Wywalajcie, wywalajcie :D Wbay "sprzedał" kolejną partię akcji o wart. nominalnej za 300 000 zł :D http://newconnect.pl/?page=1045&ph_main_content_start=show&id=75399&ncc_index=WBY&id_tr=1
Dostali kasę, którą mogą zwrócić w postaci akcji. Czyli tak jakby sprzedali kolejny pakiet akcji za 300 000 zł po 20zł/szt. A do tego info, że produkcja wrze jak w garncu. :)
ja tak troszke nie rozumiem tych bajkopisarzy forumowych -- piszesz ze warty 20 zl a ja widze ze warty 3,30 zl -- no bo nie mow ze gdyby byla promocja w biedronce banknoty 20 zl w dobrej cenie po 3,30 zl to bys nie bral a tu nie bierzecie tylko bijecie piane zeby ludzi w h..ja zrobic zeby kupili po 3 zl a zaraz zajedziecie rynek tymi wartymi 20 zl akcjami do mniej niz 1 zl -- zaraz oczywiscie rozpocznie sie wrzawa co ja za bzdury opowiadam -- poczekamy zobaczymy ja sprzedalem w okolicach 5,8-5,9 i nie odkupuje bo narazie drogo
A co ty masz rzeczonego przez ciebie h...ja zamiast własnego rozumu? Ktoś ci każe pod nożem kupić te akcje? Leży ci spółka - kupujesz, nie leży - nie kupujesz. Jak mnie spółka nie interesuje to nawet nie zagladam na jej forum, bo mi szkoda czasu. Jak zaglądam, to znaczy że albo mam te akcje, albo mam na nie chrapkę i obserwuję. I wszystko jasne :)
hahah za drogo mu !!! Dramat jak widzę taki wpis to mnie śmiech ogarnia nominał 20zł C/WK 0.27 kapitalizacja 2,52mil a wartość księgowa 9.21mil do tego nowy biznes (drewno) to ciekaw jestem jakie parametry musi mieć spółka "tania" taka w którą zainwestujesz???
Pewnie uwierzy, jak kurs będzie już w okolicach 10 zł. NIkt z nas tu drobnych niestety nie decyduje, kiedy to nastąpi. Może już od poniedziałku a może dopiero na wakacje albo i później. Gra na giełdzie rządzi się troche innymi prawami niż promocja w Biedronce, drogi/droga kolego/koleżanko FUZJO.
droga lilko doskonale wiem czym rzadzi sie gielda chulam juz od poczatku jej istnienia -- i nie takie czary z mleka widzialem a puki co od mojego ostatniego wpisu z 3,50 zrobilo sie 2,29 wczoraj wiec jeszcze lepsza promocja 20 zl za 2,29 nieprawdopodobne i dalej ktos wypluwa akcje masowo i nie uwaza ze to tanio - ciekaw nieprawdaz - ja ci lilko mowie ze tu zobaczysz ponizej 1 zl i to byc moze grubo ponizej ale ja chyba pisze do osoby ktora o tym swietnie wie
a co do samej pożyczki to jeśli ja bym pożyczał i godził się na spłatę akcjami po cenie nominalnej to raczej tylko i wyłącznie jak akcje są wyceniane na rynku wyżej niż ten nominał bo na tej pożyczce po okresie 12 miesięcy chciałbym zarobić, a nie czekać kolejnych x miesięcy, lat na osiągnięcie zysków z tej inwestycji
Dnia 2015-01-30 o godz. 20:03 ~waszka33 napisał(a): > a co do samej pożyczki to jeśli ja bym pożyczał i godził się na spłatę akcjami po cenie nominalnej to raczej tylko i wyłącznie jak akcje są wyceniane na rynku wyżej niż ten nominał bo na tej pożyczce po okresie 12 miesięcy chciałbym zarobić, a nie czekać kolejnych x miesięcy, lat na osiągnięcie zysków z tej inwestycji
w raporcie nie masz jasno napisane ze tylko splata w formie akcji po cenie nominalnej, jezeli po 12 miesiacach cena bedzie 2 zl to wbay zaplaci odsetki od 300k, a jezeli 100 zl to wtedy porzyczkodawcy bedzie sie oplacalo akcjami
to tylko 15000 akcji to zadne okcje i przy okazji nie wiadomo dostal ponad 5% teraz, tylko dowiemy sie za rok
Ubt został zeszmacony ze względu na nieobliczalnego prezesa, dziś Ubt został przejęty (nie ma jeszcze oficjalnego infa) przez Stonogę, jednego z najbogatszych Polaków i moim zdaniem na Ubt jeszcze będziesz wesoły, zobaczysz. Nie w poniedz. czy wtorek, ale za kilka miesięcy już na pewno.
Dnia 2015-01-29 o godz. 19:18 ~lilka napisał(a): > Daj cynka na te wszystkie inne perły z NC, gdzie akcje zostały objęte 5 razy drożej za gotówkę. > Zapakuję we wszystkie :)