• Jaki scenariusz w poniedziałek ? Autor: ~AXA [37.209.135.*]
    Dziękuję z góry za odpowiedź. Obserwuję zachowanie się kursu i otoczenia i zastanawiam się czy nie kupić :)
  • Re: Jaki scenariusz w poniedziałek ? Autor: ~paciaciak [193.59.32.*]
    ci co sa obkupieni i juz wiecej nie chca napisza: KUPUJ , ci, ktorzy nie kupili albo juz maja ale chca kupic wiecej doradza: NIE KUPUJ
    Niestety samemu musisz podjac decyzje, takie zycie.
    pzdr.

• Re: Jaki scenariusz w poniedziałek ? Autor: ~kkriszok [31.133.22.*]
    Może pomogą Ci wyniki za 4 Q.
    Do poniedziałku trochę czasu,
    rozważ za i przeciw i podejmij decyzję
    ale sam. 
  • Re: Jaki scenariusz w poniedziałek ? Autor: ~wp [31.182.91.*]
    Dnia 2015-02-21 o godz. 18:12 ~kkriszok napisał(a):
    > Może pomogą Ci wyniki za 4 Q.
    > Do poniedziałku trochę czasu,
    > rozważ za i przeciw i podejmij decyzję
    > ale sam. 

nie raz straciłem, kiedy sugerowałem się dobrym zyskiem netto lub złym zyskiem netto, ale po latach :) zmądrzałem i mówię sobie nigdy więcej i mówię sobie teraz patrz na przepływy operacyjne, nie odkryłem tego sam, ale pomogła mi w tym lektura giełdowa :)
  • Re: Jaki scenariusz w poniedziałek ? Autor: ~st [31.178.25.*]
    Otóż to: przepływy operacyjne i to netto na koniec roku 2,3 mln zł na plus a w kasie ponad 400 tys gotówki...
    Może to:
    Spółka Biomass (ważna dla 01C) cena/wartość księgowa 13
    01c P/BV = 0,37
  • Re: Jaki scenariusz w poniedziałek ? Autor: ~st [31.178.25.*]
    Właśnie w faktach tvn trąbili o OZE- po zmianach zwrot kosztu po 4-5 latach, a później zarabia.
    Spółki panelowe niestety będą odmawiały w tym roku, bo nie nadążą z produkcją. Po prostu nie są przygotowane na taką falę zamówień jaka nastąpi już za parę tygodni. Tu eda wzrosty nie setki ale tysiące procent - sprawdzimy w grudniu.

Tu c/z powinna chodzić ok 100 w tej chwili, a mamy ok 10. Naród jeszcze nie kuma
    Dnia 2015-02-21 o godz. 19:23 ~st napisał(a):
    > Właśnie w faktach tvn trąbili o OZE- po zmianach zwrot kosztu po 4-5 latach, a później zarabia.
    > Spółki panelowe niestety będą odmawiały w tym roku, bo nie nadążą z produkcją. Po prostu nie są przygotowane na taką falę zamówień jaka nastąpi już za parę tygodni. Tu eda wzrosty nie setki ale tysiące procent - sprawdzimy w grudniu.
    >
    > Tu c/z powinna chodzić ok 100 w tej chwili, a mamy ok 10. Naród jeszcze nie kuma

- po pierwsze primo: 01c nie doświadczy braku paneli, ponieważ ma podpisaną umowę z Koreańczykami
                                      na import paneli na każdą ilość.
    - po drugie primo: podpisana umowa stanowi wyłączność na Polskę i paru naszych sąsiadów
                                 poprzez 01c.
    - po trzecie primo: mając panele będzie mogła wykonać tyle instalacji, ile będzie chciała bez pośpiechu.
    - otworzy następną działalność w handlu panelami.
    - otworzą się jeszcze inne nowe horyzonty działalności spółki.
    Takie moje szybkie przemyślenia po Twojej wiadomości, co wy na to ?

