• Jakie konto osobiste Autor: ~Damian [78.30.116.*]
    Witam ,

Chciałem się Was poradzić w jakim banku obecnie warto jest założyć konto osobiste . Dziś mam konto w ING Bank niestety brak czegoś co by skłaniało do pozostania . Brak ciekawych lokat ,żeby karta była za 0 zł trzeba płacić nią 200 zł ( od marca 300 ) , brak jakichś programów dla klienta ( bankujesz-zyskujesz ) to dno i wodorosty .
  • Re: Jakie konto osobiste Autor: azajac87 [77.65.95.*]
    Jeśli chodzi o samą darmowość konta to w WBK jest w pełni darmowe dla osób do 30 roku życia. Słyszałem też o mBanku i koncie 360 ale jego akurat nie sprawdzałem i nie wiem, czy jest godne polecenia.
  • Re: Jakie konto osobiste Autor: k-stanislaw145 [77.65.95.*]
    Ja jestem zdania, że warto zapłacić co miesiąc za prowadzenie konta a mieć komfort korzystania z usług solidnego banku. To nie są w końcu duże kwoty.
  • Re: Jakie konto osobiste Autor: chmielewmalgo12 [77.65.95.*]
    Tylko, że mamy też solidne banki z darmowymi kontami. Jak się dobrze poszuka to można i nie płacić i być zadowolony.
  • Re: Jakie konto osobiste Autor: jasania23456 [77.65.95.*]
    Teraz darmowe konto to jest standard. Są jakieś wymagania ale bardzo łatwo je spełnić.
  • Re: Jakie konto osobiste Autor: ~dd [78.30.96.*]
    okay ale nikt nie napisał konkretnie ?
  • Re: Jakie konto osobiste Autor: ~graczkontowy [84.40.138.*]
    Dla mnie liczą się tylko konta zarabiające z dobrymi programami premiowymi..Darmowe konta to lip[a ,a płatne to dno..
  • Re: Jakie konto osobiste Autor: ~et [193.109.123.*]
    moim zdaniem bez sensu narzekasz na ING. To jeden z najlepszych banków, ponieważ:
    1. ma dużą sieć oddziałów więc jeśli chcesz coś osobiście załatwić łatwo znaleźć blisko placówkę
    2. ma duża sieć bankomatów - prawie 1 tys., do tego darmowe bankomaty w całym kraju w koncie osobistym
    3. duża siec wpłatomaqtów, chyba ponad 400 - absolutnie nie jest to standard na rynku\
    4. bardzo dobra osbługa w centrum telefonicznym., dodzwaniasz się naprawdę szybo
    5. świetna aplikacja mobilna - absolutna czołówka na rynku
    6. bardzo przyzwoite konto osobiste z minimalnymi warunkami do spełnienia

Generalnie nie jest więc tak źle. minusy na które zwracasz uwagę, czyli brak programów lojalnościowych to pretensje trochę bez sensu, bo takich programów dzisiaj praktycznie nie znajdziesz już nigdzie. Od kiedy interxhange spadł do 0,2 proc. od transakcji, nie ma z czego finansować takich programów. Nawet nagłośniony kiedys program mBanku, czyli mOkazje bardzo słabo przędzie.
    Jesli miałbym ci coś doradzić - a mam konta we wszystkich bankach, to poleciłbym ci zastanowić się czego oczekujesz od banku, jakie sprawy w banku będziesz załatwiac, czy raczej chcesz oszczędzać, czy będziesz potrzebować debetu, czy masz lub chcesz mieć kartę kredytową.
    tu znajdziesz opis rachunków całkowicie za darmo. w razie pytań, pisz na adres, który jest na stronie.chętnie pomogę
    obiektywnieofinansach.com

