Oferta spółki z grupy Infovide za 26,4 mln zł najkorzystniejsza w przetargu ARiMR
06.02. Warszawa (PAP) - Oferta Dahliamatic, spółki z grupy Infovide-Matrix, została wybrana jako najkorzystniejsza w przetargu ARiMR na zakup usługi asysty technicznej i konserwacji (ATiK) dla posiadanego oprogramowania Oracle. Wartość oferty to 26,4 mln zł brutto - podała ARiMR. Po 48 mln w styczniu kolejne 26mln, coś jeszcze w lutym?
no i po co tak nisko Panowie funduszasci? az tak jest zle żeby wyceniać spolke na 20 % kapiatlu :) tu się należy 10 zl jak psu buda, ile jeszcze będziecie zniechecac?
Dziwna ta przecena.To jakis bankrut czy co? Strasznie okazyjnie niska wycena przy pozytywnych infach to chyba stos trupa w szafach bo ponizej 0,2 ksegowej to ostatnie bankruty chodza.Jakies cuda tu wyprawiane.
trup to był rok temu ze sporem. ale masz racje ze cos tu nie halo.volumen kiepsciutki i widać ze tu gra jedne gracz stoi na K i S i umiejętnie spych coraz nizej nie tracac za dużo towaru. ja dobieram ciagle. z rocznego sprawozdania czuc było zapowiedz porpawy na wszelkich polach a kurs od tego czasu -50 %.
ta wycena nie ma nic wspólnego z rzeczywistoscia, branza usług IT ma się lepiej niż dobrze, znow ostanio pograli info-afera, sprawa która się ciagnie od kilku lat i skończy się niczym tu jest potencjal wzrostu jakies 300 %, 10 zl to nie będzie drogo jeszcze i wyniki tez się dostosują do wyceny już wkrótce tu gra 1-2 funduszy miedzy soba
Faktycznie to byl sztuczny przekladaniec z tym spadkiem.Po co tylko robiony-liczyli ze odbiora jakies nedzne resztki na tej kombinacji.Z pewnego zrodla wiem ze pracuje tam chyba jrden z lepszych zespolow informatykow W Polsce i wyniki mimo nienajwyzszych marz w branzy tez powinny byc w tym toku ok! Po co takie szmacenie wiec a dzis sie wydaje niewiarygodne ze ta akcje chodzily po 50 Upodlili spolke niesamowicie wycena po 3 zyla. Przypomne ze tu jeszcze byly i dywidendy czas wstecz.
potwierdzam bralem kilkakrotnie udział w szkoleniach wdrożeniowych tej firny systmemow erp, i widziałem ich rozwiązania IT. wiedza co robic. co do wyceny, no 50 to był wal na starcie, ale wycena 1-1.5 wk to chyba norma w tej branzy ale nie stanie się to jak zyski i CF będzie lezal musza popracować nad rentownoscia...zamrozić nieco koszty i trochę się wyżej cenic w przetargach