• Taki scenariusz Autor: ~ok [178.43.12.*]
    Dzisiaj przegłosowanie likwidacji...
    Potem dalsze zbieranie i zwołanie NWZA i uchwała o odwołaniu uchwały o likwidacji...
    Do tego czasu zbierający zgarnie ponad 50% akcji, prawdopodobnie na słupy.

Potem emisja akcji kierowana za aport w postaci zorganizowanej części przedsiębiorstwa
    czyli odwrotne przejęcie.

Ktoś podzieli się informacjami z walnego?
  • Re: Taki scenariusz Autor: ~kamień [83.23.183.*]
    Walne jest jutro.
  • Re: Taki scenariusz Autor: ~ok [178.43.12.*]
    Racja :/ Jakoś się zafiksowałem, że dzisiaj
  • Re: Taki scenariusz Autor: ~sk [83.28.220.*]
    taki scenariusz jest bardzo prawdopodobny, ale...czy to wogóle prawnie możliwe?
    Jak jutro uchwalą uchwałę o likwidacji to wydaje mi się że cofnąć już tego nie będzie można..
  • Re: Taki scenariusz Autor: ~nowy [109.173.168.*]
    Oczywiście, że mozliwe. Tyle tylko, że uchwała musi zapaść przy uczestnictwie minimum 50% kapitału/głosów,
    co stwarza pewien problem dla przejmującego. Musi w istotnej skali zwiększyć swoje zaangażowanie. Obstawiam w związku z powyższym, odrzucenie uchwały o likwidacji.
  • Re: Taki scenariusz Autor: ~nektary [95.40.96.*]
    ........żadnej likwidacji tu nie będzie
    a my wszyscy drobni jesteśmy tylko mięsem armatnim do brudnych rozgrywek zarządzających
    Cała filozofia tej spółki ..........proszę prześledzić historię tego śmiecia
  • Re: Taki scenariusz Autor: ~sk [83.6.59.*]
    ja bym taki pewien nie był. jestem w spółce od kilku dobrych lat, i przez te wszystkie lata, zawsze powtarzałem i powtarzam do dziś-najważniejsza jest ustawa OZE. Ustwa która miała być wprowadzona w 2010 roku...dopiero po 5 latach jest szansa na uchwalenie ustawy OZE. Jest już tak blisko.. ale jestem przekonany w 100 % że Senat nie przegłosuje tej ustawy i trafi ona ponownie do Sejmu. Poczytajcie..PGE pisze listy do Senatu aby opdrzucili ustawę, organizacje popierające energetykę odnawialną piszą listy do Senatu aby przyjeli ustawę..paranoja. A najgorsze jest to że przy uchwalaniu tej ustawyjak i wielu innych uchwalanych regulacji prawnych w tym kraju nikt nie myśli aby uczynić coś dobrego dla kraju, dla Nas obywateli, a tylko i wyłącznie o układach politycznych.
  • Re: Taki scenariusz Autor: ~miron [93.105.215.*]
    Co by się nie stało, pamiętajcie: jeśli sprzedacie Zenka za 3 zł, a kupowaliście dawno temu za 1 zł, to macie 300% zysku i należy się podatek niezależnie od wtopionej kasy! ;-)
  • Re: Taki scenariusz Autor: ~sk [83.6.59.*]
    w życiu większej bzdury nie słyszałem , chyba zapomniałeś o resplicie
  • Re: Taki scenariusz Autor: ~miron [93.105.215.*]
    Eh, nie znasz się na wisielczym humorze, widać żeś tu od niedawna.

• Re: Taki scenariusz Autor: ~Jon [31.2.30.*]
    Czy ktoś wie jak wygląda akcjonariat , ile ma akcji Pan Halaba.
  • Re: Taki scenariusz Autor: ~Buli [188.95.29.*]
    Tu znajdziesz: http://stooq.pl/q/h/?s=skc
    co z tego wynika?
[x]
MDIENERGIA 2,30% 0,98 2025-09-19 16:18:03
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.