• Re: Jakie konto osobiste Autor: ~Graczkontowy [84.40.138.*]
    To nieprawda- jest dość dużo kont zarabiajacych-gdzie można zyskać kilkadziesiąt plz miesięcznie...Konto w tym banku nie ma żadnych programów premiowych wiec jest po prostu lipne.
  • Re: Jakie konto osobiste Autor: ~Bankier [94.254.166.*]
    Getinnank z money backiem 5 procent za platnosc karta
  • Re: Jakie konto osobiste Autor: ~Kamil [5.173.3.*]
    Przesyłam link do najlepszego konta

https://direct.money.pl/o/salechannel.php?idSaleChannel=892&idDistributor=515715&epi=kontoosobiste
  • Re: Jakie konto osobiste Autor: ~Bubu [188.123.196.*]
    http://bankowe-konto.pl/

Bierz Meritum, dają 5% na 2 mies. lokacie i konto oszczędnościowe 3% (do 26 marca). Wszystko za friko.
  • Re: Jakie konto osobiste Autor: ~ANAKatarzyna [89.76.254.*]
    PKO BP KONTO ZA ZERO link 
    T MOBILE link 

• Re: Jakie konto osobiste Autor: aska85 [89.230.55.*]
    Ja posiadam konto w WBK Konto<30 nie muszę płacić kartą specjalnie, nie muszę ileś wydawać z karty po prostu nic nie płacę za to że mam kartę. Jednak w tym roku to się skończy i też będę miała problem z kontem osobistym.
  • Re: Jakie konto osobiste Autor: ~expert [77.253.88.*]
    WSzystkie konta płatne i jałowe za zera od razu bym odtawił..Wybór tylko z komt zarabiających..Przy czym liczą się tylko długoterminowe programy premiowe dające kilkadziesiąt plz co miesiąc..
  • Re: Jakie konto osobiste Autor: ~realista [31.182.90.*]
     Piotr

65zł do wzięcia bez wychodzenia z domu (otwieramy bez karty nie jest konieczna do spełnienie warunków zawsze można zamówić jak ktoś chce)

http://cbc1.pl/ij8pd
  • Re: Jakie konto osobiste Autor: ~graczkontowy [77.253.88.*]
    powiem tak : LICZĄ SIĘ TYLKO DŁUGOTERMINOWE PROGRAMY PREMIOWE - GDZIE NA KONCIE MOŻNA ZYSKAĆ KILKADZIESIĄT PLZ CO MIRESIĄC- CAŁA RESZTA TO LIPA..
  • Re: Jakie konto osobiste Autor: ~mr [195.72.148.*]
    Masz tutaj stronę z 26 pozycjami kont osobistych do wyboru, ja uważam że mBank i Millennium ma najlepszą ofertę na dziś . Na Bankierze również takową stronę znajdziesz   
     link 
  • Re: Jakie konto osobiste Autor: ~Bubu [188.123.196.*]
    Na dzień dzisiejszy fajny jest smart bank.
  • Re: Jakie konto osobiste Autor: ~do_autora [128.127.84.*]
    Też szukałem i chyba wezmę dbNET w Deutsche Banku. Konto free. Karta to samo + darmowe bankomaty na cały świecie. Poczytam co i jak i biorę :)
  • Re: Jakie konto osobiste Autor: ~Aaa [37.47.37.*]
    Jasne
  • Re: Jakie konto osobiste Autor: miro1388 [93.181.169.*]
    Jak dla mnie mBank. Również miałem konto w ing ale też nie oferowali niczego korzystnego. Natomiast w mBanku posiadam rachunek osobisty od ponad 5 lat i cały czas mnie zaskakują propozycjami i nowymi ofertami :) Samo konto obecnie zarabia dla klienta (4 %), do tego mają korzystną ofertę kredytową (formalności załatwiane są całkowicie przez internet, bank sam proponuje co jakiś czas nowe oferty na podstawie wpływów, nie trzeba więc przedstawiać żadnych dodatkowych dokumentów). Dla mnie przy otwieraniu konta jest najważniejsza oferta pozostałych produktów a nie sam rachunek.

