Panowie z SII. Siedzę na GPW 25 lat. Przeczytałem wasz STATUT. Z tego Statutu wynika, że reprezentujecie interesy członków Stowarzyszenia, a nie wszystkich inwestorów indywidualnych. A kto was finansuje, kim są ci inwestorzy indywidualni!! Wystarczy spojrzeć kto finansuje organizowane przez WAS spotkania w np. Zakopanym itp. Ile przedstawiliście własnych inicjatyw, które byłby w interesie rynku finansowego jako całości i większości indywidualnych mniejszościowych inwestorów? Pochwalcie się. Odpowiedzcie co udało wam się załatwić w sprawie Petroinvestu, Elektrimu, kogo reprezentujecie na Walnych Zgromadzeniach oraz co zrobiliście w sprawach równych praw akcjonariuszy i wielu innych zgłaszanych na forum problemów. Informujecie o łamaniu prawa, ale nie widzicie, że de fakto reprezentujecie interesy tych, którzy są waszymi członkami i w wielu przypadkach to oni są odpowiedzialni za demontaż GPW oraz stosują podobne metody co Pan Stonoga. Powyższy artykuł jest próbą odwrócenia uwagi od spraw zasadniczych i ważnych z punktu widzenia inwestora indywidualnego. Mówienie o hajterswie jest stosowaniem takiego samego hajterstwa (nazywamy to nowoczesnym marketingiem) jaki stosują i którego nauczyliście się od własnych członków Stowarzyszenia.
Dzięki działaniom Stowarzyszenia Inwestorów Indywidualnych Zbigniew Stonoga wycofał się ze sprzedaży akcji Uboat-Line oferowanych na Facebooku. Kontrowersyjny wpis został usunięty, a inwestorzy mają otrzymać zwrot wpłaconych pieniędzy. Późniejsze rynsztokowe wypowiedzi pana Stonogi są odzewem na działania SII, pewnie zszokował się a całotygodniowa flegma Jemu się oderwała i zeszła z siła wodospadu.
To co wyprawiają członkowie SII, np. na konferencjach, które sami organizują to trzeba zobaczyć na własne oczy. Napiszę tylko, że można tam spotkać całą plejadę znanych nazwisk, znanych z wielu giełdowych bardzo kontrowersyjnych transakcji. Co ja tam będę Wam klarował to i tak nic nie da. Na ostatniej konferencji widziałem na własne oczy jak "bardzo znani" inwestorzy, z prawomocnymi wyrokami i karami KNF, w najlepsze konferowali. Nie wiem, czy przyjechali oficjalnie na zaproszenie sii czy może sami się wprosili, fakt jest taki, że ich tam widziałem i przedstawiciele sii doskonale wiedzą o kim mowa...
Na przekór tego napiszę na koniec , że uważam stowarzyszenie SII, za poważną i mądrą organizację (która nie może za wszystkich odpowiadać ) a Pana Stonogę za poważnego człowieka, który zaznajomi się z prawidłami rynku kapitałowego i może wspólnie wyprostujemy naszą spółkę. Działajmy razem.
Gdyby twoja głupota i tobie podobnych umiała latać to byś odleciał. Stonoga sprzedaje i co z tego? Powiedz mistrzu co z tego wynika, że on sprzedaje jakieś śmieciowe akcyjki, które kupił sobie pokątnie od równie szemranego typa? Powiedz jaki to ma wpływ na biznes spółki i w ogóle związek z czymkolwiek? Aaa... przepraszam, a co to kogo obchodzi? Wy tu przecież tylko obstawiacie kursy na jutro, zapomniałem...