o ile powyższa analiza nie zostanie "zamazana" przez kogoś ukrytego - a jak czytam informacje , to ktoś próbuje wyjść / zamknąć pozycje . Jest taki na 15 gr ale i niżej .
bardzo odważne stawiasz tezy ! zawsze można kupić taniej - to kwestia czasu i okoliczności ... jak również może być wyżej niż obecnie . to rozgrywający decyduje a nie inni drobni inwestorzy ....
II FIX raczej na 15gr a czy będzie jeszcze wyżej to się okaże kto " połknie " takiego batona na 15gr ( w skali MITka) , a jeszcze co jest ukryte ?
Uważaj z tym obstawianiem, bo jest tu taki co do KNF pozywa za coś takiego. Przy takiej podaży wg mnie kierunek jest jeden. Śmierdzi tu z daleka. Coś musi być na rzeczy, skoro ktoś tak ostro wychodzi. Niestety nie wiadomo ile ma jeszcze paliwa, bo często działa z ukrytego zlecenia.
o , dzięki za przestrogę , zdążyłem poczytać i zapoznać się zgadzam się jeśli chodzi o podaż z ukrycia , coś jest na rzeczy , że ktoś "na siłę" chce opuścić pokład ... raczej obstawiałem 15gr na II FIXie a tu niespodzianka , może być jeszcze sporo niżej ....
przejrzałem zlecenia z poprzednich dni i wydaje mi się że tego ukrycia może być ponad 700k , a to dość sporo na obecną płynność na MITku A jeśli nie będzie odbioru , próg podażowy będzie obniżany .. taka procedura jak dzisiaj na 2F
wyrzućcie to i odbijcie sobie na JUPITERZE który najwyraźniej zbiera się do wystrzału. Tam P/BV wynosi około 0,09 a fundamenty rewelacja (300mln wartość)
Do tego jeszcze z 300 tyś KCI i macie fajny portfel który pewnie będzie ładnie procentował :)