Teraz mają także atrakcyjną ofertę kredytu odnawialnego, warto się z nią zapoznać - kliknij 
  • Re: Jakie konto osobiste Autor: ~emi2234 [83.26.222.*]
    Widzę, że post jest mało aktualny, ale mimo wszystko, jeśli miałabym pomóc, to polecam konto osobiste w smart bank. Jest w 100% za darmo: wypłaty, wpłaty, przelewy, karta, bez żadnych limitów miesięcznych. Osobiście z niego korzystam i jestem w pełni zadowolona.
    Pozdrawiam.
    http://zadarmo.oferty-kredytowe.pl/banksmart/
  • Re: Jakie konto osobiste Autor: ~robygg [46.113.251.*]
    Potwierdzam to co mówi emi2234. Smart Bank ma całkiem dobrą ofertę. Mi jednak najbardziej przypadł do gustu Eurobank i konto prestige - prowadzenie konta 0 zł, wypłaty gotówki w Polsce i zagranicą za darmo, przelewy tak samo. I do tego jeszcze 5% zwrotu za wydatki kartą na rozrywkę, sport i rekreację dla uczestników Programu „Rodzina i Przyjaciele”. A polecono mi je na tym forum: http://naczelne-forum-finansowe.pl/forums/forum/konta-bankowe-2/konta-osobiste-opinie/

Na pewno znajdziesz tam coś dla siebie :)
  • Re: Jakie konto osobiste Autor: ~Robert [91.231.118.*]
    Polecam sprawdzić http://mariusz1989ne.oferty-kredytowe.pl porównywarka ofert bankowych.
  • Re: Jakie konto osobiste Autor: ~Norbert [89.69.65.*]
    Ja założyłem w Idea Banku, głównie ze względu na możliwość połączenia sobie rachunku osobistego z kontem oszczędnościowym, gdzie przelewa się co miesiąc określoną kwotę i dzięki temu uzyskuje się wysokie oprocentowanie. Poza tym Idea Bank ma jednak obsługę na bardzo wysokim poziomie, a to dla mnie ważne :) http://www.ideabank.pl/konto-idealne
  • Re: Jakie konto osobiste Autor: ~gRACZKONTOWY [87.205.198.*]
    Najważniejsze by było to kontoi z dobrym długoterminowym programem premiowym...Przyzwoite kono powinno dawać te kilkadzieciąt plz zysku co miesiąc...KOnta za zero są lipne, a konta zaktóre trzeba płacić należy jak najszybciej likwidować!!!!
  • Re: Jakie konto osobiste Autor: ~agnieszka [89.76.254.*]
    Bank Millennium Konto 360*
    Ile możesz zyskać?
    do 60 zł przez 6 miesięcy = 360zł
    Otwórz Konto 360° lub Konto 360° Student i zaloguj się do aplikacji mobilnej. Płać kartą do konta i BLIKIEM i zgarniaj do 60 zł przez 6 miesięcy!
    Otrzymasz zwrot 2% płatności kartą (do 30 zł miesięcznie) oraz 10% płatności BLIKIEM (także do 30 zł miesięcznie).
    Warunki są bardzo proste. Wystarczy logowanie do aplikacji mobilnej, jedna płatność kartą do konta w miesiącu, a w przypadku Konta 360° także 1000 zł wpływów na konto. Promocja trwa do 27.08.2015 r.
    Konto najwyższych lotów
    • 0zł za wypłaty z bankomatów w Polsce i za granicą
    • 0zł za konto i kartę
    • 0zł za pomoc medyczną i techniczną
    0zł za przelewy internetowe i na e-mail . O koncie :  link 

