• dlaczego? Autor: ~nk [37.30.54.*]
    Dlaczego fundusze, teoretycznie najlepiej poinformowani insiderzy, nie skupują masowo akcji Orphee. Gotówka mogła się skończyć drobnym, ale nie im.
  • Re: dlaczego? Autor: ~123 [89.228.130.*]
    Dnia 2015-02-07 o godz. 18:21 ~nk napisał(a):
    > Dlaczego fundusze, teoretycznie najlepiej poinformowani insiderzy, nie skupują masowo akcji Orphee. Gotówka mogła się skończyć drobnym, ale nie im.

a była już stateczna decyzja wzywająca do skupu akcji ?
  • Re: dlaczego? Autor: ~tak [77.253.40.*]
    nie wierzą prezesowi
    jego słowa są nic niewarte
    udowodnił to juz nie raz
  • Re: dlaczego? Autor: ~123 [89.228.130.*]
    Dnia 2015-02-07 o godz. 19:07 ~tak napisał(a):
    > nie wierzą prezesowi
    > jego słowa są nic niewarte
    > udowodnił to juz nie raz

tu o coś innego chodzi pisałem wcześniej.... a nadto Memorandum jest dokumentem a nie chlapaniem językiem na prawo czy lewo co sugerujesz
  • Re: dlaczego? Autor: ~Andrzej [87.199.35.*]
    W poniedziałek będą kupować , przez ostatni tydzień była zwałka pod zakup tak myślę
  • Re: dlaczego? Autor: ~zawiedziony [217.99.7.*]
    jeśli jutro nie poda nic, albo poda że o tydzień przesunięty jest termin podania informacji to we wtorek co najmniej minus 20% albo wracamy do 1,85 lub niżej i jak ktoś drobny kupił więcej to bez większej straty nie sprzeda

też nie wierzę w to, że znajomi królika nie dostali cynku kupujcie, od informacji o ogłoszeniu mineły już dwa tygodnie, to jest wystarczający czas, aby wszystkich forsiastych znajomych powiadomić, no to jeśli oni mu nie wierzą i nie inwestują własnej kasy, to kto mu wierzy, chyba nie rzesza oszukanych inwestorów

na zwałkę po zakup były za małe obroty

jeśli nic nie kombinuje powinien ogłosić rano przed sesją, ostatnio ogłaszał rano
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [195.154.93.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: dlaczego? Autor: ~szpica [174.34.185.*]
    ja gut
  • Re: dlaczego? Autor: ~GMBH [217.153.90.*]
    Jutro może będziemy mądrzejsi . Zastanawiam się dlaczego nawet jeśli nie będzie skupu te akcje mają spaść ? Z jakiego powodu ? Przecież obecnie te akcje są śmiesznie tanie . Notowania nie odzwierciedlają wartości spółki a właściwie odzwierciedlają tylko gotówkę którą orphee ma w kasie+to co cormay powinien zwrócić do końca tego roku . Czy to jest normalne ? Gdzie pozostałe aktywa ? Gdzie połowa np. Diesse ? Gdzie jest wycena tego wszystkiego ? Ktoś próbuje wmówić że ta wycena jest właściwa , ale ja się z nią nie zgadzam . Pozdrawiam .
  • Re: dlaczego? Autor: ~ale [94.254.132.*]
    nie rozumiem dlaczego mieliby kupować; bo jest buy back? Nie widzę powodu. Natomiast brak skupu z ich strony może świadczyć o tym że wcale nie mają zamiaru uczestniczyć w buy backu
  • Re: dlaczego? Autor: ~nk [213.158.219.*]
    Zakładamy, że wiedzą więcej i działają zgodnie z tą wiedzą. Jeśli nie biorą udziału w buy backu, to znaczy, że wzięcie w nim udziału jest nieopłacalne, bo np. spodziewają się, że niedługo będą mogli sprzedać jeszcze korzystniej. Dla mnie to mało prawdopodobne. Zresztą, gdyby tak było, to też brali by akcje setkami tysięcy. Chyba, że nie mają środków. ;-)
  • do ~nk Autor: ~ww [37.248.254.*]
    zobacz ile akcji poszło przed infem 23-01,2015
  • Re: do ~nk Autor: ~gudmostowy [31.174.30.*]
    A ja bym wzial jeszcze z 8-10 k tylko teraz mnie to ukryte troche powstrzymalo.
  • Re: do ~nk Autor: ~poe [195.116.31.*]
    Dnia 2015-02-09 o godz. 13:22 ~gudmostowy napisał(a):
    > A ja bym wzial jeszcze z 8-10 k tylko teraz mnie to ukryte troche powstrzymalo.

co się powstrzymujesz, dziś trzeba podjąć decyzję, albo sprzedajesz, albo kupujesz, jutro będzie za późno...
  • Re: do ~nk Autor: ~123 [89.228.154.*]
    Dnia 2015-02-09 o godz. 13:22 ~gudmostowy napisał(a):
    > A ja bym wzial jeszcze z 8-10 k tylko teraz mnie to ukryte troche powstrzymalo.

nie pisz a rób

Orphee bez względu na to czy odbędzie się skup czy tez nie jest spółka mocno niedowartościowaną, jej aktywa 50% przewyższają obecne cenę rynkową
    Nie wiem czy widzieliście, ze wziąłem :) Porozmawiamy chyba jutro, pozdrawiam.
  • Re: do ~nk Autor: ~vic [83.16.86.*]
    Weź jeszcze trochę. :)
    po co? 20k x 9 zł = 180 k do konca lutego z niecałych 47k zainwestowanych dzis mało zysku? mi wystarczy.
  • Re: do ~nk Autor: ~Jaa [46.112.211.*]
    a co tak się rozdrabniasz? pomnóż sobie od razu przez 50 - wyjdzie ci jeszcze większy zysk.
  • Re: do ~nk Autor: ~Pandora [84.40.131.*]
    ja dziś też kupiłam, jutro będzie dobry dzień
    Nie mozna stawiac wszystkiego na jednego konia.
    zależy jaki to koń, jak koń dobry to kobieta się przywiązuje i nie szuka innego
    no to chyba jutro widełki, tyle że w dół, potrójne

koń się nie spisał, trzeba zmienić konia
[x]
ORPHEE -3,55% 0,50 2020-06-04 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.