• Re: Jaki scenariusz w poniedziałek ? Autor: ~Mike [81.18.207.*]
    dlatego SUNEX podal info, ze buduje nową halę produkcyjną ! Sunex bedzie hitem tego roku.. a kto bedzie bral od Sunexu panele ? cybatonik :) wiec obie spolki mogą na oze duzo ugrać
  • Re: Jaki scenariusz w poniedziałek ? Autor: ~roman [79.185.218.*]
    Jestesmy w wiadomościach agencyjnych i telewizyjnych jako rewelacja inwestycyjna
  • Re: Jaki scenariusz w poniedziałek ? Autor: ~AXA [93.154.231.*]
    Dzięki za jakieś wskazówki, chciałem już ją trzy dni temu kupić ale się zawahałem i do piątku nic nie kupiłem, trochę szkoda mi tych 30gr :( Teraz po tych dwóch ostatnich sesjach wykresik wygląda obiecująco i w poniedziałek coś chyba kupię bo w założeniu miałem brać jak spadnie w okolicę 2.7zł . Zamknięcie piątkowe 2.67zł tak że jest jeszcze poniżej zakładanego wcześniej planu no chyba że w poniedziałek otworzy się z luką i będę miał znowu dylemat :)
  • Re: Jaki scenariusz w poniedziałek ?odp. i w dół i w górę Autor: ~byk [95.160.5.*]
    A co mają powiedzieć ci co kupowali po 8,00 ?
    ----------------------
    większość co już ma 01C. będzie ci radziła kupić żebyś podciągał kurs do góry
    jak kurs urośnie to zacznie się podaż i poleci w dół dość gwałtownie
    a 01C. lubi gwałtowne ruchy
    tu nie ma nudy...
    więc zdecyduj sam co zrobić
    Spółka raczej mocno wzrostowa.
    W poniedziałek zaczerpnij akcje, jak to się mówi,
    łyżeczką a nie wiadrem, a później obserwuj.
    Kursu nie podbijesz, a jak kupisz to zapraszamy
    do naszego grona wieszczy i wróżek.
    Powodzenia.
  • Re: Jaki scenariusz w poniedziałek ? Autor: ~byk [95.160.5.*]
    Zobacz wątki dotyczące 01CYBERATON SAZobacz profil 01CYBERATON SA 
    Autor: ~kkriszok[31.133.22.*]2015-02-22 10:10

Spółka raczej mocno wzrostowa.
    W poniedziałek zaczerpnij akcje, jak to się mówi,
    łyżeczką a nie wiadrem, a później obserwuj.
    Kursu nie podbijesz, a jak kupisz to zapraszamy
    do naszego grona wieszczy i wróżek.
    Powodzenia.
    ==========================
    byk
    spółka również mocno spadkowa
     i mocno zmienna
    jeszcze w czwartek wywalana po 2,22
    też jestem za tym żeby rosło ...
    do 3,00 do 5,00 do 8,00 ..12,00 ... 24,00 no może już starczy !
  • Re: Jaki scenariusz w poniedziałek ? Autor: ~paciaciak [193.59.32.*]
    gdyby nie agresywna wyprzedaz Dmochowskiego zamiast spokojnej dluzszej dystrybucji, zaksiegowanie Guji w 4q to po zeszlotygodniowej "uchwale" kurs bylby prawdopodobnie juz powyzej 12zl, niestety zawsze cos sie musi wydarzyc zeby nie bylo zbyt pieknie i radosnie.
  • Re: Jaki scenariusz w poniedziałek ? uśrednianie -jak to robić Autor: ~byk [95.160.5.*]
    uśrednianie
    ----------------------
    pierwsze akcje 01C.kupowałem po 3,74 na spadku
    ci co kupili i trzymają mają na dzień dzisiejszy ogromną stratę,