• Re: Jakie konto osobiste Autor: ~kerbal [185.101.157.*]
    Mało kto nie ma opłat za konta osobiste - wszystko poszło jeszcze w górę w tym roku. Prawie wszędzie płacisz za kartę jeśli z niej nie korzystasz, tzn. jeśli nie wydasz kartą minium jakiejś tam kwoty. Ja w Idea banku mam 100 zł do wydania. Nigdy jeszcze nie płaciłem, a w sumie poza tym kosztów nie mam. Prowadzą mi takie konto - link Przelewy przez net mam za darmo. Jakie macie te minimalne kwoty na swoich kontach?
  • Re: Jakie konto osobiste Autor: ~Krzysiu [83.238.144.*]
    Polecam Ci konto w Raiffeisen. Konto masz za 0zł, nie zniesiesz opłat tak jak w ING do 0zł jak za karte. Jest opłata stała w wysokości 3zł. Ale w ramach tych 3 złotych masz fajne opcje ubezpieczeń za free. Np. pomoc fachowca w domu. Czy ubezpieczenie turystyczne przy wydaniu jakiejsc kwoty za granica.

• Re: Jakie konto osobiste Autor: zuzanna92 [31.175.198.*]
    mbank ma spoko oferty, chociaż z lokatami słabo, może idea bank?
  • Re: Jakie konto osobiste Autor: ~Agent [94.254.236.*]
    Polecam
    http://agent1.ebrokerpartner.pl/short/525ph/EPI
  • Re: Jakie konto osobiste Autor: ~SylwiaKatarzyna [80.238.101.*]
    0 zł za wypłaty w PLN z 7 800 bankomatów sieci: Euronet, BZ WBK S.A., Planet Cash, pobierają mi tylko 5 zł miesięcznie za kartę,dobrym kontem jest także Alior Bank
  • Re: Jakie konto osobiste Autor: ~michał [78.88.114.*]
    Ciekawą ofertę znajdziemy w Getin Up. Nowoczesna karta wg najnowszych technologi. Można liczyć na okazjonalne bonusy.
  • Re: Jakie konto osobiste Autor: ~kasia222t [164.126.38.*]
    A przeglądałeś ofertę Smart Banku ? Jeśli nie, to polecam zerknąć. Konto darmowe, chyba żaden inny bank nie ma tańszego konta. Warto też zerknąć na aktualny ranking albo opinie klientów. Wszystko to powinieneś znaleźć tutaj - link 
  • Re: Jakie konto osobiste Autor: ~michał [78.88.114.*]
    Jeśli mogę podpowiedzieć to polecam konto w Getin Up z wygodną kartą i aplikacją z powiadamianiem o transakcjach oraz stanem konta.
  • Re: Jakie konto osobiste Autor: maslowyx [89.79.140.*]
    Zdecydowanie mbank. Bank bardzo innowacyjne, szeroka oferta, bardzo dobra obsługa, wszystko szybko załatwiają i zawsze pomogą. Plusem jest też to ze wiele załatwisz przez internet . Ja od 2 lat posiadam tam konto i naprawdę póki co nie widzę lepszego banku
  • Re: Jakie konto osobiste Autor: ferdek120 [94.254.241.*]
    Wydaje mi się ze teraz większość kont jest darmowych, ale na zasadzie, ze muszisz wykonać płatnośc bezgotówkową za min jakaś tam stawką 200 czy 300 zł. Ja mam konto w mbank i tam musze 200 zl wydać miesięcznie z użyciem karty, ale to akurat nie jest problem :D
  • Re: Jakie konto osobiste Autor: ~Frygiel [94.254.129.*]
    fajne jest Wymarzone Konto w Raiffeisen (nazwa też nie przypadkowa) wszystko cudnie funkcjonuje więc mocno polecam :)
  • Re: Jakie konto osobiste Autor: ~aga [89.191.161.*]
    A na Idea Bank patrzałeś? Tam mają naprawdę dobre oferty. Np. konto idealne, wszytsko za darmo, nawet 2 przelewy natychmiastowe w miesiącu. Przydaje się, kiedy szybko potrzeba coś przelać na konto w innym banku. Karta za darmo przy płatnościach tylko 100 zł miesięcznie.
  • Re: Jakie konto osobiste Autor: ~Aro [185.7.169.*]
    Sprawdzaj jakie są opłaty, to ważne! A propos, jest teraz akcja Miliony Polaków, gdzie można powiedzieć swoje zdanie jakie powinny być konta bankowe, ciekawa sprawa ....
  • Re: Jakie konto osobiste Autor: andrzejraskolnikov [79.188.200.*]
    Obecnie oferty są dość podobne. Warto patrzeć na koszty prowadzenia konta i możliwe ubezpieczenia. Ja się przymeirzam do zmiany banku bo dotychczasowa oferta mnie troszkę rozczarowuje. Najbliżej mi obecnie do Raiffeisen, opłaty mi pasują, mam oddziały niedaleko więc jak dla mnei super. Przy ewentualnych rozważaniach polecam sprawdzić
  • Re: Jakie konto osobiste Autor: ~kontomaniak [89.77.34.*]
    Polecam porównanie kont bankowych na stronie link na której znajdziesz obiektywne zestawienie najlepszych rachunków osobistych.
  • Re: Jakie konto osobiste Autor: ~CzeladzkiWyjadacz [193.201.167.*]
    Z tego co można teraz zaobserwować to skłoniłbym się ku Bankowi Millennium
    Czemu?
    0zł za bankomaty ( wszystkie ) w Polsce i na świecie.
    0 zł za wpłaty/wypłaty w oddziale ,
    0zł za wpłatomaty,
    0zł za kartę i rachunek.
    Fajna aplikacja , dobra bankowość internetowa :)
    Oczywiscie są warunki by te konto było bezpłatne :
    1) wplyw łączny min 1000 zł/mc
    2) jedna transakcja karta na nieważne jaką kwotę w miesiącu :)

