Suntech właśnie stracił bardzo dochodowy kontrakt z Telestradą. To są duże sumy jak na tą firmę. Wszystko wskazuje na to, że Telestrada szykuje siedmiocyfrowy pozew. Są też pewne problemy z regulacją zobowiązań. Więc zalecam dużą ostrożność i dociekliwość w ewentualnych rozmowach z Zarządem.
Skąd takie wieści. Mnie już wkurza na maksa ten gniot. Zaraz wywalam jak to prawda. Badziewie i tyle. Pewnie Zarząd sprzedaje bo kto inny jak mało kto ma.
Zadzwońcie do firmy. Dotacji dostali ok. pół miliona ale gotówka poszła na zobowiązania. W kasie jest teraz tylko 30-40tyś a długów do wierzycieli min. obligacyjnych na 2-3 mln. Kapitały własne grupy to ok.700 tysi a Telestrada zarząda duuuużo więcej. Wyniki w 4 kwartale były podrasowane tą dotacją. Ale tej kasy niestety już nie ma.
Dnia 2015-02-20 o godz. 12:04 ~ześrodkafirmy napisał(a): > Suntech właśnie stracił bardzo dochodowy kontrakt z Telestradą. To są duże sumy jak na tą firmę. Wszystko wskazuje na to, że Telestrada szykuje siedmiocyfrowy pozew. Są też pewne problemy z regulacją zobowiązań. Więc zalecam dużą ostrożność i dociekliwość w ewentualnych rozmowach z Zarządem.
oczywiscie swiadomie podajesz taki news i zdajesz sobie sprawe, ze jesli to nieprawda to mozesz miec spore klopoty?
Wywaliłem sory musiałem mieć środki na wandalex. takie zobowiązanie. Wrócę na pewno . Wolne środki zapraszam na wandalex w środę wyniki spodziewam się 3,5 miliona i raczej wszio na dywidendę. Skup własnych akcji do końca czerwca przy czym teraz wsytrzymany do wyniku za 2014 Pozdrawiam
Dociekliwość jeszcze nikomu na giełdzie nie zaszkodziła. Ilość obligacji którą puścili w styczniu też była mniejsza od potrzeb spółki. Za małe zainteresowanie. W wynikach za 4kw jest 1mln na dole. Ale tych pieniedzy nie ma już w kasie. Dlatego następny dług. Jeżeli jeszcze zacznie się proces i to opublikują to obligi pękną. To naprawdę ciekawie nie wygląda
Mam jedno pytanie i to nie odnośnie spółki tylko ciebie-skoro jesteś taki prawdomówny to myślę że odpowiesz. Czy ty jesteś ostatnio zwolnionym pracownikiem?
Czekam na odpowiedż zanim wyjaśnię akcjonariuszom co się dowiedziałem! A wam którzy sprzedajecie w panice kierując się informacjami z forum bankiera gratuluję i nie wróżę przyszłości na giełdzie choć dla nas tutaj ma to pozytywny wydżwięk-im mniej niestabilnych emocjonalnie tym lepiej na przyszłość.
Może zdał sobie sprawę co uczynił i jakie czekają go konsekwencje oraz co gorsza że nie jest anonimowy choć sądził że jest pisząc z kafejki lub z neta na kartę?
Dnia 2015-02-20 o godz. 14:36 ~joker napisał(a): > Może zdał sobie sprawę co uczynił i jakie czekają go konsekwencje oraz co gorsza że nie jest anonimowy choć sądził że jest pisząc z kafejki lub z neta na kartę?
Joker, może napisz, czego się dokoładnie dowiedziałeś. Bo jeśli usłyszałeś, że to jedynie przypuszczenia rozgoryczonego byłego pracownika i nie mają pokrycia w rzeczywistości, niewiele to zmieni w uspokojeniu fermentu, który zasiał wspomniany użytkownik forum. Mając na uwadze wątpliwą "proinwestorskość" firmy, tylko konkrente argumenty mogą zdyskredytować owe "infoześrodkafirmy".
ale jaja koko ty się pytasz to mikstura szaleństwa ,hipokryzji i samogwałtu umysłowego on jest na fluidzie zobacz co tam wyprawia-ludzie już tam mają dziury w mózgach jak po chorobie wściekłych krów.
