• a jesli to nie bankrut to pozabijacie sie na K Autor: ~siwy [83.1.81.*]
    a teraz nikt kupować nie chce - co za ludzie:) wspomnicie moje slowa
  • Re: a jesli to nie bankrut to pozabijacie sie na K Autor: ~Pati [213.238.88.*]
    Spokojnie Siwy ,jeśli to jest przemyślana zagrywka to będzie dobrze,sternik tego tak nie zostawi.:)

Pożyjemy zobaczymy .
  • Re: a jesli to nie bankrut to pozabijacie sie na K Autor: ~dark [85.221.209.*]
    odpocznij,nakupiłeś i ciesz się
    tak,tak to złoto

• Re: a jesli to nie bankrut to pozabijacie sie na K Autor: ~siwy [83.1.81.*]
    jestem spokojny...sprawdzam aktywność.....jakby nikt nie odpisywal znacz się jest zle......szybka kontra oznacza ze komus psuje szyki i niebawem będzie co ma być.....hehhe to tak jak rosyjskich zolnierzy nie ma w dombasie.
  • Re: a jesli to nie bankrut to pozabijacie sie na K Autor: old_gordon [194.169.226.*]
    Ja sobie kupiłem trochę po 4 gr. na zasadzie totolotka. Wcześniej nie miałem. Jak stracę 75%, to się nie zmartwię. Nie pierwszy i nie ostatni raz. Nawet jeśli szansa sukcesu jest jak 1/10 to warto. Gdybym tego nie zrobił, a ptem nie daj Boże, to bym sobie nie wybaczył.
  • Re: a jesli to nie bankrut to pozabijacie sie na K Autor: ~jasio [109.196.63.*]
    a ja się ustawiam na 0.02
  • Re: a jesli to nie bankrut to pozabijacie sie na K Autor: ~xxx [94.72.89.*]
    a ja czekam na -0,05
  • Re: a jesli to nie bankrut to pozabijacie sie na K Autor: old_gordon [194.169.226.*]
    Dziś po 2 gr nie kupisz, bo jeśli nawet wyprzedadzą po 3, to będą widły (dość długo). W poniedziałek będzie pewnie po raporcie i (może) infach. Jeśli po raporcie będzie 2 gr, to lepiej by było żebyś nie kupił.
  • Re: a jesli to nie bankrut to pozabijacie sie na K Autor: ~miras [164.126.147.*]
    w poniedziałek się okaże w którym kierunku to idzie może przestanie ktoś sypać z prawej
  • Re: a jesli to nie bankrut to pozabijacie sie na K Autor: ~siwy [31.1.63.*]
    raport ok pti wysypalo tylko 10mln, w piątek leszcz się wysypal na 3gr na koniec.....ciekawy będzie poniedziałek....czy będą te akcje po 4gr jeszcze od pti czy je sciagna......ale raczej w srednim terminie przewiduje wzrosty...zwłaszcza ze w raporcie ladnie poukrywali dane nie konsolidując spolek zależnych i nawet pisząc ze nad jedna z nich stracili kontrole.....ale jak ktoś poczyta powiazania to wi ze to pic na wode i wg mnie specjalna zagrywka żeby nie pokazywać zbyt dobrych wynikow.
  • Re: a jesli to nie bankrut to pozabijacie sie na K Autor: ~Suzu [37.7.30.*]
    oczywiście, że będą jeszcze po 0,04 na Sprzedaży i niekoniecznie od PTI choćby zwykłe batony od tych co zebrali (niepisana grupa ludzi np.). Teraz pewnie będą chłodzić wskaźniki i obroty na tym poziomie aż - nawet forum - zamilknie, akcje odbiorą, przetasują się odpowiednio w akcjonariacie pouchwalają dla sobie znanych tylko celów uchwały (możliwe kolejne emisje, nowi akcjonariusze) etc. Nie liczcie na "meaga odpał" max może zrobią podbitkę do 0,05-0,06 tylko po to by odebrać lub znowu mieć komu wywalić pod niby odpał po zjeździe.

Najlepiej kupić sobie klaser i pogodzić się nawet z porażką (dopóki nie z caschujesz nie masz straty!!) - a pokora zawsze może czegoś nauczyć, sama chciwość, marzenia o milionach i brak realnej oceny problemu (nawet z tym bankructwem w tle które teraz się nieco oddaliło po raportach) mogą przysporzyć nam w przyszłości jeszcze bardziej dotkliwych STRAT - pieniądze Ludzie to nie wszystko.
    NIe mam zamiaru nikogo pouczać sami decydujecie o Waszych pieniądzach.

Powodzenia i słusznych decyzji życzę
    dziś trawa walka tych co maja i tych co nie maja a chcą mieć.....w poniedziałek rynek wskaze kierunek.....
  • Re: a jesli to nie bankrut to pozabijacie sie na K Autor: ~Suzu [37.7.30.*]
    bardziej chyba tych co mają :-)). Jak ktoś będzie chciał mieć to w poniedziałek sobie zakupi na pewno zdąży już na pewno na dziś dzień nie ma przesłanek - o ile nie zaliczy kolejnego in minus spadku do 0,03  - by miało w jeden dzień przebić nominalną dla przypomnienia 0,10PLN a przecież jeszcze nie dawno tydzień temu o akcje w tej cenie niemal się tratowaliśmy myśląc że to przecena zapominając że może być jeszcze promocja tej przeceny - 0,04 (40% tylko).

