Pytam, bo nie ma śladu po mojej ostatniej analizie zrobionej przy kursie 5 zeta. Wyparowała, rozpłyneła się w chmurach. No, ale skoro już jestem tutaj a nudno tu jak w rodzinnym grobowcu, to może najpierw zapytam. Czy ktoś podejmie się napisać kilka słów na temat tego co się dzieje na wykresie ? Mamy bowiem do czynienia z bardzo ciekawym i ważnym zarazem wydarzeniem. Wydarzeniem technicznym oczywiście, bo taką jedynie analizę akceptuje i nie kieruje sie niczym innym poza tym co widac czarno na białym, albo zielono na czerwonym zależnie od tego jak mamy ustawiony kolor świec. Jest więc ktoś taki, kto podniesie rękawicę i przedstawi swoje zdanie na temat tego wykresu, a może wolicie jak zwykle najpierw ja a potem będziecie mi ubliżać.
Ponieważ nie ma mojego poprzedniego wpisu, więc chcąc czy nie muszę przypomnieć rzeczy podstawowe. W 2002 kurs spadł z ponad 120 zeta do poziomu 1.80. Wtedy wydawało się, że Netia zbankrutuje i rzeczywiście bardzo mało brakowało. Ciekawe jest natomiast zakończenie tego spadku. Na samym dole bowiem ukształtowała sie bardzo ważna formacja, którą jak mniemam wszyscy znamy, bo to formacja podstawowa analizy technicznej. Mam tu na myśli WFO, czyli wolumenowa formacja odwrócenia. Następnie praktycznie do dnia dzisiejszego kurs porusza się pomiedzy oporem i wsparciem w kanale bocznym. To kilka ładnych lat akumulacji. Sprężyna ściskana jest już maksymalnie i widać, że blisko już wybuchu. Wartość tej spółki jest wielokrotnie zapewne większa niż to miąło miejsce kilka lat temu a kurs praktycznie nie wybił się z konsolidacji. Nieźle opisywał te zagadnienia w swojej książce Bulkowski. Przywiązywał on ogromną wagę, to takiej oto rzeczy. Kurs odbija się od wsparcia i rosnie do oporu. Następnie od oporu do wsparcia i tak dookoła Macieja, ale jeśli po wzroście do oporu, nie przebywa ponownie drogi do wsparcia a zatrzymuje się w pół drogi i ponownie wzrasta do linii oporu, to mamy do czynienia z tak zwanym niepełnym spadkiem a to pozwala już na postawienie pewnych prognoz. Moim zdaniem karty na Netii zostały już rozdane i kwestią czasu jest tylko, kiedy i jak wysoko kurs się wyrwie z tych okowów i połamie opory. Widać wyraźnie, że poziom docelowy, to poziom około 20 złotych. Wynika to z szerokości kanału a także z analizy fali spadkowej, w której to wydłużeniu uległa ostatnia fala piąta. Oczywiście proces ten musi potrwać, ale po wybiciu oporu kurs powinien wzrastać wyraźniej pod zupełnie innym kątem. Stawiam na 10 - 12 zeta do końca tego roku. Analiza VSA wyraźnie pokazuje miejsca akumulacji i chociaż część inwestorów pozbywa się akcji na lokalnych szczytach, to brak jest procesu dystrybucji, który jest odpowiedzialny za zmianę trendu wzrostowego długoterminowego. Chcę wam zwrócić uwagę na dzień 28 sierpnia 2014 roku. Kiedy to kurs po mocnym wyskoku na 5.97 spadł dwiema czarnymi mocnymi świecami do poziomu 5.38 a następnie przeszedł w trend boczny. Przed tygodniem z tego trendu wyskoczył w górę bardzo mocno, potwierdzając ten wyskok wzrostem obrotów. Z czym mamy tu do czynienia i co to jest, czy ktoś z was wię ?
