Po co myśleć to boli - ja tam czekan na 3-jasa w tygodniu i się nawet nie zastanawiam a nóż ryzyk fizyk. Anal dobrze że choc ty myślisz za nas bo w przyrodzie zawsze jest równowaga- o taka prawda.
Ja to ci chlopie współczuje ....staraleś się naganiac żebyś mógł kupić taniej i tak do otwarcia sesji zostalo 10 i pół godziny .. pewne nie zaśniesz z tych nerwów bo wiesz ,że o 8,30 to rzuce się na akcje pkcem robileś co mogleś ... dobranoc
8.90 to górna granica jaką sobie spółka postawiła, gdyby kurs wyskoczył do góry gwałtownie po tych informacjach o skupie, aby im pieniędzy starczyło na skup ilości 10% akcji (mają określoną kwotę). A sprzedają ci co chcą wyjść bo wiedzą, że i tak urośnie. Ci co zdecydują się na sprzedaż, mówię tu o większościowych akcjonariuszach, zrobią na pewno po cenie wyższej od aktualnej minimum o 20%. Tutaj nie ma powodu spadać. Ja jestem spokojny o kurs.
Dziwne ,że nikt się nie zastanawia z was dlaczego kurs nie rośnie ?. Zobaczcie sobie jak reaguje kurs po ogłoszeniu skupu chociażby po dzisiejszym komunikacie o skupie Quercusa. Tym bardzie to zastanawiające,ze praktycznie nie ma podaży bo wszyscy zablokowali akcje pod skup.
Pomyślcie co to będzie jak odblokują akcje. ...... Jak na otwarciu Media Markt !
Jak skupią odemnie 20% w cenie 8,8 (taką podałem :) ) to reszta zostaje mi prawe za free. Chętnie zostawie te akcje nawet na 2-3 lata i poczekam na rozwój wydarzeń.
jak kupiłeś tanio to możesz tak zrobić ale nie każdy jest w takiej sytuacji . Ci co kupowali wyżej będą chcieli ciąć straty ,ze nie wspomnę o tych na kredyt.
O ho ho, jaki złośliwiec ! Poczekaj do jutra., jak zobaczysz kurs Orphee :). No bo kto to będzie chciał jutro kupić, jak dzisiaj nikt nie kupuje ? Przypominam tylko, że z kasy wyparuje 34 mln zł ?!
No spadają i korzystam z tego dokupiłem pakiecik i dokupię jeszcze jak niżej będzie i jestem spokojny i nie wyrywam włosów.Myślę że Ty też zakupisz pakiecik tylko na ile się ustawiłeś vic?..Chyba że istniejesz na forum tylko po to żeby wypisywać swoje proroctwa.
To twoje pieniądze i robisz z nimi co chcesz . ( no chyba ,ze na kredycik kupujesz :) )
Ale to nie zmienia faktu, że jesteś 40% w plecy od początku "zaproszenia do skupu". Można zamknąć oczy i o tym nie pamiętać. Ale to nie zmieni stanu rachunku.
Wszystko ma swoją cenę. Ale ta dla Orphee jest dla mnie bardzo nisko. Zwłaszcza pod rządami TT, ludzi którzy są niewiarygodni i stracili zaufanie większości rynku.