Pozdrawiam nie co się licytować choć nie poniedziałek, wtorek a cały żywot spółki przed nami na ten moment daje obrania strategii inwestycyjnej i obrania kierunku. Można grać na spadki zatem zjazd w dół niekoniecznie jest złym kierunkiem dla niektórych.

• Re: a jesli to nie bankrut to pozabijacie sie na K Autor: old_gordon [178.212.162.*]
    Ciekawie piszesz Suzu. Jest w tym rozumowaniu pewna wada. Kapitalizacja spółki przy cenie 4 gr. Te 5.6 mln, które jeszcze mają (PTI), to 260 tys. zł. Nawet jeśli spekuła się nie podłączy (a stawiam 3:1), że się podłączy, to ulica to rozbierze w 2 godziny. Nie da się (jak piszesz) kontrolować kursu i obrotów na tym poziomie. Bardziej realistyczny wdaje mi się scenariusz taki, że poprzez duże zlecenia kupna po wysokiej cenie zawyżą kurs praktycznie bez obrotu powyżej 10 gr i wtedy ruszą ze zmasowaną sprzedażą, by złamać morale ulicy i wybić z głowy marzenia kursie na poziomie 1 zł. Możliwe wówczas jakieś pesymistyczne info.
  • Re: a jesli to nie bankrut to pozabijacie sie na K Autor: ~Suzu [31.1.46.*]
    mogę się z Tobą zgodzić ale dla niepoznaki co czyni "spekuła" już tu od dawna jest podłączona i ładnie ku swojemu pewnie zdziwieniu zawieszona (nie szydzę i nie kpię zaznaczam w tym miejscu nikomu nie życzę strat wręcz przeciwnie) - dowodem na to niech będzie fakt że sami tu jesteśmy chyba że sam poniekąd jesteś związany z ów Grupą.

Dodam do Twoich scenariuszy że być może Spekuła podejdzie choćby ambicjonalnie i dźwignie wespół z Sezamkową kurs wyżej - jeśli ma bypassami jakieś info że będzie dobrze to pod to może zmagać się na wyżyny na dłużej zmieniając trend ale tu potrzebne są solidne Fundamenty ze spółki. Jeśli ich nie będzie (fundamentów, planów rokujących polepszenie wyników wejścia nowego) to podniesienie przez Spekułę będzie tylko  w jednym celu wy kiprowaniu tego co nabrali za niby bezcen dalej śniącym o milionach.

Jeśli te na S 0,04 na koniec ostatniej sesji nie było PTI tylko w celach blokady (batonów) zastawione miało służyć pod strachem złych wieści z raportów a należało do Innych to faktem może stać się również to co piszesz - zdjęte pod naporem popytu może zawiesić kurs na wyższe poziomy pod scenariusze opisane w poprzednim akapicie.

Tylko teraz będąc na miejscu Kogoś kto ma znaczny pakiet przejęty przy wyprzedaży PTI stałbym (blokował) kurs na S by przy okazji i niecierpliwości odebrać jeszcze pozostałym pod jednym warunkiem że nikt nie będzie znacząco zaczynał podbierać mi moich batonów w większych pakietach  (małe można poświęcić w celu wywarcia wrażenia że z tego to już nic nie będzie). Zatem do czasu kiedy nie będzie impulsu na popycie to batonów nie ściągną a jeśli będą one wystawione od PTI to tym bardziej.
    Powodzenia
  • Re: a jesli to nie bankrut to pozabijacie sie na K Autor: ~kenz [83.30.36.*]
    http://newconnect-vs-martin.blogspot.de/
    a zastanawialiscie sie nad tym co sie stanie jak PTI nie wysypie juz ani jednej akcji? bo cos z rana arkusz na s pusty....tak jakby posciagali zlecenia.
    wysypali reszte...ktos to kupil.....zebral tez 5gr.....i co teraz znawcy? niech tylko sie okaze ze to sprzedaz za sprzedaz......zwlaszcza ze maja brac pakiet have......moze colo poszla w rozliczeniu......po 4gr sypali a rozliczyli znacznie drozej? zwlaszcza ze z prawej nie widac wielkiej ilosci akcji........do 10gr wybiora wszystko.
  • Re: a jesli to nie bankrut to pozabijacie sie na K Autor: ~gonzo [46.113.78.*]
    Ale ~MSX tanio skóry nie sprzeda.
    On twardo czeka na 0,01zł, wtedy dopiero kupi.
  • Re: a jesli to nie bankrut to pozabijacie sie na K Autor: ~apii [78.8.175.*]
    Patrzą i się zastanawiają....
    zdania nie zmieniam......teraz obawiam się tylko ze się potratujecie......na K oczywiście.....
[x]
COLOMEDIC 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.