Musisz odróżnić to co piszę o trendzie długoterminowym wzrostowym, gdzie jak wiesz zakładam wybicie z konsolidacji, od chwili obecnej. Napisałem, że to kluczowe miejsce na wykresie ale dlaczego ? Dlatego, że kupujacy próbują zrobić absorbcję, czyli pochłonięcie podaży ostatniego bara spadkowego z dużym spredem i dużym wolumenem. Jest to jak mniemam trud bezpodstawny, ponieważ to co się dzieje na Netii w tej chwili to korekta, która na dodatek przybrała formę spadkowego Gartleya. No dobra, to czy w tej chwili po takiej podpowiedzi, ktoś coś może dalej powiedzić co będzi ? I zaręczam wam do tego nie ma potrzeby słuchania nikogo i czytania niczego. Wykres sam przez siebie mówi prawdę.
zacząłem powoli kupować, tak jak pisałeś od kilki lat ruch na spółce zamarł, zysk na akcje swietny, spółka zaczęła wyrabiać dochody w perspektywie dugoterminowej tez widzę wielki potencjał, planuje zapakować Netii za 100k i poczekać z 2 lata - raczej nie strace, a mnie usatysfakcjonuje 20-30% rocznie! pozdrawiam
A wiecie co jest w tym najlepsze i najśmieszniejsze ? Że wiatr od lat straszył olbrzymią zwałą całego rynku i mityczną falą C, a jak ta zwała przyszła to okazuje, że on zdążył zapakować się pod korek w Netię po 6,04 zł i Tauron po 3,12 zł - buhahahahahaha Teraz na Netii docelowo czeka na 19 zł, a na Tauronie ceny nie określił. Napisał tylko, że będzie rosło. Mówi się, że matol trafi jak się pomyli, a ten kolorowy-wiatr nawet jak się pomyli to też nie trafi - hahaha : )
Dnia 2015-02-03 o godz. 18:58 kamerdyner-profesora napisał(a): > Widać wyraźnie, że poziom docelowy, to poziom około 20 złotych. Wynika to z szerokości kanału a także z analizy fali spadkowej, w której to wydłużeniu uległa ostatnia fala piąta. Oczywiście proces ten musi potrwać, ale po wybiciu oporu kurs powinien wzrastać wyraźniej pod zupełnie innym kątem. Stawiam na 10 - 12 zeta do końca tego roku. Analiza VSA wyraźnie pokazuje miejsca akumulacji i chociaż część inwestorów pozbywa się akcji na lokalnych szczytach, to brak jest procesu dystrybucji, który jest odpowiedzialny za zmianę trendu wzrostowego długoterminowego. Chcę wam zwrócić uwagę na dzień 28 sierpnia 2014 roku. Kiedy to kurs po mocnym wyskoku na 5.97 spadł dwiema czarnymi mocnymi świecami do poziomu 5.38 a następnie przeszedł w trend boczny. Przed tygodniem z tego trendu wyskoczył w górę bardzo mocno, potwierdzając ten wyskok wzrostem obrotów. Z czym mamy tu do czynienia i co to jest, czy ktoś z was wię ?
Dnia 2016-03-10 o godz. 15:25 ~gdzie-on-jest napisał(a): > kamerdyner, a obecnie kolorowy-wiatr i gdzie te 10-12 zl na koniec 2015 > i docelowe 20 zl na które czekasz już od 7 lat? ============================== Na giełdzie bierze się wyprzedane w dołku i natychmiast wywala po wejściu w wykup. To dotyczy spółek, na których jest ruch
A co zrobić ze spółką , która powinna rosnąć a nie rośnie ??????? Jak coś powinno urosnąć a nie chce to ja wychodzę z papiera.
Ale widzę że tu są połapani w pułapkę psychologiczną polegającą na tym, że megastraty chcą koniecznie odrobić na tym samym papierze.
..generowano duże przemieszczenia akcji za pomocą komputera. Dawno tu nie było wykresu wyglądającego tak jak wykres na GNB - gdzie gra się komputerami. Idzie wielki wzrost...tzn o zasięgu 10-15%
Dnia 2016-03-10 o godz. 15:25 ~gdzie-on-jest napisał(a): > kamerdyner, a obecnie kolorowy-wiatr i gdzie te 10-12 zl na koniec 2015 > i docelowe 20 zl na które czekasz już od 7 lat?