Obawa była po niższych przychodach za listopad połączona z odreagowaniem cen srebra. A na bank Galvo będzie korzystało z przejecia sadzę od II połowy 2015 , zlecenia pójdą dla zagranicy + korzystny przelicznik walutowy
Dnia 2015-01-29 o godz. 15:52 ~maro napisał(a): > to czemu kurs spadł o prawie 100% > Tego do końca nigdy nie wiadomo, to jest giełda.
Kurs spadal przy niskich obrotach co może świadczyć że sprzedawali drobni inwestorzy tak mi się wydaje.
Myślę że niektórzy inwestorzy źle zinterpretowali raport o zakupie Altii jakoby Galvo kupil długi i musi je zaksięgować. z raportu wynika że Galvo kupił 152.917 udziałów (100% kapitału) Altia Radom a to zupełnie co innego. właściciel w spółce zoo odpowiada tylko do wysokości udziałów. Tak wiec to są długi Altii a nie Galvo.
Oczywiście jest to tylko moja opinia na temat zachowania kursu i nie stanowi żadnej rekomendacji. Kazdy powinien sam podejmować decyzje.
kurs srebra liczy się dla Galvo natomiast obecnie ważna jest restrukturyzacja Alti, jeśli to wyjdzie to znajdą się w innej lidze i pewnie przejdą na główny parkiet.
Trocheś niekumaty? Przecież pisali o wzroscie w styczniu a rosło wówczas i chodziło powyżej 18 dolców. W lutym zrobiło cofkę na 17$.W styczniu był też dołek na akcjach Galvo.Rosną przychody i o to chodzi.