Dzisiaj przegłosowanie likwidacji... Potem dalsze zbieranie i zwołanie NWZA i uchwała o odwołaniu uchwały o likwidacji... Do tego czasu zbierający zgarnie ponad 50% akcji, prawdopodobnie na słupy.
Potem emisja akcji kierowana za aport w postaci zorganizowanej części przedsiębiorstwa czyli odwrotne przejęcie.
taki scenariusz jest bardzo prawdopodobny, ale...czy to wogóle prawnie możliwe? Jak jutro uchwalą uchwałę o likwidacji to wydaje mi się że cofnąć już tego nie będzie można..
Oczywiście, że mozliwe. Tyle tylko, że uchwała musi zapaść przy uczestnictwie minimum 50% kapitału/głosów, co stwarza pewien problem dla przejmującego. Musi w istotnej skali zwiększyć swoje zaangażowanie. Obstawiam w związku z powyższym, odrzucenie uchwały o likwidacji.
........żadnej likwidacji tu nie będzie a my wszyscy drobni jesteśmy tylko mięsem armatnim do brudnych rozgrywek zarządzających Cała filozofia tej spółki ..........proszę prześledzić historię tego śmiecia
ja bym taki pewien nie był. jestem w spółce od kilku dobrych lat, i przez te wszystkie lata, zawsze powtarzałem i powtarzam do dziś-najważniejsza jest ustawa OZE. Ustwa która miała być wprowadzona w 2010 roku...dopiero po 5 latach jest szansa na uchwalenie ustawy OZE. Jest już tak blisko.. ale jestem przekonany w 100 % że Senat nie przegłosuje tej ustawy i trafi ona ponownie do Sejmu. Poczytajcie..PGE pisze listy do Senatu aby opdrzucili ustawę, organizacje popierające energetykę odnawialną piszą listy do Senatu aby przyjeli ustawę..paranoja. A najgorsze jest to że przy uchwalaniu tej ustawyjak i wielu innych uchwalanych regulacji prawnych w tym kraju nikt nie myśli aby uczynić coś dobrego dla kraju, dla Nas obywateli, a tylko i wyłącznie o układach politycznych.
Co by się nie stało, pamiętajcie: jeśli sprzedacie Zenka za 3 zł, a kupowaliście dawno temu za 1 zł, to macie 300% zysku i należy się podatek niezależnie od wtopionej kasy! ;-)