Powtarzam jeszcze raz. Jeżeli Telestrada czy jej spółka zależna wystąpi z roszczeniem to będzie potężny kłopot. Suntech jak wynika ze sprawozdania ma duże kłopoty z cash flow. To może ją położyć lub uszczuplić wartość spółki w waszych portfelach. Gdyby to była cashowo zdrowa spółka nie byłoby problemu. Niejedna spółka ma sprawy sądowe. Ale tu jest chory organizm! Ale jak to na giełdzie. Czas zweryfikuje info ze środka firmy.
Dnia 2015-02-20 o godz. 17:22 ~ześrodkafirmy napisał(a): > Powtarzam jeszcze raz. Jeżeli Telestrada czy jej spółka zależna wystąpi z roszczeniem to będzie potężny kłopot. Suntech jak wynika ze sprawozdania ma duże kłopoty z cash flow. To może ją położyć lub uszczuplić wartość spółki w waszych portfelach. > Gdyby to była cashowo zdrowa spółka nie byłoby problemu. Niejedna spółka ma sprawy sądowe. Ale tu jest chory organizm! > Ale jak to na giełdzie. Czas zweryfikuje info ze środka firmy.
Spółka Suntech nigdy nie była związana żadnym kontraktem z firmą Telestrada. Nie mamy też żadnych informacji, żeby spółka Telestrada szykowała przeciwko spółce Suntech jakikolwiek pozew.
No koleś przegiąłeś bagietę naraziłeś spółkę na 1,5 mln straty szykuj szczoteczkę albo zwiewaj ja stonoga . Co myślałeś że nikt nie zadzwoni do firmy i nikt się nie zajmie twoim wpisem.
Na forach publicznych pojawiła się informacja o straconym kontrakcie z Telestradą i o tym, że Telestrada w związku z powyższym szykuje pozew opiewający na kwotę siedmiocyfrową. Czy mogą państwo ustosunkować się do tych informacji?
Dzień Dobry, dziękuję za pytanie. Spółka Suntech nigdy nie była związana żadnym kontraktem z firmą Telestrada. Nie mamy też żadnych informacji, żeby spółka Telestrada szykowała przeciwko spółce Suntech jakikolwiek pozew. W związku z wysoko spekulacyjnym i nieprawdziwym charakterem informacji publikowanych na forum niezwłocznie podejmiemy odpowiednie kroki w celu zaprzestania ich rozpowszechniania. Z poważaniem, Magdalena Jabłońska, Manager ds. PR i Marketingu, Suntech S.A.
Kazik Sprzedał a tu od grona Piszących złe to wyglada Sprzedaje w poniedziałek Zły nic nie Mówisz a tu sraja w nasz grajdoł bez umiaru Same zboki tu teraz Śład tyle stonki
Dnia 2015-02-21 o godz. 21:15 spekulant1973 napisał(a): > Ale ubaw od kiedy spółka podaje komunikaty na forum A co jest zabawnego w tym ze ktoś leje kogoś po mordzie jak go ktoś opluwa? A po twoich wpisach ,wnoszę że jako jedyny uwierzyłeś w te brednie ,oczywiści jest też inna możliwość sam je wymyśliłeś. Bardzo szybko zareagowałeś na wpis dosłownie po kilku minutach i jako pierwszy odpowiedziałeś Oczywiście to tylko spekulacje:)))
Po publikacji wpisu początkującego ten wątek postanowiłem powiedzieć sprawdzam i napisałem maila do firmy z odpowiednim pytaniem. Mniej więcej w tym samy czasie ktoś zadał podobne w systemie "Akcja inwestor" http://notowania.pb.pl/akcjainwestor.
Spółka w osobie Pani Magdy Jabłońskiej (marketing i PR) zareagowała błyskawicznie i odpowiedziała w systemie "Akcja inwestor", ja zaś dostałem maila z odpowiedzią, że wszystko jest wyjaśnione właśnie tam.
Zastanawiam się nad zgłoszeniem tego wpisu do odpowiednich organów, ot tak dla zasady i przykładu.
Od forum chyba sobie odpocznę bo widzę, że to nie ma sensu...
A kto się kieruje kupnem lub sprzedażą z forum fakt jest faktem że był tylko jednorazowy skok pod raport a potem nikt nie chciał kupować widać że graja sami drobni akcjami i może być cofka poniżej 0,40zł
Skoro ty grasz a spekulujesz już od 1973 roku to o kurs jestem spokojny. Tylko prośba spekuluj w górę a nie w dół - no wiesz jak nachapać podbić i lunąć w leszcza dasz redę -prawda?