• Koniec Agromy - licytacja majątku Autor: ~Marcin [83.8.114.*]
    W dniu 11 lutego 2015 r. o godz. 12:30 w budynku Sądu Rejonowego w Pruszkowie mającego siedzibę w Pruszkowie przy ul. Kraszewskiego 22 w sali nr VI, odbędzie się pierwsza licytacja nieruchomości (działka ewidencyjna nr 131/4 z obrębu 14, o łącznej powierzchni 0,6110 ha zabudowana 2 budynkami o funkcji biurowej - pierwszy budynek jednokondygnacyjny, częściowo podpiwniczony o powierzchni użytkowej 249,86 m(2), drugi budynek jest murowany dwukondygnacyjny o powierzchni użytkowej 276,68 m(2) i trzema o funkcji magazynowej, o powierzchni 386,57 m(2), o powierzchni 322,81 m(2) i o powierzchni 265,50 m(2)) położonej w Pruszkowie przy ul. Przejazdowej 21 A, 05-800 Pruszków, dla której Sąd Rejonowy w Pruszkowie VI Wydział Ksiąg Wieczystych prowadzi księgę wieczystą o numerze KW WA1P/00078336/8 - stanowiącej własność dłużnika: AGROMA Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie.
        Suma oszacowania nieruchomości wynosi 2.593.100,00 zł (słownie: dwa miliony pięćset dziewięćdziesiąt trzy tysiące i sto złotych) brutto (kwota zawiera podatek VAT w wysokości 23%) zaś cena wywołania jest równa 3/4 sumy oszacowania i wynosi 1.944.825,00 zł (słownie:jeden milion dziewięćset czterdzieści cztery tysiące osiemset .

A Agroma ma kredytu na 12 mln ! Z czego oni to ściągną, jak ich majątek jest licytowany za 1,9 mln??? Z czego pozostałe 10 baniek???? I to tylko kredyt :/ Ale wtopa :/
    I pytanie zasadnicze: dlaczego nic nie wiemy o złożeniu wniosku o upadłość, dlaczego nic nie wiemy od spółki, że już ją LICYTUJĄ???!!!!
  • Re: Koniec Agromy - licytacja majątku Autor: ~Marcin [83.8.114.*]
    Kolejne licytacje:
    http://www.licytacje.komornik.pl/Notice/Details/193905

Jakaś miazga się szykuje :/
  • Re: Koniec Agromy - licytacja majątku Autor: ~Marcin [83.8.114.*]
    I kolejne:
    http://www.licytacje.komornik.pl/Notice/Details/193906
    Co tu jest grane, że nie ma żadnych inf???!!!!!
  • Re: Koniec Agromy - licytacja majątku Autor: luki159 [164.127.178.*]
    ktoś po prostu wali w ... , ciekawe co z tego dalej będzie ?
  • Re: Koniec Agromy - licytacja majątku Autor: ~Hir [195.136.40.*]
    widzę celowe podpuszczanie do pozbywania się akcji przez niecierpliwych? a skup trwa, po takich cenach... okazja
  • Re: Koniec Agromy - licytacja majątku Autor: ~Robson [83.5.185.*]
    Ty chyba upadłeś na głowę, firma u komornika, a ty kwity kupujesz???
  • Re: czy to oznacza koniec Agromy? - jedna licytacja Autor: ~Hir [195.136.40.*]
    komornik nie trzyma łapy na całym majątku tylko na jednej lokalizacji a to duża różnica jak dla mnie...