kiedy kurs dalej spadał sprzedawałem ze strata i kupowałem taniej
    i tak wielokrotnie
    obliczyłem dzisiaj po ile mam kupiony pakiet który trzymam
    będzie zaskoczenie
    1,47134 zł - to jest średnia cena zakupu uwzględniająca również prowizję
    ----------------------
    nie mam rady dla innych
    metodę na zarabianie trzeba wypracować samemu -korzystając z rad innych i dużo czytając tego co wartościowe !!!
    Nasz nowy kolega AXA niech kupi mały pakiecik 01C.
    Po ostatnich info, spółka powinna iść w górę, albo
    będą występować duże wahania w ciągu sesji.
    Jak nie zarobi na wybiciu, to w ciągu sesji pogra
    na skokach.
    Pierwsze akcje kupiłem po: 0,04 zł; ale mam
    też po: 8,54 zł.
    Zgadzam się na 100%, że samemu trzeba wypracować metodę
    na zarabianie i będą to różne metody w zależności od spółki i branży.
    Większy akcjonariusz sprzedał swego czasu duży pakiet, ale nie
    sądzę, że było to spowodowane z jakimś złem zbliżającym się w spółce.
    Albo potrzebował kasy i to szybko, albo jedwabniki go zmusiły lub cuś podobnego.

• Re: Jaki scenariusz w poniedziałek ? Autor: ~roman [83.31.251.*]
    W poniedzialek i wtorek jaja poobrywa od odpalu
    Dnia 2015-02-22 o godz. 16:39 ~roman napisał(a):
    > W poniedzialek i wtorek jaja poobrywa od odpalu
    ---------------------------------------
    Jeżeli w górę to jestem na TAK !

Będzie też dzień ,że po wzroście,, będzie urywać jaja,, od spadku
    jak ktoś miał akcje odczul to na własnej skórze spadek z 8,00 do 1,63 -trzeba pamiętać też i o tym.
    Jak ktoś ma akcje za 8,00 zeta, to do wzrostów podchodzi
    z pewnym dystansem. Nie takie wzrosty tutaj przewidywano.
    Zjazd z 8,00 uczy pokory.
  • Re: Jaki scenariusz w poniedziałek ? Autor: ~Kałużyna [83.144.104.*]
    Zgadza się. Pamiętajcie jednak, że ten zjazd spowodowany był walenie w rynek dużej ilości akcji przez wychodzącego akcjonariusza.
  • Re: Jaki scenariusz w poniedziałek ? Autor: ~ja [178.23.109.*]
    od wczoraj przybyła 1 opinia to jest SUKCES

http://store.steampowered.com/app/299640/

no i 5 graczy teraz !

http://steamcharts.com/app/299640

więcej chyba jest na starym af

aż 37

http://steamcharts.com/app/224420

majka się nie popisałeś panie !
    ale jazda z 1 gr na 6 była imponująca - wzrost taki jak na 11 bit - tylko kto zarobił a kto straci ?
  • Re: Jaki scenariusz w poniedziałek ? Autor: ~Annasz [78.10.120.*]
    Dnia 2015-02-22 o godz. 14:40 ~kkriszok napisał(a)
    > Pierwsze akcje kupiłem po: 0,04 zł; ale mam
    > też po: 8,54 z
    >

te po 0,04 z są kupione po 7.20 zł. ------------ re-split 160 za 1

Zgadza się i inna nazwa też była.
  • Re: Jaki scenariusz w poniedziałek ? Autor: ~Annasz [78.10.120.*]
    Dnia 2015-02-23 o godz. 10:35 ~Annasz napisał(a):
    > Dnia 2015-02-22 o godz. 14:40 ~kkriszok napisał(a)
    > > Pierwsze akcje kupiłem po: 0,04 zł; ale mam
    > > też po: 8,54 z
    > >
    >
    > te po 0,04 z są kupione po 7.20 zł. ------------ re-split 160 za 1
    >

powinno być-- te po 0,04 z są kupione po 6,40

> > te po 0,04 z są kupione po 7.20 zł. ------------ re-split 160 za 1
    > >
    >
    > powinno być-- te po 0,04 z są kupione po 6,40
    >
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Policzyłem raz jeszcze i tak to wychodzi-zgadza się.
    Przynajmniej jeden trzeźwy na forum-brawo.

