O ile się nie mylę , ostatnia emisja była na konkretny cel.... Skoro cel nie wypalił to pytanie co z moją zainwestowaną na podstawie obietnic super wizjonera pieniędzmi ? Zapisałem się na akcje w lipcu... przez ten czas mogłem 10 razy nimi obrócić... Czy nie powinny być zwrócone skoro szczytny cel nie wypalił ?
ponieważ nie jestem w tym biegła, mam pytanie po jakim maksymalnie czasie od transakcji istnieje obowiązek podania do publicznej wiadomości informacji o operacjach na akcjach wykonywanych przez zarząd
interesują mnie transakcje panów Tuora na Orphee przed ogłoszeniem skupu, ostatnie podawane były chyba we wrześniu
wcześniej kreowana tu teoria dotyczyła obniżania kursu akcji poprzez sprzedaż przez TT, zastanawiam się czy potwierdzą ja fakty oraz transakcja pakietowa sprzed dnia ogłoszenia skupu, czy była pomiędzy ojcem i synem, czy nie
To jest tylko czyjś domysł, że transakcja była pomiędzy p. Tuora. Możliwe, również że to transakcja pomiędzy dwoma finansowymi, którzy mają poniżej 5% i nic nie muszą ogłaszać.
Z drugiej strony, po co Tadeusz miałby sprzedawać Tomkowi akcje kupione po 3,75 po 1,70 ? Z czym tę stratę miałby rozliczyć ? I po co mu taka strata już na początku roku ? Jakoś tego nie widzę.
Pandora, pliz......Delikatnie z tym Orphee - szczególnie w TWOIM wydaniu! Wszak to PANDORA sprowadziła na świat wszelkie nieszczęścia - kłopoty, zmartwienia, choróbska - kiedy to otworzyła ową nieszczęsną puszkę od Zeusa i te bóle wypuściła na świat!
Jak PANDORA zawita na Orphee.....................nie, nie, tfu, tfu.............
No dobra, ufam, że już sie wyżyłaś a teraz chcesz swoje dramaty zamienić w rozkosze.....
Tak, jak TT chce wreszcie pokazać swoją ludzką twarz....
"ludzka twarz TT...." dobry jesteś "becher", to mocne intelektualne wyzwanie i porządne ćwiczenie wyobraźni....
ludzie się nie zmieniają
przyznaje, że ten numer z oddaniem akcjonariuszom przynajmniej części utraconych pieniędzy jest genialny. Może nie wynagrodzi ludziom straty finansowej i poczucia że zostali oszukani, ale lekko zmniejszył poziom nienawiści do Tuory, co widać chociażby po zmniejszonej ilości bluzg pod jego adresem na tym forum.
Na podstawie tego co pisał tu kiedyś VN, wnioskuje że może zmienił się rozgrywający, ojciec oddał synowi spółkę, a syn tak schrzanił że znów do gry musiał wejść ojciec, który wydaje się bardziej doświadczony i mądrzejszy.
Może też zależeć im na odzyskaniu zaufania inwestorów, a nic tak nie działa na zaufanie jak możliwość zarobienia dużej kasiory.
Otóż to, poe.......Mamona rządzi, więc bluzganie mija...... A jeszcze dojdzie do tego że zaczniemy stawiać pomniki niejakiemu TT - co oznaczałoby, ze wszyscy zwariowaliśmy. Niestety.......
w moim odczuciu dzisiejszy brak popytu na akcje jest wyrazem braku zaufania do TT i jeśli to jest prawda, to nawet po ogłoszeniu wezwania kurs nie pójdzie szaleńczo w górę, pojawi się kapitał spekulacyjny, tak aby wskoczyć i wyskoczyć na chwilę
większy dylemat będą miały osoby długoterminowe, co się stanie w marcu po zakończeniu skupu, nie dość że cena akcji spadnie, to jeszcze zmieni się istotnie płynność papieru, jeszcze w grudniu tu było tak, że wzrost lub spadek kursu akcji wyznaczała transakcja na kilka sztuk, wcześniej bywało tak, że w ciągu całego dnia transakcji było kilka
skup 20 % akcji z rynku spowoduje jeszcze większe zmniejszenie FF
osobiście zakładam spadek ceny akcji Cormay do 1,50 lub niżej z powodu problemów finansowych, które na światło dzienne wyjdą po ogłoszeniu wyników,
pomiędzy kursami akcji Cormay i Orphee zawsze była korelacja, spadająca cena Orphee pociągała w dół cenę Cormay, teraz może być tak, że spadająca cena Cormay nie pozwoli pójść w górę cenie Orphee
Spółka w tej chwili jest wyceniana prawie po wartości gotówki w kasie a gdzie wycena połowy Diesse , biznesu w Rosji , Irlandii ? Gdzie kasa od cormay za to , że zorganizowana część przedsiębiorstwa nie trafi do orphee . Te nieruchomości które Tuora sprzedał orphee też są coś warte . Pytam się gdzie jest wycena tego wszystkiego ? Uważam bo to jest tylko moje zdanie te akcje powinny chodzić w tej chwili po 4 zeta przynajmniej .