• Re: czy to oznacza koniec Agromy? - jedna licytacja Autor: luki159 [164.127.130.*]
    też tak myślę ze jeszcze za wcześniej na przekreślanie spółki !
  • Re: Koniec Agromy - licytacja majątku Autor: ~mobutu [95.41.240.*]
    oj cieniasy cieniasy pisałem dokładnie rok temu że mam kogoś w środku i że pełen bankrut a wy swoje skupują akcje i inne dyrdymały sam padłem na kilka groszy i już zapomniałem
  • Re: Koniec Agromy - licytacja majątku Autor: ~waar [174.34.185.*]
    kiedys dzwoniłem do spółki zapewniano mnie ze wszystko jest w porządku(to było przy 0,16 o ile dobrze pamiętam) zaniepokoił mnie stan emocjonalny owego człowieka ,był widocznie rozdygotany i nadzwyczaj zdenerwowany,zaniepokoiło mnie to i wywaliłem następnego dnia a miałem 20k po 0,20,bardzo mnie to zabolało ale jak widac postąpiłem słusznie...szkoda spółki ale jak sie nie daje rady i nie umie się prowadzić biznesu to już tak jest:(
    przykre
    gdyby było bardzo źle to kurs już byłby po 1 groszu
  • Re: Koniec Agromy - licytacja majątku Autor: ~Marcin [83.21.174.*]
    Hir,
    to jest CAŁY majątek Agromy, nie jeden budynek, tylko cały ich kompleks w Pruszkowie, ze wszystkimi halami magazynowi włącznie. Nie mają NIC więcej. A zerknij, ile mają kredytu :/
    Kurs poleci na grosza, jak puszczą komunikat, o ile ich nie rozniosą za ich braki do tej pory.
  • Re: Koniec Agromy - licytacja majątku Autor: ~jerzy [46.28.241.*]
    A ja byłem u nich i pytałem o licytację - że chcę obejzeć. Oprowadzili i było miło. na koniec powiedzieli, że jest jakaś wtopa komornika - pomylił coś, co powoduje, że nie będzie licytacji. Koleś powiedział, że mają nową lokalizację, a tą nieruchomość chcą opchnąć za odpowiednio wiecej. a długi mają rozciągnąć na długi czas, tak zeby spłacać po pół bańki na rok. jak by robili 25mln rocznie, to bez bólu.
    spółce się przyglądam, papiera nie mam, handluję ziemią.
  • Re: Koniec Agromy - licytacja majątku Autor: ~draga [77.112.91.*]
    w tamtym roku już był bankrut dobrze pisał Mobutu-sekoseko tylko prezes góral z Synaju dogadał się z góralem komornikiem z góry golgota i wpuścili jeszcze frajerów do szamba mnie niestety też.Mobutu szapo-ba dla twojego trafnego przewidywania.
    jeśli jest tak źle to po co ktoś kupuje po 6,5,4...
  • Re: Koniec Agromy - licytacja majątku Autor: ~Marcin [83.26.38.*]
    Zawiecha notowań będzie jak nic :/
    Pamiętacie Krawców, oni też nie dopełniali obowiązków informacyjnych, chodziło o sprzedaż akcji na gpw bez komunikatów. I dosatli 11,5 mln kary i wywalili ich z gpw. Tutaj jest to samo, tylko przedmiot w braku informacji inny :/ Kasa w błoto wywalona :/
  • Re: Koniec Agromy - licytacja majątku Autor: ~moze_dlatego [89.228.38.*]
    bo nie czytają o spółce żadnych informacji? Bo liczą jak tu niektórzy, że zarobią miliony? Bo naganiają, żeby pozbyć się akcji choćby po 3 gronie i próbują wmówić, że co tam licytacja? Bo nie umieją czytać? Nawet tu pojawiły się informacje o minimum 3 licytacjach a ktoś odpowiada, że jedna licytacja nic nie znaczy? Sam ciekaw jestem
  • Re: Koniec Agromy - licytacja majątku Autor: ~Marcin [79.186.182.*]
    Tu chodzi o fundamentalne sprawy, czyli brak informowania rynku o najważniejszych kwestiach, które mają wpływ na drobnych.
    Komornik, licytacje całego majątku, a Agroma siedzi cicho i uważa, że jest wszystko w porządku.
    WTF?
  • Re: Koniec Agromy - licytacja majątku Autor: ~Marcin [83.27.218.*]
    Notowania Agromy zawieszone:
    http://newconnect.pl/?page=1061&ph_main_content_start=show&cmn_id=12449