a jeśli nie ma się ukończonych 26 lat to nie trzeba mieć tego wpłwu , ale za to trzeba już mieć tą chociaż jedną transakcję kartą :)

Polecam !
  • Re: Jakie konto osobiste Autor: ~Wiktoria [178.235.47.*]
    Mam konto osobiste i firmowe w Idea Banku. Mają bardzo dużo produktów godnych uwagi i według mnie jest to bank, który dba o klienta. Ostatnio wprowadzili nowość - konto Zośka Pro z oprocentowaniem do 3% w skali roku, na którym z końcem każdego miesiąca kapitalizują się odsetki. Fajna rzecz, bo w sumie masz konto osobiste za 0zł, a oprocentowane jak lokata.
  • Re: Jakie konto osobiste Autor: ~bartodziej [79.175.197.*]
    To rozważ sobie raiffeisen. Za kartę 3 zł, nie jest to dużo ale konto samo w sobie jest oprocentowane, więc to jest mega plus. Ja tam mam konto i jestem maksymalnie zadowolony
  • Re: Jakie konto osobiste Autor: ~login [178.43.62.*]
    tylko smart bank
    Prowadzenie konta 0 zł (żadnych warunków)
    opłata za kartę płatniczą 0 zł (żadnych warunków)
    wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce i za granicą 0 zł (żadnych warunków)
    obsługa konta, przelewy itp 0 zł (żadnych warunków)

Dodatkowo można polecać konto znajomym i dostawać kasę

https://pbpfinanse.pl/redirect.php?target=ab955fd7
  • Re: Jakie konto osobiste Autor: ~kramerski [109.243.83.*]
    Na dzis dzien jesli chodzi o najlepsze konto to zdecydowanie wygrywa nest bank.
  • Re: Jakie konto osobiste Autor: ~Glee [81.190.38.*]
    Fajnym kontem osobistym jest Konto Wymarzone w Raiffeisen Polbank. Wszystko za 0zł, tylko jakaś mała opłata za kartę, nie pamiętam dokładnie ile. jest też oprocentowanie, także pieniądze same na siebie zarabiają.
  • Re: Jakie konto osobiste Autor: ~krysmag [62.21.53.*]
    Witam. Bez dwoch zdan króluje teraz konto osobiste banku BGZ BNP Paribas z cachbackiem. http://www.comperialead.pl/a/pp_adserwer.php?link=e615c339751cd08738c66fc2f19a3ffa oby więcej takich ofert. Pozdrawiam.