Rekomendacja Chodzika Księżycowego dnia 12 lutego 2015 roku.
Na wykresie GTC jutro możemy spodziewać się formacji wyspy odwrotu rozpoczynającej trend wzrostowy Na wykresie widoczna jes akumulacja zrobiona w długim terminie oraz Wolumenowa Formacja Odwrócenia czyli WFO. Wszystko wskazuje na wyczerpanie się siły trendu spadkowego w średnim terminie. Jeśli jutro notowania rozpoczną się od luki wzrostowej, będzie to ewidentny sygnał kupna. Ilość tygodni od szczytu do dnia dzisiejszego jest bardzo ważną liczbą i stanowi potwierdzenie czasowe występującego sygnału. Wystąpiła również liczba z ciagu Chodzika Księżycowego, dywergencje na oscylatorach i inne techniczne oznaki siły. Pozdrawiam
GTC to od dawna przykład manipulacji i wyciągania kasy od akcjonariuszy poprzez drukowanie akcji nie warto w to badziewie wchodzić ja tu sporo straciłem i nie wiem czy uda mi się wyjść na zero ?
Widzę, że masz żal do GTC. Jednak, to nie może wpływać na twoje decyzje inwestycyjne. To jeden z najczęściej popełnianych grzechów przez amatorów. Twoje osobiste życzenia i animozje ni jak mają się do kursu tej czy innej spółki. Mnie to nie dotyczy, bowiem Chodzik Księżycowy to bezapelacyjnie najlepszy analityk techniczny na forum Bankiera. Tyle w tym temacie. Pozdrawiam
Dnia 2015-02-12 o godz. 18:43 kamerdyner-profesora napisał(a): > Widzę, że masz żal do GTC. > Jednak, to nie może wpływać na twoje decyzje inwestycyjne. To jeden z najczęściej popełnianych grzechów przez amatorów. > Twoje osobiste życzenia i animozje ni jak mają się do kursu tej czy innej spółki. > Mnie to nie dotyczy, bowiem Chodzik Księżycowy to bezapelacyjnie najlepszy analityk techniczny na forum Bankiera. > Tyle w tym temacie. > Pozdrawiam > > CK
kolejny jasnowidz , jak jesteś taki najlepszy to jaki będzie kurs za 2 lata
Oprócz techniki to jeszcze psychologia. Rosną inne spółki spekulacyjne np. Bioton. Kapitał spekulacyjny krążyć zaczął na mniejszych spółkach. Tu też może chcieć się zatrzymać na jakiś krótki czas i wywinduje cenę.
Czy ja napisałem, że jestem Nostradamusem ? Oczywiście nie jestem i gdybym powiedział, że wiem nawet w przybliżeniu jaki bedzie kurs GTC za dwa lata, to powiedzielibyście, że macie do czynienia z jakimś smarkaczem, Czy ja wygladam na smarkacza ? Absolutnie nie. Na giełdzie jestem od 20 lat a wpisy na forum traktuje jak zabawę, bo głównie gram na kontraktach, no chyba, że widzę cos takiego jak obecnie na GTC. To jest tak panowie i panie, aby była zwyżka, musi najpierw odbyć się proces gromadzenia akcji, czyli akumulacja, dlatego miedzy innymi te nerwowe ruchy, które ktoś tu nazwał latajacymi pakietami. Jeśli będzie z waszej strony zainteresowanie w tym temacie jak , dlaczego i kiedy, to chętnie odpowiem, podpowiem, abyście mogli zrozumieć jak ten proces przebiega. Zobaczcie tak z ciekawości. od szczytu mineło 8 lat. Od odstatniego dołka 3. Co to są za liczby ?
Jeśli będzie z waszej strony zainteresowanie w tym temacie jak , dlaczego i kiedy, to chętnie odpowiem, podpowiem, abyście mogli zrozumieć jak ten proces przebiega. - Proszę o informację. Jak to przebiega. Zobaczcie tak z ciekawości. od szczytu mineło 8 lat. Od odstatniego dołka 3. Co to są za liczby ? nie mam pojęcia? Cykle?