Raport katastrofa, wszystkie kapitały ujemne -upadłość 200%, ale i w tym temacie siedzą cicho, bo przecież Kodeks Spółek Handlowych akurat ich nie obowiązuje :/
    Wyjaśnienia vs. komornika pozostawiam bez komentarza. Żenua. Łamią prawo i oszukują drobnych nie publikując złych komunikatów na bieżąco.
  • Re: Koniec Agromy - licytacja majątku Autor: ~Fred [31.11.158.*]
    Cały newconnect :) Spółka widmo, juz bez aktywów, bez majątku, a upadłości nie zgłaszają :) normalne jaja ;)
  • Re: Koniec Agromy - licytacja majątku Autor: ~pluszowy [95.40.162.*]
    panowie pogodziłem się ze stratą 20 tys i zyje dalej  przez przypadek wlazłem na stronę nie nakręcajcie się bo to zawał wylew itd. 90% spółek to bankruty i taka jest prawda na giełde wchodzą żeby takim baranom jak my podać towar i finito nasz prezes 2 lata temu sprzedał ziemie kupioną po 1 za metr chyba po 200 zł i wyprowadził chajc i to było ostrzeżenie i to przespaliśmy jak ostatniematołkigłupole
  • Re: Koniec Agromy - licytacja majątku Autor: ~Janek [93.94.187.*]
    Coś jest na rzeczy, kwestia dni i pozamiatane. Tak to jest, jak patałachy zabierają się za Biznes. Staszeski od początku karmił papierem, drukowAnie kolejne po 83 grole i kolejne straty. I upadek. Ciekawe, czy dojdzie do moich 52 groszy :/ echhhh. Przejeb.ne.
  • Re: Koniec Agromy - licytacja majątku Autor: ~jerzyk [46.113.211.*]
    I jak zwykle wyszła Agroma bez szwanku. Komornika pogonili. Biuro w Pruszkowie działa. niestety zima im nie pomogła. Znowu wtopili zresztą jak cała ta branża.Pewnie teraz muszą o kreskę do banków iść. Bo towar w mag...
  • Re: Koniec Agromy - licytacja majątku Autor: ~Hary [195.136.40.*]
    cała nadzieja w inwestorach.... gdyby tak już było 0,50 to by była inna sytuacja w firmie i na parkiecie
  • Re: Koniec Agromy - licytacja majątku Autor: luki159 [164.127.170.*]
    jakich inwestorach !! tych których niema albo których nigdy nie będzie ?
  • Re: Koniec Agromy - licytacja majątku Autor: ~Marcin [83.10.193.*]
    Raporty tragedia..czemu to jeszcze jest na gpw bez upadłości? Kioski warzywne więcej sprzedają, a tu co miesiąc gigantyczne straty i zero przychodów. WTF? :/
  • Re: Koniec Agromy - licytacja majątku Autor: ~Takitam [78.10.181.*]
    A gdize sprawozdanie fin i rachunek przepływów za 2014 r?
  • Re: Koniec Agromy - licytacja majątku Autor: ~zigzag [109.243.158.*]
    Marcin,
    ty nie umiesz czytać raportów finansowych? Spółka łapie oddech dzięki negocjacjom z wierzycielami! jeśli im sięuda to dogadają się. Jeśli coś się wywali, to upadłość. widać, że po żylecie pełzną. tylko szczęście może im pomóc, albo ktoś z kasą. ciekawe, co z tego majątku komu przypadnie jeśli nie wypali? Nic, bo podzielić nic na jakąś cyfrę daje NIC. Komornik już tam co mógł wyssał. zadłuzenie mają w stosunku do pracowników, publicznych i banków o drobnych dostawcach nie wspominając. Nikt się z upadłością nie wysunie,bo nic wtedy nie będzie do podziału. oprócz dobrej opinii na rynku nic juz nie mają. musimy cierpliwie poczekać na szczęśliwe rozwiązanie lub ciche bum...
  • Re: Koniec Agromy - licytacja majątku Autor: ~editor_XXL [82.41.110.*]
    minal rok i co jest bum ?
  • Re: Koniec Agromy - licytacja majątku Autor: ~Bartek [94.254.242.*]
    Z komornikiem sobie poradzili i licytacje obalone, także i z kontrahentami sie dogadają. Tylko tu potrzebny jest inwestor branżowy, który rozkręci brand ponownie w regionach, nie w sieciówkach,
    A przy obecnej wycenie, która przy 3 groszach to ok 200k za cały ff, to raj dla spekuły, tym bardziej, ze od ponad dwóch lat nie była grana ta spóła
  • Re: Koniec Agromy - licytacja majątku Autor: ~Hary [195.136.40.*]
    jeszcze za nazwę firmy i logo można parę groszy dostać
  • Re: Koniec Agromy - licytacja majątku Autor: ~Bartek [94.254.243.*]
    Obserwuje od dłuższego czasu, wystarczy iskra i poleci w niebiosa, grunt to wyczuć moment, zeby nie kisić ogóra :)
  • Re: Koniec Agromy - licytacja majątku Autor: ~obser [83.28.117.*]
    Dnia 2016-08-01 o godz. 12:46 ~Bartek napisał(a):
    > Obserwuje od dłuższego czasu, wystarczy iskra i poleci w niebiosa, grunt to wyczuć moment, zeby nie kisić ogóra :)

WSZYSCY nabrali wody w usta

CO TO BĘDZIE???????

[x]
AGROMA -33,33% 0,02 2016-11-07 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.