• Raport bankruta ? Autor: ~radek [83.26.20.*]
    Po takim raporcie w poniedziałek pewnie wodospad ?
  • Re: Raport bankruta ? Autor: ~piotr [66.249.81.*]
    A czemu ma byc wodospad? Prawie milion zlotych ujemnej zmiany produktow. Przeplywy z działalności operacyjnej na duzym plusie. Wciaz koszty finansowe sciagaja w dol. Ale by bqnkrut czy wodospad... rozumiem ze liczycie cos wyciagnac jeszcze od amatorow gieldowych
  • Re: Raport bankruta ? Autor: ~radek [83.26.20.*]
    przeczytałeś raport ze zrozumieniem ? po takim raporcie w poniedziałek każdy będzie chciał się pozbyć tych akcji niczym gorącego kartofelka . jeżeli uważasz inaczej , możesz ów fakt wykorzystać i zwiększyć swoje zaangażowanie w bankruta
  • Re: Raport bankruta ? Autor: ~radek [83.26.20.*]
    w 2015 roku Grupa i3D zamierza skoncentrować się na pozyskiwaniu projektów mniejszych (ale w większej ilości; lepsza dywersyfikacja portfela zleceń), które w razie opóźnień w realizacji nie będą przynosiły ww. negatywnych skutków, a także pozwolą zredukować koszty finansowe oraz polepszyć płynność finansową Grupy

czyli inaczej na duże projekty w 2015 spółka nie ma szans !!
  • Re: Raport bankruta ? Autor: ~ja [83.21.251.*]
    po lekturze raportu trudno odmówić wyczucia tym co od dłuższego już czasu wieścili rychły koniec spółki . spółka widać ma za idiotów swoich akcjonariuszy podając w raporcie, że duże projekty są przyczyną złej jej kondycji i ,że dla jej poprawy spółka będzie się skupiać w tym roku na projektach średniej wielkości !! jednocześnie spółka podaje , że cały czas stara się o wielki projekt w Arabii Saudyjskiej !! gratulacje , innymi słowy spółka nie ma szans w tym roku oprócz wspomnianego projektu w Arabii na poważne projekty i zmuszona będzie oprzeć swoją działalność na średnich i małych projektach . czyli przyszłość nie maluje się w kolorze różowym . do tego należy dodać jeszcze niebezpiecznie wysokie zobowiązania  w tym kontekście śmiało można stwierdzić , że na dzień dzisiejszy akcje I3D wcale tanie nie są i nie odzwierciedlają obecnej kondycji spółki
  • Re: Raport bankruta ? Autor: ~czad [83.30.103.*]
    ja mam takie wrażenie, że nie będą startować do dużych zleceń bo im nikt już sprzętu nie da na krechę. To jedno. A po drugie: jeśli dostawcy sprzętu będą chcieli odzyskać kasę za sprzęt, który dali może to się zakończyć wnioskiem o upadłość
  • Re: Raport bankruta ? Autor: ~det [83.21.171.*]
    Mam wrażenie , że ktoś od dłuższego już czasu wiedział o kłopotach spółki i stąd te spadki . Inna sprawa skoro na dużych projektach tracili to jak chcą zarabiać na małych ?
  • Re: Raport bankruta ? Autor: ~urs [37.190.209.*]
    No pewnie, że wiedział, sypanie było po każdej cenie niestety, raport groźnie wygląda, bo samych odsetek zapłacili już ponad 400tys, a kiedyś 200tys. wydawało mi się dużo...
    więc realnie ile mogą być warte teraz akcje I3D ?
    Dnia 2015-02-14 o godz. 11:12 ~det napisał(a):
    > więc realnie ile mogą być warte teraz akcje I3D ?

To rynek wycenia, nie ja. Natomiast gdyby teoretycznie doszło do likwidacji spółki, to nie ma się czym dzielić, bo kapitały własne są ujemne i wynoszą: "-5,2mln pln"...

