• to już kolejny mój wpis Autor: ~Znany [83.18.168.*]
    ale im więcej czytam na temat ich poczynań tym bardziej przekonuję się do tej spółki w kwestii że jej akcje są bardzo tanie lub jakby to ujął poeta z dużym dyskontem :-)
    jak się mylę nich mnie ktoś poprawi ale gro przychodów z IV kw to realizacja umów na 60 .... i 40 ... mln ich termin to koniec roku i koniec stycznia 2015 roku a księguje się chyba zaangażowanie i wytworzenie to by mi wychodziło na za....................ujcze przychody ... wygląda na to że kasy im przybyło w IV kw bo i obligi wykupili za prawie 2 mln ..................... będzie dobrze no i I kw tez powinien być gicio bo dalsze realizacje właśnie przypadają na I kw 2015 roku .................. tylko dziwnie nie przekłada się to na kurs czy ludziska tego nie widzą czy nie chcą widzieć czy są leniwi i nie lubią czytać i szukać
  • Re: to już kolejny mój wpis Autor: ~Margo [159.20.208.*]
    Bo ludziska na gieldzie lubia spekulowac , najlepiej zarobc szybko i latwo a to tylko mit! Uda sie raz czy dwa a w wiekszosci przypadkow .......... Nikt nie ma ochoty szukac prawdziwej perelki, przyjrzec sie fundamentom i zainwestowac dlugoterminowo bo to wymaga zdolnosci, wiedzy i troche fatygi!!!!! Co do Adasia to przyszlosc tej spolki zapowiada sie bardzo obiecujaco! Mysle ze raport za IV KWARTAL bedzie wyjatkowy!
  • Re: to już kolejny mój wpis Autor: ~sedea [217.99.52.*]
    I jakoś rynek nie zareagował na wczorajsze info o rozszerzeniu działalności o deweloperkę , a to przecież znakomicie poprawi rentowność spółki .Do tego bardzo dobry IV kw. i duże kontrakty na 2015. Obecny poziom cenowy wydaje się śmieszny , ale z drugiej strony ,żeby kupić większą ilość akcji trzeba pogonić kurs daleko na północ. Arkusz po prawej prawie pusty.
  • Re: to już kolejny mój wpis Autor: ~miś_puszapek [164.127.48.*]
    Tylko to nie jest tak, że całość kontraktu jest rozliczana po jego zakończeniu. Umowy budowlane sa standardowo rozliczane etapami, tak więc jeśli określona faza budowy zostanie osiągnieta, następuje częsciowe rozliczenie. Cżęść przychodów i kosztów z realizowanych kontraktów została już zatem zaksięgowana w minionych kwartałach.
  • Misiu Autor: ~Znany [83.18.168.*]
    ... my to wiemy  ale piszemy o umowach zawartych wrzesień październik i rozliczenie koniec grudnia i koniec stycznia i o ta skale mi chodziło ........ tam było instalowanie urządzeń i cos tam coś tam a na tym przedsięwzięciu podejrzewam że jest większy zarobek :-)
  • Re: Misiu Autor: ~plex [79.186.112.*]
    Nie przekłada się to na zainteresowanie a bo branża po przejsciach i nie tak modna jak np. branża gier, więc kto mądry to na tym korzysta i skupuje papier bo kiedyś tutaj będzie dwucyfrówka. Ale wszystko w swoim czasie. Pozdrawiam
[x]
AEDES 14,29% 0,10 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.