• Kto odpowiada na wezwanie? Autor: ~olek [83.1.135.*]
    Kto z posiadaczy odpowiada na wezwanie ogloszone przez KGHM? Czy KGHM przekroczy prog 90% w wezwaniu?

• Re: Kto odpowiada na wezwanie? Autor: ~123 [89.228.151.*]
    Dnia 2015-01-30 o godz. 19:05 ~olek napisał(a):
    > Kto z posiadaczy odpowiada na wezwanie ogloszone przez KGHM? Czy KGHM przekroczy prog 90% w wezwaniu?
    >

Jezeli nie skupi wystarczająca ilość będzie przymusowe odkupienie po cenie księgowej TAK czy się mylę?
  • Re: Kto odpowiada na wezwanie? Autor: ~tonik [89.67.9.*]
    Cena jest za mała cierpliwi będą wynagrodzeni.
  • Re: Kto odpowiada na wezwanie? Autor: ~podrazka [78.8.2.*]
    skupujac 90% robia squeeze out po cenie wezwania!

• Re: Kto odpowiada na wezwanie? Autor: ~Kaz [193.29.207.*]
    Czy myślicie że dobrze wejść w poniedziałek za 6,22?
  • Re: Kto odpowiada na wezwanie? Autor: ~jkl [81.190.217.*]
    muszą kupić około 1.5 mln akcji a na razie w piątek poszło 260 tys. i nie wiadomo ile z tego weszło w ręce KGHM, teraz podaż będzie z dnia na dzień maleć i trudno będzie im dobić do tych 90%. Ja czekam, patrząc na obroty. Jeszcze w poniedziałek część sprzedających się pojawi ale od wtorku podaż może spaść i kurs może nam tu nieźle poszybować, tak przynajmniej sądzę. Zobaczymy
  • Re: Kto odpowiada na wezwanie? Autor: ~olek [83.1.135.*]
    biorac pod uwage P/BV zaoferowali ok 0,7, troszke marnie jak na wzywajacego. Ja licze na 8,8PLN plus NPV przyszlych kontraktow tj. 3-4PLN, Daje razem 12-13PLN na akcje. W sumie zaoferowali 50% wartosci godziwej, szkoda ze tak malo.
    pozdrawiam i licze na podnoszenie ceny wezwania.

• Re: Kto odpowiada na wezwanie? Autor: ~polak [89.74.77.*]
    ta cena to jakaś żenada. Za darmo chcą przejąć spolke do konca i dopiero wtedy zaczną się wzrosty .
    kapitalizacja Biprometu to 37 mln. Sam kontrakt z KGHM to 110 mln PLN, Same nieruchomosci - Siedziba spolki w Katowicach to 42 mln pln.

GENERALNIE za bezcen chcą zabrać BIPROMET.

NIKT nie powinien odpowiadać na to wezwanie.
  • Re: Kto odpowiada na wezwanie? Autor: ~ffg [164.126.97.*]
    12zł byłoby uczciwą ceną i za tyle zdjęliby spółkę z GPW bez problemu, a i smród by się nie rozniósł...
    Pytanie ile wyzbierali do tej pory na słupy... mogą te 80% niestety uzbierać i zdjąć spółkę z notowań - trochę gorzej może już im pójść z progiem 95% do przymusowego wykupu. Odpowiadać na tych warunkach nie warto - a jak ktoś ma wątpliwości oddać czy nie oddać to niech sprawdzi cenę z poprzedniego wezwania a było to dobre kilka lat temu.
  • Re: Kto odpowiada na wezwanie? Autor: ~olek [83.1.135.*]
    ja czekam na wyniki pierwszej tury wezwania, nie odpowiadam na cene 6,29 PLN.
    czekam na rozwiniecie sytuacji.
    dla mnie wartosc godziwa to 12 PLN.
    pozdrawiam