czyli jak ktoś już napisał te akcje to gorące kartofelki ? aż strach pomyśleć co będzie w poniedziałek , moim zdaniem może dojść do wyprzedaży akcji i to na wyścigi
    Tu jest kilku naganiaczy na spadki dla zwykłej złośliwości, ale to nie zmienia faktu, że raport jest bardzo zły, i nawet już nie ze względu na stratę netto w teoretycznie najlepszym kwartale w roku, tylko ze względu na coraz wyższe kwoty odsetek i brak nowych zleceń, kurdę-troche wygląda to na zaciskanie pętli. Ja trochę sprzedałem wczesniej, zostało mi z 7tys., ale po takim raporcie nie będę się cackał z akcjami, po prostu włos sie jeży niestety, szkoda...
    jednego nie rozumiem jak mogli tracić na dużych projektach ? może ten cały biznes jest raczej jednorazowy a nasz krajowy rynek za płytki ? jedno nie ulega wątpliwości pomysłu na dalsze funkcjonowanie spółki panowie nie mają a ja niestety zapakowałem się w akcje pod sam korek i z niecierpliwością czekam na poniedziałkowe notowania
  • Re: Raport bankruta ? Autor: ~kosa [83.8.115.*]
    nie ma sensu narzekać co mają powiedzieć ci co brali po 1,5 zł i wyżej ? a sporo jest takich , ja sam brałem po 1,3 zł i mogę mieć pretensje tylko do siebie . nie od dzisiaj wiadomo , że NC to hazard
  • Re: Raport bankruta ? Autor: ~ziomal [83.10.71.*]
    Jak widać byli lepiej poinformowani i w odpowiednim czasie pozbyli się akcji , współczuć można tylko , tym co posiadają akcje . Poniedziałek może przynieść kolejną mocną przecenę , zwłaszcza , że ten raport ewidentnie pokazuje w jak tragicznej sytuacji jest i3d
  • Re: Raport bankruta ? Autor: ~alert [83.26.37.*]
    W poniedziałek zasłużone spadki , jaki raport taki kurs !!
  • Re: Raport bankruta ? Autor: ~w52 [79.186.53.*]
    Ciekawe na czym spółka potrafi zarabiać , bo jeżeli nie na dużych kontraktach to na czym ? Skoro realizacja kontraktów generuje tylko straty może najwyższy czas zawiesić działalność ?
  • Re: Raport bankruta ? Autor: ~osaka [83.5.84.*]
    Wdepnąłem w to śmierdzące .......a ostrzegano mnie , że biznes to bez przyszłości , jednorazowe zlecenia . Ile muzeów w Polsce skorzysta jeszcze z ich usług ? Najśmieszniejsze jest to , że na dużych zleceniach tracą np. Wieliczka . To kużwa na czym chcą zarabiać ? Nic trzeba będzie pogodzić się ze strata ( brałem po 1,3zł ) i poszukać szczęścia gdzie indziej , z tej mąki chleba już nie będzie.
  • Re: Raport bankruta ? Autor: ~nose [83.24.244.*]
    a kogo to chlopczyku obchodzi po ile brales i po ile sprzedasz ,cale gie...miales i cale gie..bedzisz mial ty i tobie podobni siedziacy na tych forach.Myslisz ze jak napiszesz 20 postow dziennie to jestes inwestorem gieldowym piszacym pod tymi wszystkimi nicami.Sprzedales chlopczyku ze strata i teraz siedzisz i pierdzisz jaki to bankrut i podobne farmazony.I jak to bedziesz odabial na innych walorach.Parodia.Wyjdz lepiej na powietrze i wywietrz swoja mozgownice.Pozdrawiam i bez odbioru.
  • Re: Raport bankruta ? Autor: ~osaka [83.5.84.*]
    Oho, widać już niektórym nerwy puszczają !! Nie dziwię się, mając takiego bankruta w portfelu to chyba normalne ?
  • Re: Raport bankruta ? Autor: ~wuj [83.10.140.*]
    niedługo będzie chodził I3D poniżej 10 gr !!!!!!!!!
  • Re: Raport bankruta ? Autor: ~Kimirsen [31.61.131.*]
    Raport jest wysoce niepokojący. Aktywa obrotowe są niższe niż zobowiązania krótkoterminowe.
    Dodatkowym problemem jest struktura aktywów obrotowych. Nie tylko nie ma gotówki ale niskie
    są należności. Większość majątku obrotowego stanowią zapasy, które w przypadku tej firmy nie
    są łatwo konwertowalne na należności a potem gotówkę tak jak w formach handlowych.
    Obawiam się że za kilka miesięcy kurs na pozomie 50 groszy będzie dobrym wspomnieniem
    podobnie jak dziś poziomy powyżej 1 zł.

• Re: Raport bankruta ? Autor: ~gucio [83.8.30.*]
    trudno się z tym nie zgodzić
[x]
I3D 0,00% 0,02 2018-06-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.