Oczywiście są to liczby ciagu Fibonacciego, które zostały również potwierdzone liczbą Ganna, która wynosi od szczytu do dna 360 tygodni, czyli jak wiemy zatoczyliśmy koło o 360 stopni. Jednak są to jedynie pogodne, tego co powinno nas interesować. Te rzeczy w sposób ogólny czasem trwania potwierdzają analizę techniczną, która oczywiście jest i ma się dobrze. A w niej sprawy bardziej istotne, o których już wspominałem, czyli proces akumulacji. Jeśli chcecie będzie więcej w tym temacie
Najpierw spokojnie, Aby to zrozumieć, trzeba popatrzeć na wykres GTC od początku fali spadkowej, wykres niech będzie tygodniowy. Każdy zobaczy pięć fal spadkowych. Ale czy tak jest naprawdę ? To mało prawdopodobne. Fala spadkowa pierwsza jest najdłuższa, fala trzecia krótsza od niej, a fala piąta krótka. I wszystko niby się zgadza, ale tylko niby, bo oto prawidłowe określenie tych fal jest inne. Mamy falę pierwszą spadkową a po niej korektę prostą. Mamy falę trzecią spadkową a po niej ? No właśnie to co po niej powinno nas najbardziej zainteresować. Jeśli będziecie chcieli będzie więcej, ale zapewne już widzicie, że moja analiza techniczna odbiega znacznie od tego co każdy o analizie technicznej wie
Spokojnie, Przeczytaj to co napisałem. Mam nadzieje, że to zrozumiałeś, bo już wynika z tego, że ta fala wzrostów, którą mamy przed sobą to część korekt fali trzeciej.
ja nie wierze w GTC , nawet jak wzrosnie do 5-6 zł to pózniej spadnie na 3 zł ten sam schemat od kilku lat , tylko wyciaganie kasy od frajerow , dodruk akcji przeszacowania w dol itp . ale ile razy mozna sie nabrac na ten sam numer ? jak najdalej od akcji GTC , robią tak od kursu 25 zl a dzisiaj 4.xx , dziadostwo
Zgadzam się z tobą GTC to dziadostwo. Nie mniej jednak nawet na dziadostwie można zarobić. Trzeba tylko umieć czytać wykresy. To bardzo proste, To Ala a to AS a tam biega pies itd. W moich dotychczasowych wpisach jest wszystko. Ba podałem wam nawet jak na srebrnej tacy cenę docelową tych wzrostów. Jedyne co potrzeba, to przeanalizowanie i chwila zastanowienia nad tym co dostaliście. Ale Panowie. Jak wielu z was uważa, analizy technicznej nie było nie ma i nie będzie a wszystko to jedynie wymysły takich ludzi jak Chodzik Księżycowy.
Miałeś nosa do papierów w pewnych układach technicznych i tutaj dostrzegam pewną prawidłowość. Dlatego wziąłem trochę tych akcji i będę się przyglądał zachowaniu kursu pomimo tego, że swoje zainteresowanie skupiam od zeszłego roku na branży gier w szczególności 11 Bit.
Pozdrawiam i życzę trafnych analiz co pociągnie za sobą wzrost liczby zwolenników ale też i prześmiewców.
Mrkuchar. Poprzedni rok miałem bardzo zły nie chodzi mi tu o grę na giełdzie. Byłem 4 razy w szpitalu i miałem dwie poważne operacje. Jedna w Częstochowie a drugą w Medicowerze w Warszawie i powiem ci przeżyłem prawdziwy szok. W Medicoverze, było jak na wczasach jak w dobrej klasie hotelu, no i to podejście do pacjenta. Dlatego blogiem przestałem się interesować. Na dodatek bardzo zaangażowałem się w naukę analizy VSA i jest to naprawdę coś dobrego, zwłaszcza jak doda się to do technik, które wczesniej używałem. Jeszcze raz cię pozdrawiam i odezwij się od czasu do czasu.