• Jak Stonoga spłaci obligacje Autor: ~prom [88.156.131.*]
    Nie spłaci. Na razie. Będzie rolowanie na zabezpieczoną serię. Chyba taki biznesmen ma jakieś nieruchomości albo ktoś mu podstawi. I 90% obligatariuszy pójdzie na to. Nie dlatego że są głupi broń Boże. Tylko że jeśli Misiąg zwiał a Stonoga nie pociągnie sprawy dalej to i tak nic nie odzyskają. Można negować że to odroczenie upadłości itp itd ale ten kto wkleja tu linki z obligacje pl to widzi tam również inne niusy że nie takie spółki nie spłacały obligacji albo rolowały czy nawet brały kredyt na spłatę.

O taki sposób obmyśliłem. Jak widać Stonoga jeździ po kraju i zajmuje się czymś innym. Znaczy się sposób na tą i inne sprawy już ma.

Bo jest tylko 2 wyjścia:
    - nie wie co kupił (czytaj Misiąg go wrobił)
    - dobrze wie co kupił

Powtarzam - takiego cyrku i obrotu spraw nikt nie był w stanie przewidzieć. Pisałem że UBOAT będzie hitem NewConnect 2015-16 no ale nie wiedziałem że "stanie się to" aż tak szybko. A ja siedzę z akcjami nadal i zdania nie zmieniłem.
  • Re: Jak Stonoga spłaci obligacje Autor: ~prom [88.156.131.*]
    PS Rozumiem że nikogo nie zdziwił pierwszy ekspresowy pozew za obligacje od BHP Investment Limited z siedzibą w Nikozji, Cypr. I wszyscy już zapomnieli o jazdach z ABS Investment którzy mając takie doświadczenie na rynku i inwestując w wiele różnych spółek nie wiedzieli co kupują.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/UBOAT-LINE-Otrzymanie-pozwu-w-sprawie-o-zaplate-7234294.html

• Re: Jak Stonoga spłaci obligacje Autor: ~romek [195.130.197.*]
    A przejęcie spółki  jest możliwe ? za taniochę a potem cyk ?
  • Re: Jak Stonoga spłaci obligacje Autor: ~robert22 [84.10.210.*]
    Jaki jest termin wykupu obligacji? Jaka kwota? Ile sztuk?
    Tajemnicy nie ma:
    za 3,4 mln zł końcówka kwietnia.
    za 5,0 mln zł końcówka września.
    Stonoga nie jest we wladzach spolki, jest tylko akcjonariuszem, mogl (moze) sprzedac akcje na rynku realizujac 100% zysk
    i tyle go tu widzieli, zaproponowal ludziom kupno udzialow w spolce z o.o., ale przeciez nigdzie nie twierdzil ze UBT to
    jakas inwestycja na lata.

Tych akcji co je kupił od Misiąga nie ma jeszcze w obrocie. Jedynie może na umowę cywilną sprzedać dalej. Nie może sprzedać na rynku. I to jest właśnie swojego rodzaju gwarancja.
    Skad ta wiedza? Umowa nie byla publikowana przeciez.
  • Re: Jak Stonoga spłaci obligacje Autor: ~wiosło [31.61.131.*]
    nie wiadomo czy on faktycznie tego nie kuma czy nagania
    widziales gdzies info z kdpw ze 5 mln akcji serii d wchodzi do obrotu? no
  • Re: Jak Stonoga spłaci obligacje Autor: obserwatorr [88.150.204.*]
    Jak 100 noga kupił Ubota? Tak jak niewidome dziecko papuge z oderwaną i przyklejoną głową "Paputka" w filmie Głupi i Głupszy, teraz głaszcze akcje i płacze mówiąc: "myślałem, że on jest po prostu cichy" :)
  • Re: Jak Stonoga spłaci obligacje Autor: ~arti [149.134.174.*]
    z tego co pamietam to podjeli decyzje o emisji(prawie 5 mln akcji). nominal to 1zl, wiec nie moga drukowac za mniej. tak wiec moga teraz skupowac obligacje po 25% ceny nominalnej, i zamienia na akcje po 1zl, realnie 25gr.
  • Re: Jak Stonoga spłaci obligacje Autor: ~wiosło [31.61.129.*]
    no wlasnie czy nie mialo miejsca skup akcji i obligacji takie mega byly obroty w tamtych dniach niespotykane dotad na tej spolce
    pisal na fejsie ze to sie wlasnie dzieje
[x]
UBOATLINE 0,00% 0,07 2015-07-01 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.