skoro kurs po lekkim wybiciu wrócił do ceny piątkowego zamknięcia po dobrym raporcie to prawda jest taka, iż w najbliższym czasie kurs prędko nie wzrośnie i będzie na niezmiennym poziomie 24-26 groszy!!
Taki jest cel. To ma tak wyglądać żeby ulica oddawała. Będzie start ale nie wtedy kiedy byśmy się spodziewali. Fakt, że jest przesadą jak kurs źle się zachowuje po takim raporcie.
Na każdej spółce która nie rośnie i się kisi są paranoicy twierdzący że to jacyś wielcy inwestorzy (nieznani z nazwy) trzepią regularnie leszcza by go zmusić oddać super tanie akcyjki które są warte oczywiście setki procent więcej. I tak już od wielu lat :))))
Czyli Twoim zdaniem to ulica tak się ze sobą świetne komunikuje i żeby zebrać tanie akcje stawia w jednej chwili słup z 200tyś akcji? Ile było takich sytuacji. Info o zamówieniu. Kurs rusza kilka groszy szał zakupów i nagle rosną zlecenia sprzedaży.
Dnia 2015-02-16 o godz. 14:28 ~figi napisał(a): > Czyli Twoim zdaniem to ulica tak się ze sobą świetne komunikuje i żeby zebrać tanie akcje stawia w jednej chwili słup z 200tyś akcji? Ile było takich sytuacji. Info o zamówieniu. Kurs rusza kilka groszy szał zakupów i nagle rosną zlecenia sprzedaży.
Może się tak robi by paranoicy myśleli że duży straszy leszcza i by ten leszcz zbierał syfa? :))
fakt faktem, cały czasy byłem za vedią ale niechęć bierze jak po dobrym raporcie i istotnymi zamówieniami na I kw 2015r , notowania spółka na koniec dnia mogą być na minusie.
Jeśli okaże się, że skorygują raport w dół to sprzedaję wszystko i na pewno nie wrócę do tej spółki. Jak już zaczynają się dziwne ruchy (w mojej ocenie podejrzane) to nie wróży to niczemu dobremu.
ABC lepiej późno niż później. Wiesz co będzie jak skorygują raport w dół i to znacznie ? Pomyśl... Kto mądry jutro sprzeda licząc na tych, którzy są naiwni i myślą, że wypracowali 1 mln zł w samym 4 kwartale. Jeśli te pozycje z Przychodów netto i kosztów dział są prawdziwe to na zysku na sprzedaży mają już stratę 60k o czym pisałem, a dalej jest coraz gorzej.
Coraz gorzej to się robi Tobie. Już więcej durnowatych wątków nie wymyślaj. Naganiasz bezmyślnie a informacji o weryfikacji nie potrafisz zinterpretować.
Wiesz co, ciężko jest z kimś pisać skoro dla kogoś czarne jest białe i na odwrót, więc lepiej napisz mi jak ty interpretujesz ten komunikat to wtedy będę wiedział na czym stoję, żeby lepiej przemawiać do Ciebie.
A wiesz jak się pisze raporty? Wiesz co to pliki źródłowe? Kim Ty jesteś, że bezczelnie szczekasz o sfałszowanym raporcie a nie potrafisz zrozumieć prostego komunikatu. Zachowanie kursu po tym infie nic Ci nie podpowiada? Żenada. Doucz się a później podejmuj dyskusję. Koniec tematu bo mnie już krew zalewa.
Witam ponownie Pisalem wczesniej, że kolega "Kpina" miał rację i raport zawiera błedy - to już jest potwierdzone. Nie wiemy jednak czy końcowy bilans jest prawidłowy, a błedy są w wynikach pośrednich (byłoby dobrze - co sugeruje wstęp raporu) czy też ma miejsce sytuacja odwrotna. Nie ma co się ekscytować i nawazajem sobie ubliżać. Trzeba spokojnie poczekać na weryfikację. Panowie to tylko pieniądze - nie koniec świata.
I ja chylę czoła kpina miał rację teraz tylko modły aby bilans był ten sam a tylko cyferki im się posypały myślę że dochód będzie. Około 28 baniek tylko dziwi mnie dlaczego tego wcześniej nie weryfikowali tak czy siak ją tu na długo a wzrosty przed nami i kpina też to wie bo jak widać analizuje spółkę na maksa szacun za dobrą diagnozę i oby raport był dalej na plus bo dobre przed nami
Myślę luka, że nie do mnie to piszesz bo ja kpiną nie jestem a potwierdzam fakt ze gość miał z tym raportem rację i tu mu się należy szacunek jedno co wiem to vedia w tym roku będzie dużo wyżej tylko mocno może bujać szczególnie teraz smutne że tacy fachowcy 10 licz nie potrafią dobrze podać i wprowadzają brak zaufania do spółki ja tal czy siak akcje trzymam a mam ich trochę
ty lepiej sie dowiedz jak tego sie pozbyc. jak sie wam pisze, ze to syf to wy swoje. inni tu potopili ( i to na wyzszych kursach) i ostrzegaja , to wy dalej swoje , superr spółka, . no to macie swoje wzrossty ,odpały, 1 zeta i w ogóle co tam chcecie.
Patrząc na wpisy na bankierze wiem na pewno jedno, większość z nich wierzy, że tej 1 mln ZN jest prawdziwy, niebawem ich naiwność zostanie wynagrodzona. Kto miał więcej rozumu wczoraj wychodził z papieru, liczni zostali licząc na cuda.
Panowie Kpina et consortes, po co się produkujecie na tym forum i naigrywacie z posiadaczy akcji jeżeli jak twierdzicie sami ich nie macie. Każdy samodzielnie podejmuje decyzje. To jest NC i każdy logicznie rozumujący jest świadom ryzyka. Wasze nachalne naganianie na spadki robi się już nudne.