Cieszcie się cieszcie a będziecie mieli drugie PMI. Najpierw Matyjas wyciulał i później płakał że go oszukali. A teraz kolejny prawicowiec Stonoga hehehe. Przecież to kolejny "wykorzystany" przez system. A i jeszcze wieszajcie psy na SII, jak Misiąg wały robił to do SII lecieliście jak teraz ten kupił po 10 gr na na FB sprzedaje po 1 pln. Jezu co za parodia jakiej świat nie widział, przecież to wydmuszka z długami. Oj będzie płacz już w poniedziałek "
Dnia 2015-01-30 o godz. 18:02 ~Yomen napisał(a): > Cieszcie się cieszcie a będziecie mieli drugie PMI. Najpierw Matyjas wyciulał i później płakał że go oszukali. A teraz kolejny prawicowiec Stonoga hehehe. Przecież to kolejny "wykorzystany" przez system. > A i jeszcze wieszajcie psy na SII, jak Misiąg wały robił to do SII lecieliście jak teraz ten kupił po 10 gr na na FB sprzedaje po 1 pln. Jezu co za parodia jakiej świat nie widział, przecież to wydmuszka z długami. > Oj będzie płacz już w poniedziałek > "
Cieszy to się SII, że będzie miało robotę, tak jak przy PMI i PSW. Bo kolejni naiwni zaraz potracą majątki i przylecą prosić SII o pomoc :D
w tym temacie jestem w kontakcie z SII. Sprawa PMI niewykluczone, że trafi do prokuratury. Nie zdziwię się, jeśli za kilka miesięcy będziecie prosić SII, żeby to samo zrobiło w sprawie Uboata
inwestorzy podobno w tej sprawie dopiero od 3 tygodni zgłaszają się do SII. W zależności od zainteresowania pokrzywdzonych, SII ma zdecydować o działaniach. Podobny ruch (zawiadomienie do prokuratury) SII zrobilo ponad rok temu na PSW, KNF później nalozyla na akcjonariuszy PSW rekordowe kary (11 mln zł). Na szczęście PSW nie miałem. PMI i Uboat niestey tak :(
Dnia 2015-01-30 o godz. 19:15 ~Geo napisał(a): > Czyli co? > Jak leci ze złotówek na grosze bez powodu to niby jest dobrze, a jak rośnie to już źle. > > Nie takie cuda na NC sie wyprawia na co drugiej spółce i jakoś SII ma to głęboko w poważaniu
Kolego, SII to nie jest jakiś KNF czy GPW, że ma reagować i za darmo wszystkich naiwniaków wybawiać. Oni przecież nie są utrzymywani z budżetu, a i tak często więcej robią niż te *** z GPW i KNF. Równie dobrze to Ty mógłbyś wszystkie spółki pilnować i pomagać wszystkim, a ja będę całym sercem z Tobą. Denerwują mnie tacy, co sami nic nie robią, a tylko innym wytykają, co próbują działać.
i jest tez konkretna odpowiedz :-) https://m.facebook.com/pierydolefiskusa.stonoga?refsrc=https%3A%2F%2Fpl-pl.facebook.com%2Fpierydolefiskusa.stonoga&_rdr
Jakaś przedziwna organizacja skupiająca wokół siebie różnej maści dziwaków zarzuca mi jako osobie fizycznej iż spółka U-Boat Line S.A miała dopuścić się bliżej nieokreślonych nadużyć w związku z moim postem dotyczącym sprzedaży akcji nie będących w obrocie giełdowym. Ocena prawna tego stanu rzeczy jest następująca. Po pierwsze mamy tutaj do czynienia ze sprzedażą nabytych w drodze umowy cywilno prawnej akcji spółki niebędących w obrocie giełdowym, które były własnością innej osoby fizycznej. Obrót tak zakupionymi akcjami można zaliczyć do sprzedaży technicznej.To raz , dwa skoro mądre sagany z SII uczestniczyły w Walnym to wiedzą jaka jest kondycja spółki i w interesie akcjonariuszy jest by spółka zaczęła zarabiać większe pieniądze. Wreszcie pytanie: jaki jest cel tej akcji SII i kto tutaj czym manipuluje? Rada dla SII czy weźmiecie na siebie odpowiedzialność za zbytnie zdenerwowanie Pana Stonogi i możliwe przez to decyzje ... Panie Jarosz czy Pan za tym stoi?