• Re: Jaki scenariusz w poniedziałek ? Autor: ~spostrzezenie [95.40.199.*]
    Spadało z 9 zł.Zrobiło przystanek na 8 zł i potem" Dmoch" który myślał że OZE w obecnym kształcie nie będzie przepchnięte spuścił pakiet.Zrobił to jednak w przedziale 8-3 a pozostała częsc spadku to efekt fali.Teraz wszystko obóciło się ustawowo w inną stronę i podejrzewam że to mu("Dmochowi") się nie śniło.
  • Re: Jaki scenariusz w poniedziałek ? Autor: ~Mike [81.18.207.*]
    fajna analiza... moze dla cybatona tez by zrobil

Wielu prosilo mnie o analizę spolki SUNEX, dzis mam tylko chwilkę więc napiszę krótko

Sunex staje się coraz bardziej popularną spółką ze względu na jej profil dzialania, ktory sprawia, że analiza fundamentalna aż krzyczy "kupuj" w aspekcie długoterminowym.
    Sunex to czołowy producent kolektorów słonecznych, który na ustawie OZE może zyskać najwięcej.

Jak informuje „Gazeta Prawna” od 1 stycznia 2015 roku wszystkie nowe i remontowane budynki będą musiały mieć zainstalowane kolektory słoneczne [...]
    (https://sbpreschains.wordpress.com/2012/07/18/ustawa-o-oze-od-2015-r-kolektory-sloneczne-obowiazkowo-w-kazdym-domu/)
    Od przyszłego roku Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska planuje również dofinansować budowę domów energooszczędnych. Dotacja wyniesie od 10 do 40 tys. zł.

A co to oznacza ? Zapotrzebowanie na kolektory słoneczne będzie ogromne i dlatego SUNEX poinformował ostatnio, że buduje nową halę produkcyjną.

Do tego spółka cieszy się zaufaniem

Zarząd SUNEX S.A. ma przyjemność poinformować, że spółka SUNEX S.A. została nominowana do tytułu „Spółka roku z rynku NewConnect”, przyznawanego przez Gazetę Giełdy i Inwestorów „Parkiet” w ramach nagród „Byki i Niedźwiedzie”.

Odnośnie obecnego kursu, jak już wczesniej pisalem w tydzien kurs został zanizony z ponad 1 zł do ponad 50 gr.... codziennie na otwarciu ktos sprzedawl malą ilosc akcji, zeby zaniżyc kurs i ustawail duze zlecenia na sprzedaż blokując wzrosty, jak kurs zaczynal rosnąć zlecenia sie przesuwaly w gore. Duzo paniki, kilka SL i mnostwo DT sprawilo, ze kurs tak sie obniżyl. Moim zdaniem poziomy obecne to mega okazja. Po informacji o budowie hali sunex wskoczyl na duze obroty (ponad 200 000 dziennie) czasem przebijając obrotami 11bit czy borutę.
    w czwartek mielismy wybicie i zmianę trendu ale w ostatniej sekundzie na zakmnięciu ktos specjalnie zanizyl kurs.

Około 60 procent produkcji firmy trafia za granicę. Szansę na rozwój Sunex upatruje w coraz większym zainteresowaniu energią słoneczną , jako oszczędnym i ekologicznym sposobem ogrzewania. Przykładem może być decyzja Unii Europejskiej, która przyjęła dyrektywę nakazującą do 2020 roku zwiększenie udziału źródeł odnawialnych w bilansie energetycznym do 20 procent we wszystkich krajach UE.

Nikogo nie namawiam, kazdy myśli sam. Moim zdaniem gdyby nie DT i ludzie, ktorzy kupią 5000 akcji za prawie 3000 zł i jak nie rosnie przez 10 minut to sprzedaja to kurs bylby duzo wyzej.

Nie zdziwi mnie to jak w poniedzialek otwarcie będzie na 60 gr bo patrząc na inne spolki, kurs poszybowal w gorę (niektore są juz na gorce) a Sunex jest na dolku i wzrosty mogą byc bardzo mocne. Wystarczy 1 grubszy inwestor i patrząc na ilosci na S moze wywindowac szybko kurs.