• Re: Kto odpowiada na wezwanie? Autor: ~papa [178.235.139.*]
    12 zł to minimum , ja też czekam
  • Re: Kto odpowiada na wezwanie? Autor: ~mol [89.72.65.*]
    30 pln powinno byc wartosc ksiegowa, gdyby ta spolka sie normalnie byla zarządzana.
  • Re: Kto odpowiada na wezwanie? Autor: ~Pegaz [79.82.14.*]
    Witam wszystkich.
    Mam pytanie (jestem dość początkującym graczem) - jak wygląda procedura jeśli ponad 10% akcjonariuszy nie odpowie na wezwanie? Mam w posiadaniu nie mało akcji tej spółki i nie ukrywam że to bardzo duża część moich inwestycyjnych środków. Również cena 6,29 mnie nie zadowala i chętnie bym na to wezwanie nie odpowiedział i poczekał na lepsze warunki...
    Jednak wyczytałem że są tak naprawdę dwie opcje po skutecznym wezwaniu (wykupieniu ponad 90%) - albo przymusowe wykupienie od akcjonariuszy którzy się nie zdecydowali (i nie mają wyboru, muszą sprzedać), albo co gorsza nic nie uczynienie przez wzywającego, w tym wypadku KGHM. Z tego wynika że KGHM może po prostu nie odkupić załóżmy kilku procent pozostałych akcji i może się tak zdarzyć że zostanę z akcjami które nikt nie chce ode mnie już nabyć... Czy dobrze zrozumiałem?
  • Re: Kto odpowiada na wezwanie? Autor: ~jkl [81.190.217.*]
    no i mamy 6 razy mniejsze obroty niż w piątek a to oznacza, że podaż ma się na wyczerpaniu:) nie kupili tego za wiele, 10 razy mniej niż potrzebują do 90%! jest dobrze 
  • Re: Kto odpowiada na wezwanie? Autor: ~Kuba [93.105.42.*]
    Sprzedali Ci co chcieli szybko spieniezyc a komu się nie spieszy podrepta do bzwbk i dostanie trochę wiecej.. Zgadzam się z Wami ze firma jest warta więcej ale skąd pewność ze cena wzrośnie? Równie dobrze może być powtórka z historii i znów kurs poleci w dol.. Kolejne wezwanie moze byc za rok/dwa juz nie za 6 a za 4.. Wiem ze punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ale Ci co kupili tanio nie mogą narzekać..
  • Re: Kto odpowiada na wezwanie? Autor: ~tonik [89.67.9.*]
    Nikt nie podrepta bo cena jest za mała .Ludzie trzymają tyle w temacie. Sam kontrakt więcej wart plus ziemia i budynek .
  • Re: Kto odpowiada na wezwanie? Autor: ~wbc [62.89.83.*]
    A więc karty na stole, ale podobnie jak mój przedmówca uważam, że nie wszystkie, bo to zawodowi pokerzyści. Doskonale sobie zdają sprawę z wartości przedsiębiorstwa w przyszłości, których nie obejmuje zaproponowana wycena 6,29. Ja sobie uśrednię w górę i poczekam. Teraz to im się spieszy... :)
  • Re: Kto odpowiada na wezwanie? Autor: ~romek [89.74.77.*]
    wartosc realna tej spolki to 30 pln wg mnie....
  • Re: Kto odpowiada na wezwanie? Autor: ~icm [83.16.123.*]
    zbieram ten papier od ponad roku ...6,15 najdrożej brałem , 3,42 najtaniej ( śr , 4,65 zł )Mam sporo .Połowę upłynnie , z połową poczekam. Jak na dwa tygodnieod infa to skupiono już > 230000 szt Ale czy tylko kombinat z Lubina był kupującym? Prześledżcie Yawal i jego wezwania . Dali 2 x razy więcej dla funduszy niż w dwóch wezwaniach.dla małych.Obecny kurs częstochowskiej spółki taki sobie mimo poprawy wyników.Myślę , że Capital dostanie najwięcej jako zasługa w zbijaniu kursu do 3,39 zł . To tylko moja prywatna opinia co do Capitala. Jeżeli podniosą to max do 6,90-6,95 zł.
  • Re: Kto odpowiada na wezwanie? Autor: ~tonik [89.72.130.*]
    Mogą podnieść przed 19 bo skup jeszcze się oficjalnie nie rozpoczął a cena jest bardzo niska.
  • Re: Kto odpowiada na wezwanie? Autor: ~icm [83.16.123.*]
    Jeszcze jedno - stary prezes Baj chyba jeszcze sporo ma akcyjek-tak sądzę .W dniu rozstania miał ich około 200 tys . W poprzednim wezwaniu po 7,50 zł KGHM miał 30 % więcej chętnych do sprzedaży niż chciał skupić . redukcja zapisów wyniosła 30,4% Może więc 7,50 to ta właściwa cena dla miedziowego kolosa.Swoją drogą przy 2 mln akcji w wezwaniu to dla nich kieszonkowe pieniądze.
  • Re: Kto odpowiada na wezwanie? Autor: ~Mis [89.72.65.*]
    Ja sie ogolic Kghm nie dam . Nosze zarost od przedwojny!!!
  • Re: Kto odpowiada na wezwanie? Autor: ~ster [83.16.123.*]
    aby Cię nie pochowali z brodą.Tu widzę stada ludzi z ceną zakupu > 8 zł. Jak był tani po 3,50 zł to się z kupnem nie pchali
  • Re: Kto odpowiada na wezwanie? Autor: ~cezary [89.74.77.*]
    Jak dla mnie nikt tutaj nie zarobił poza KGHM, który za marne grosze obie przejmuje spółkę. No moze pracownicy i zarząd na pensjach.

Akcjonariusze jak zwykle są pokrzywdzeni.

co mają powiedzieć ci co kupili po 20 PLN ???????
  • Re: Kto odpowiada na wezwanie? Autor: ~olek [62.87.254.*]
    ja nie odpowiadam na wezwanie

• Re: Kto odpowiada na wezwanie? Autor: ~papa [212.75.109.*]
    pewnie nikt
[x]
BIPROMET 0,00% 6,34 2015-04-21 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.