Witam ponownie po pięknych wzrostach!!! No to teraz czeka nas konieczna korekta. Ostatnio udało mi sie wytypować idealnie jej zasięg. Obecnie wydaje się uzasadniona korekta w granicach 45-45,5. Opór 44 ale osobiście nie wierzę że będzie tak głęboka. Wasze typy?. Pozdrawiam
No cóż, kurs na razie zachowuje się podręcznikowo, jeśli chodzi o trend, więc nie powinien spaść poniżej 46 złotych. Gdyby spadł poniżej, to oznaczałoby możliwość przetestowania 44 złotych, ale nie wydaje mi się.
46 bardzo prawdopodobne ale po zamknięciu luki wzrostowej z 28.01.2015 mozliwe testowanie poziomu 45,3. Po pokonaniu tych poziomów główne wsparcie trendu na poziomie 44,4...ale też nie wierzę w aż tak głębokie spadki ;)
Korekta doszła do poziomu który wymieniłem ale w sumie osobiście nie spodziewałem się że będzie tak głęboka. W moim przypadku to dobrze bo dokupiłem po znacznie niższej cenie niż się spodziewałem ;). Zastanawiam sie czy nie zwolnic kasy z innej inwestycji by jeszcze coś dokupić bo taka promocja na tym walorze pewnie się już nie powtórzy
Gratuluję Ci wyczucia sytuacji i znajomości techniki. Też myślę, że kurs nie zejdzie na dłużej poniżej 44 zł. Mamy obecnie korektę odpowiadającą niedawnej korekcie na Kętach do ok. 260 zł, więc teraz powinien nastąpić powrót do wzrostów. Ponadto po cichu liczę na niespodziankę ze strony Alumetalu i przekroczenie zapowiadanych 3% dywidendy.
Zgadza się. Na Ketach uruchomili stop lossy bodajże do 252 a później północ. Dzisiaj mamy rekordy. Myślę że jeszcze jutro trochę powalczą na Kętach a następnie część graczy przeskoczy na Alumetal. Jest potencjał na około 15 % wzrosty. Mysle że w tym roku zobaczymy 5 z przodu przynajmniej przed odcięciem dywidendy ;)
Witam!!! Jesli jutro będa kontynuowane spadki to oznacza to domkniecie luki cenowej. Za spadkami przemawiają też przegrzane wskaźniki RSI STS.Przewiduje jednak iz korekta zakonczy się przy kursie 49. Opór przy 46 ale tak duzej korekty jak ostatnio nie bedzie chyba że duze misie ruszą SL. Pozdrawiami czekam na Wasze oceny wielkosci korekty.