał na ten temat, bo chyba już wszystko na tym forum zostało powiedziane. Wcześniej siedziałem ostatnie 2 lata na Monnari, rewelacyjna spółka, dała zarobić krocie, ale tu na najbliższy rok są znacznie lepsze widoki, dlatego przesiadka. Pozdrawiam
i myslisz że to przez twoje wpisy ludzie taniej oddali ? :) no proszę cię... ktoś z setką akcji kupionych po 70 zł znudził sie troszkę i tyle , A i tak cie nie lubię mimo ze teraz zarzucisz nas postami jaka to wspaniała spółka( to już wiemy , ja od kilku miesięcy inni od lat) Da za tydzie zarobiwszy 2% będziesz pluł pod setka innych nicków
Nie wiem, trzeba by było zapytać tych ludzi. Nie obchodzi mnie to. Kupiłem tyle ile chciałem, a powody sprzedających są mi obojętne. Co do pisania i sprzedawania to wszystko masz w moim poście. Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem? Napisałem, że nie będę się rozpisywał o zaletach spółki, a ty piszesz "teraz zarzucisz nas postami jaka to wspaniała spółka". Napisałem, że jestem inwestorem długoterminowym, a ty piszesz "za tydzie zarobiwszy 2% będziesz pluł pod setka innych nicków". Nie obraź się, ale chyba kiepsko u ciebie z logicznym myśleniem...
PS. Chyba nie muszę dodawać, gdzie mam to czy mnie lubisz czy nie. To jest giełda, a nie piaskownica.
> > PS. Chyba nie muszę dodawać, gdzie mam to czy mnie lubisz czy nie. To jest giełda, a nie piaskownica. Nie obrażam sie , ale jednak myślisz że to piaskownica , skoro uważ że pisanie postów na forum , szczególnie tutaj jest cenotwórcze ? Jeśli tak nie sadzisz to po co te durne posty , które niczego nie wnoszą ?
Wiesz co, tracimy czas. Lepiej wymieniać myśli dotyczące samej spółki, ale odpiszę Ci. Jeżeli przez cenotwórcze rozumiesz większe ruchy to absolutnie nie, bo dla przykładu 90% ludzi nagania tu na wielkie wzrosty odkąd chodzi w przedziale 60-80 i nic nie wskórali. Z kolei na poprzedniej spółce gdzie byłem przez 2 lata, co dzień ktoś pisał o wielkiej zwale i nic nie wskórał. To oczywiste. Ale wyobraź sobie, że choć kilka osób rozważających wcześniej sprzedaż, pod wpływem postów na forum przekona się i sprzeda... Czy wpłyną na cenę? Nie. Czy umożliwią komuś kupno po niższej cenie? Tak.
witaj lelo dokupiłem trochę dziś też, teraz trochę poczekam z następnym kupnem 11b ,ja moni trochę zostawiłem i dalej będę czytał wypociny at itp pozdrawiam
Witam, ja nie chciałem pisać złego o Monnari na forum, ale nie widzę już szans na duży wzrost tam. Może dojdzie do tych 17-19 zł, ale dla mnie za duże ryzyko, a za mały potencjał wzrostu. Najbardziej się obawiam, że do końca roku utrzyma się 3,70 za dolara, albo nie daj Boże wyżej wtedy wynik może być słaby. Za to tu mocny dolar pomaga. Dla mnie Monnari znowu będzie okazją do inwestycji jak wreszcie zdecydują się coś przejąć i dać sobie szansę na skokowy wzrost przychodów i zysków. Pozdrawiam
tak jak piszesz, zobaczymy co będzie ja podzieliłem mniej więcej po połowie tylko trochę póżno ale potencjał jest duży i termin mam daleki do realizacji
Widzę, że dużo ludzi z moni sie tu przesiadło, też sie przesiadłem jakiś czas temu , już trochę zarobiłem .Jak jeszcze trochę spadnie to będzie okazja do zakupów :) Pozdrawiam Posiadaczy
Mirek, a Monnari zdrożało w ponad 2,5 roku o 2000% z 0,70 zł na obecne 14,50... i co z tego wynika? Nic. Dopóki wycena rynkowa odpowiada fundamentom spółki i przede wszystkim nie zawiera całego potencjału rozwoju spółki w przyszłości to warto jest ją kupować. Tak właśnie jest z 11bit. Dla mnie mogłoby wzrosnąć nawet 100-krotnie, a i tak bym kupił o ile powyższe warunki byłyby spełnione.
Dnia 2015-02-23 o godz. 09:52 ~Observer napisał(a): > No i mamy kolejny dzień skupu z ukrytego stojącego na szczycie zleceń kupna :) Dzisiaj się wycwanił, i po zakupie kilkuset akcji zlecenie jest zdejmowane, by chwilę później wrócić z inną liczbą akcji - coś pięknego :)
Z którym planem. Przestańcie pisać i to natychmiast bo to jest piaskownica. Czemu ciągle sracie we własne gniazdo nawet zwierzęta wychodzą na zewnątrz.
2015-02-22 11:11 2-6.03 2015r. Independent Games Festival oraz Game Developers Choice Awards Obstawiam, że do tego terminu spokojne odbieranie akcji od niecierpliwych - bez korekt stabilny wzrost do 82 zł. Po w/w imprezach przebicie ostatnich maksów i nowe szczyty. Zobaczymy czy się sprawdzi. Pozdrawiam
Dnia 2015-02-23 o godz. 14:14 ~TWOM napisał(a): > Z tym planem o którym pisałem > > 2015-02-22 11:11 > 2-6.03 2015r. Independent Games Festival oraz Game Developers Choice Awards > Obstawiam, że do tego terminu spokojne odbieranie akcji od niecierpliwych - bez korekt stabilny wzrost do 82 zł. > Po w/w imprezach przebicie ostatnich maksów i nowe szczyty. > Zobaczymy czy się sprawdzi. > Pozdrawiam
POPIERAM!!! Z TYM, że, mi wychdozi z Analizy Technicznej 150 zł, nie 82 ... .. . w najbiższym horyzoncie -- ODPAŁ się nam szykuje na walorku ;-)))
Normalnie :) Od połowy dnia widać było, że komuś się śpieszyło z upłynnieniem większego pakietu akcji powyżej 73zł, rynek to wyczuł, i najpierw się wstrzymał, a jak śpieszący nieumiejętnie walną resztką swoich akcji, cofną, by skupić te pozostałe 1600 akcji na własnych warunkach. Typowa sesja giełdowa :) Osobiście wolałbym, aby zamknięcie było poniżej, lub na 73zł, bo wolę systematyczne powolne wzrosty od zygzakowania. Ale sesja generalnie udana, bo mamy wzrosty na rosnących wolumenach, a mimo cofnięcia się rynku w końcówce, ludzie nie rzucili się do sprzedaży, i popyt zaczął się odbudowywać, więc jak jutro nasz speedy gonzalez sprzeda resztkę swoich akcji, droga powyżej 74zł będzie otwarta :)
Każdy ma swoje powody :) Ja np sprzedałem część swoich akcji w grudniu, bo nadażyła się okazja inwestycyjna, dzięki której w perspektywie 2-3 lat mogę zarobić kilka tysięcy procent :) Ktoś inny może kupować mieszkanie, samochód, inwestować w biznes, spłacać długi, mieć nieprzyjemne zdarzenie losowe/zdrowotne. Samo życie :)