Prosze pana Zamiasta siedziec na Facebook i forum niech sie pan zajmie ratowaniem spolki. Marnuje pan czas na pisanie. Niech pan sobie znajdzie prawnikow albo moze stad ktos pomoze bo informacje trzeba ze spolki podawc oficjalna droga czyli raportami. Tu juz panu napisali jak to robic. Gdzie jest oswiadczenie zarzadu a najpierw gdzie jest prezes albo kto kieruje formalnie spolka. Gdzie sa jakies informacje po spotkaniu z zarzadami reszty spolek?
Tu informacja jest na wage zlota a pan tylko daje pozywke spekulantom i naganiaczom!
Dnia 2015-02-04 o godz. 12:04 ATS napisał(a): > ksenon daj sobie spokoj, tu juz nic na forum nie ugrasz, kazdy sie na Tobie poznal Brutusie :) i kto to pisze? ten sam ktory naganial ludzi na smiecia borute po 4zl? skoro tu nagania na tego smiecia to juz wiadomo,ze bedzie to samo co tam czyli syf, kila a na koniec mogila
Jest taki watek panski Zmiany w spolce to tam mozna napisac co i jak. Wiadomo ze nie informacje poufne ale przynajmniej co i jak sie dzieje. Bo tu sporo ludzi w tym ja zaczyna miec watpliwosc czy pan wie co kupil ze to spolka gieldowa i ludzie topia kase swoja zarobiona ciezko a wie pan jak w Polsce z kasa jest. Nie jest tez tak ze ktos od razu chce zeby mu pan nasypal do kieszeni.
Pamietaj prosta zasade, strate masz jak sprzedaz, jesli trzymasz akcje masz strate wirtualna, tak samo z zyskiem, nie jednego juz widzialem jak piał z zachwytu jaki to bogaty jest i ile to zarobil ale jak potrzebowal na Cito kasy i musial sprzedac to okazalo sie ze spolka byla tak malo plynna ze kurs zwalil przez 2 sesje o 50%
Wiec zawsze jak masz akcje w portfelu nie traktuj tego jako zysk i nie traktuj tego jako strate. Pytanie na ile inwestujesz, czy DT, czy tydzien czy stac Cie poczekac.
Dnia 2015-02-04 o godz. 12:27 ~ABT napisał(a): > ja czegos tu nie rozumiem > może pan Stonoga mi wytłumaczy > dlaczego miałbym płacić za akcje na FB po zeta jak mogę kupić na GPW po 0,28gr
bo nie kupujesz tam akcji UBU tylko spółki z o.o., a to jest różnica :) Ps. "lepiej z mądrym zgubić niż z głupim znaleźć"
"Dzięki działaniom Stowarzyszenia Inwestorów Indywidualnych Zbigniew Stonoga wycofał się z sprzedaży akcji Uboat-Line oferowanych na Facebooku. Kontrowersyjny wpis został usunięty, a inwestorzy mają otrzymać zwrot wpłaconych pieniędzy." Więc nie kłam, że nie chodzi o akcje.
Z ostatnim nie do końca się zgadzam: - nie wiemy jaki był zamysł p. Stonogi jeśli chodzi o Fejsbóka, faktycznie oferował tam akcje i się wycofał - obecnie oferuje udziały w spółce zoo (a nie akcje w spółce akcyjnej) gdzie zależność jest taka AKuKuKNF sp. zoo posiada wniesione aportem akcje Uboat Line sa
Przy całym tym cyrku jest wątpliwe jednak aby chciał oszukać ludzi. Dzisiaj był zawieźć ludziom którym spaliła się chata pieniądze od siebie i ludzi którzy wpłacili.
czy ktoś się orientuje - o co chodzi z obligacjami? kiedy upływał termin spłaty? czy przedterminowo zarządano spłaty? bo wygląda, że to jest główny powód "trudności" spółki dlaczego tak "tanio" można je odkupić?
Obligacje mają termin wykupu w kwietniu 3,3 mil. zł i wrześniu 5 mil. zł. ale po zejściu Misiąga poniżej 50 % stały się wymagalne. Są tak tanie bo jest duże ryzyko że spółka ich nie wykupi.