Gra kosztowała prawie 2 MLN - przy czym przypominam że jest to 1/2 - 1/3 normalnej standardowej gry na PC - za niewiele większą kasę powstał np Sniper 1, Deadfall Adventures czyli gry 2, 3 razy większe - ta gierka mogłaby być sukcesem gdyby była zrobiona przez 3-4 studentów po godzinach bo nie mam pojęcia jak oni nad tym mogli pracować 2 lata - to jakieś nieporozumienie lub jakby jej koszt nie przekraczał 300 K PLN
Kapitalizacja FARM51 przed premierą DA wynosiła max ok 27 MLN a tam była full time gra + wizja na PS3 + nowy duży projekt i team znający się na robocie + niski FF :)
W swojej analizie za bardzo skupiasz sie na kosztach, a to zupelnie nie o to chodzi. Zobacz na TWOM - jaki byl budzet gry, a jakie beda zyski.
Poczekajmy, jak bedzie wygladala pelna gra. Na razie sam pomysl nie jest zly, gra bedzie sie wyrozniac. Rozrgywka tez ma byc wydluzona. Nie oceniaj gry jeszcze przed premiera.
Hitem ta gra napewno nię będzie co widać po liczbie aktualnie grających 0-3 osoby :) Ja wiem że chcielibyście ubrać leszcza po 7-8 gr ale lekko nie będzie :)
Na EA nie ma co zliczac liczby graczy bo ta platforma nie sluzy do tego. Jak AR pojawil sie w lipcu ubieglego roku to bylem rozczarowany ale sledze postepy w tej grze i wiem ze wyglada teraz 10x lepiej nie wersja 1.1 Jako tylul indie ma spore szanse sie wybic. I do tego wlasnie sluzy EA doskonalenie produktu i okreslenie potencjalu gry.
Czy bedzie hitem to dopiero okaze sie po premierze. Na razie jest to wrozenie z fusow. Zreszta ta gra nie musi byc jakims wielkim hitem, zeby wartosc spolki wzrosla. Wystarczy, by gra byla rozpoznawalna i miala przyzwoita sprzedaz. Wtedy o kolejne epizody bedziemy spokojni.
co Wy tu tak się tłumaczycie przed rikim, to pewnie jakaś kolejna oferma, co nie inwestuje tylko zgrywa tu szpeca, wystarczy spojrzeć na jego język i te tezy zupełnie z dupy, żenujący koleś, może nawet, któryś ze starych świrów tego forum ze zmienionym nickiem
"Inwestor" :) "Język" :) trochę pokory leszczu - inwestowanie w tego śmiecia? tu co najwyżej można wejść spekulacyjnie ale trzeba uważać żeby nie być w tydzień - 50 %
Kolego Riki, DA to była gra robiona na dla Nordica. I muszę Cię zmartwić ale była słaba i nie przyniosła zusków zakładanych. Nikt nie wie dokładnie jak duży jest Afterfall Reconquest - mamy w EA jakis kawałek prezentujący mechanikę. No może jak się troche wczytać w informacje na Steam to wiadomo że: 1/ gra będzie 3 razy taka jak jest teraz 2/ będzie miała questy i subquesty 3/ bedzie miała nowy shader
ergo będzie na ok 4-5 h grania czyli to Full Size kampania dla 1 gracza. Czekamy na więcej recenzji graczy po premierze