Odnosnie AT nie bede sie rozpisywal bo wszystko widac jak na dłoni.. ubite dno i silne wsparcie
  • Re: Jaki scenariusz w poniedziałek ? Autor: ~Kałużyna [83.144.104.*]
    Bardzo obiecująco to wygląda. Jednak popatrząc na to co sie dzieje z notowaniami to juz tak różowo (słonecznie) nie jest. Brak infa o ewentualny,m wejściu/wyjściu kogoś z firmy. Obserwować można. Bo faktycznie odpał może być kolosalny.
    2,85 czy to już max?
    Autor: ~roman[83.31.251.*]2015-02-22 16:39

W poniedzialek i wtorek jaja poobrywa od odpalu
    =================================================
    CZY KOMUŚ URWAŁO JAJA?
    czy znowu zawód?
    Autor: ~AXA[93.154.231.*]2015-02-21 20:01
    Dzięki za jakieś wskazówki, chciałem już ją trzy dni temu kupić ale się zawahałem i do piątku nic nie kupiłem, trochę szkoda mi tych 30gr :( Teraz po tych dwóch ostatnich sesjach wykresik wygląda obiecująco i w poniedziałek coś chyba kupię bo w założeniu miałem brać jak spadnie w okolicę 2.7zł . Zamknięcie piątkowe 2.67zł tak że jest jeszcze poniżej zakładanego wcześniej planu no chyba że w poniedziałek otworzy się z luką i będę miał znowu dylemat :)
    ===================================================================
    do AXA
    i jakie wrażenia po otwarciu w poniedziałek?
    było i w górę
    i w dół
    jak zwykle na tej spółce
    -------------------------------------
  • Re: Jaki scenariusz w poniedziałek ? Autor: ~Morf [185.55.64.*]
    Jeszcze trochę mogą odebrać i to robią. Ja dokupiłem dziś troszkę po 2,75. Jakoś jestem spokojny.
  • Re: Jaki scenariusz w poniedziałek ? jednak SPADEK !!! Autor: ~byk [95.160.5.*]
    a ja po 2,70
    i już sprzedałem z zyskiem
    powinno spaść w granice 2,31-2,40
  • Re: Jaki scenariusz w poniedziałek ? jednak SPADEK !!! Autor: ~Morf [185.55.64.*]
    Tylko dla tego że sprzedałeś ma spaść :)?! W sumie, może masz racje, ja jednak zostaje, bo to ładnie wygląda. Powoli zbierają każdy ochłap, spokojnie czekają aż się co nieco ustawi i zbiórka! Jak troszkę jeszcze zbiją kurs, to jeszcze dokupię! Pozdrawiam wszystkich co zeszli z pokładu, im więcej Was odejdzie tym lepiej:).
  • Re: Jaki scenariusz w poniedziałek ? jednak SPADEK !!! Autor: ~paciaciak [193.59.32.*]
    niestety dla ciebie odkupisz wyzej
  • Re: Jaki scenariusz w poniedziałek ? jednak SPADEK !!! Autor: ~Mike [81.18.207.*]
    spokojnie.. sunex ruszyl, cybaton tez ruszy... trzeba czekac i zbierac
  • Re: Jaki scenariusz w poniedziałek ? brak wzrostu Autor: ~byk [95.160.5.*]
    Nie kupować drogo i potem nie płakać ,że spada i że znowu Was oszukali ,oskubali ,okradli !!!
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    kupować tanio i cieszyć się zyskiem !
  • Re: Jaki scenariusz w poniedziałek ? jednak SPADEK !!! Autor: ~roman [178.42.9.*]
    Nie może ruszyc bo byko ustawil się po 2,30zeta - czuuuuuuub
  • Re: Jaki scenariusz w poniedziałek ? jednak SPADEK !!! Autor: ~roman [178.42.9.*]
    Wyciskanie cytryny razem z pestkami
  • Re: Jaki scenariusz w poniedziałek ? Autor: ~AXA [164.126.74.*]
    Ustawiłem się po 10:00 na 2.7 zł i musiałem wyjechać na dwa tygodnie. Teraz dorwałem się do internetu i widzę, że kupiłem :) Teraz jestem akcjonariuszem tej spółki nie na jeden, dwa dni tylko co najmniej do wyników za 2Q. Zobaczymy czy dzisiejszy zakup się opłacił ;))
    Pozdrawiam
[x]
TNTPROENR 0,48% 0,84 2025-12-17 12:18:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.