Co do ujemnych przepływów stoi w raporcie za 2 kwartał: Ujemne przepływy pieniężne z działalności operacyjnej wynikają z realizacji kapitałochłonnych kontraktów. Spółka musiała dokonać płatności z tytułu zaliczek na dostawy oraz wyprodukować odpowiednią ilość urządzeń typu SOA-4 w celu realizacji kontraktu na dostawę tych urządzeń
A w raporcie za 3 kwartał: Spółka obecnie dużą część środków obrotowych przeznaczyła na zaliczki na dostawy oraz na zakup podzespołów do produkcji urządzeń SOA-4.
Stąd spadek środków pieniężnych z 5 do 2.5 mln i wzrost zapasów o podobną kwotę.
krispek czy jak ci tam- na dłuższą metę( dobrze to ująłeś), czyli musisz się udać na kurs podstaw rachunkowości, bo spadek dotyczy jednego czy dwóch kwartałów, nie jednego roku( choć i to można usprawiedliwić konkretnymi argumentami, jeśli wydatki naprawdę dotyczą przyszłych przychodów) czy dwóch lat.
rynek probowal kupowac (popatrz na obroty) ale zrozumial ze wysypanie będzie bez wzgledu na koszty zeby dolowac kurs pawlikowskiemu
wiec kupujacy nie kopia sie obecnie z koniem tylko czekaja az pawlikowski wykituje na borucie i albo odda swoje akcje agtesu z licytacji biura maklerskiego albo ci ktorzy obecnie walą go po agtesie i borucie osiagnasswoje cele i beda juz musieli dolowac kursu..
istnieje 3 mozxliwosc ze ktos wsyzstko wezmie hurtem - ale na razie takiego odwaznego nie ma...
Dnia 2015-03-18 o godz. 12:41 ~MagK napisał(a): > Dnia 2015-03-18 o godz. 12:39 krispek napisał(a): > > na razie to leszczyna ciągnie w górę po śmiesznych cenach > > > > czekam na powrót do 1,40-1,50 zł > > A dlaczego czekasz na powrót do 1,40-1,50 zł? Chcesz kupić/dokupić akcje? >
No bo chyba nie sądzisz, że przy obrotach 2000 zł dziennie kurs wywindują na 15 zł :) Skoro ktoś kupuje po 1.80-1,90 zł w takiej ilości to nic innego jak wzrost na niskim obrocie. Sytuacja podręcznikowa. Poza tym spojrzyj na wykres historyczny ile razy cena zachowywała się tak samo by potem spaść na nowe minima. Wzrost na niskim obrocie i mega wysyp akcji. Tak chcę kupić ponownie bo akcje brałem po 1,47 średnio, a oddałem 1, 68 a spółkę uważam za bardzo dobrą. Wszystko zależy jak się sprawa potoczy w najbliższych tygodniach, bo te skoki po pare procent na takich kwotach to czysta spekulacja, a na tak mało płynnym instrumencie ciężko wyjść z inwestycji. A Ty trzymasz akcje? Pozdrawiam
Dnia 2015-03-19 o godz. 14:25 krispek napisał(a): > Tak chcę kupić ponownie bo akcje brałem po 1,47 średnio, a oddałem 1, 68 a spółkę uważam za bardzo dobrą. Wszystko zależy jak się sprawa potoczy w najbliższych tygodniach, bo te skoki po pare procent na takich kwotach to czysta spekulacja, a na tak mało płynnym instrumencie ciężko wyjść z inwestycji. > A Ty trzymasz akcje? > Pozdrawiam
Ja część akcji sprzedałam a część nadal posiadam. Też bym chciała dokupić (odkupić) po 1,40-1,50 zł ale coś nie widać chętnych do sprzedaży nawet na obecnych poziomach cenowych. W arkuszu sprzedaży niewiele akcji. No ale ta mała płynność to spory problem... Na razie obserwuję i czekam co będzie dalej.
Spokojnie jeszcze długo nie "pofrunie". Będzie okazja złapać dużo niżej ten papier bo cały czas ciążą na spółce problemy związane z Prezesem. Mimo, że już dużo mniej to jednak.
no to miłego czekania, ja już jestem w lokomotywie zapakowany po 1.3 średnia cena zakupu. Pewno postoje dla spóźnialskich będą Pozdrawiam czekających i czuwających
ok, Stefciu to miło nam, że kupiłeś prawie w dołku szkoda tylko, że o tym nie napisałeś wcześniej kiedy papier był w kiepskiej formie :) ten pociąg na takim paliwie (obrocie) raczej daleko nie pojedzie, a stacje po drodze na pewno będą i to baaardzo długie postoje :) Pozdrawiam ciepło
Dnia 2015-03-20 o godz. 15:03 ~BetiX napisał(a): > ten pociąg na takim paliwie (obrocie) raczej daleko nie pojedzie, a stacje po drodze na pewno będą i to baaardzo długie postoje
Tylko, że na tym poziomie nie ma za bardzo jak zrobić obrotu bo nawet jakby ktoś chciał kupić większą ilość to nie ma chętnych do sprzedaży...
10% to nie nagły skok? niektórzy po takim skoku (krótkoterminowi) realizują zysk i uciekają, ale należy pamiętać, że to jest new connect, tutaj ryzyko jest około 8% dziennie mierzone odchyleniem standardowym, więc trzeba się liczyć z czystą spekulacją. Zobaczymy jakie będą wyniki, spółka nie urośnie nagle kilkaset %
Przynać jednak muszę, że przebicia 2zł się nie spodziewałem w tym tygodniu. Zobaczymy jak potoczą się kolejne tygodnie.