pomijajac niekorzystny wzrost USD, wszystkie inne dane makro sa na plus. Ja zaczalem od 3 dni skupowac, konczac na 8,80. Zgadzam sie ze spolka musialaby jakis numer wiwinac. Fundamenty sa b.dobre, czas na technike ;) Technicznie to wyglada na kurs by potestowac 10pln, ale nadal jestesmy w trendzie spadkowym
Nie jesteśmy w trendzie spadkowym tylko bocznym, zakres 8,50-11 za ostatnie 6 mcy, w sierpniu kupowałem w okolicach a sprzedałem po 10,70 no i się cofnęło, teraz znowu podkupienie ale na dłużej do 12 :-)
magia wykresow :) , jak rzucic okiem na ostatnie 90 sesji to jest to kanal spadkowy, ale zgadzam sie ze rozpatrujac okresy roczne, polroczne jest to "boczny", jak dobrze pojdzie konsolidacyjny pod kolejne wzrosty....
A produkty maja b.dobre, ostatnio zasugerowano mi ich produkt w sklepie z armatura ;)
Mnie ciekawi kto przez ostatnie dni wychodził, czy ing czy rząd norweski czy inny inwestor, sporo tego było, oby to był koniec to szybko wrócimy na 9,50 a po wynikach które powinny być świetne
Dobra rada można jeszcze doinwestować swoje portfele.. kto nie zdążył jeszcze kupić. Przy obecnym kursie za kilkanaście dni będzie o kilkadziesiąt % szczęśliwszy:))
Wreszcie ładny wzrost przy solidnych obrotach, jutro powinna być kontynuacja, firma znacznie niedoszacowana, wyniki historycznie wysokie, miedź najniższa od wielu lat, złotówka się umocniła , stopy % niskie , akcjonariusze to głównie fundusze którzy będą chcieli minimum 1zł dywidendy tak jak w zeszłym roku, większość biur maklerskich rekomenduje kupno z kursami kilkadziesiąt % wyższymi. Jak wielokrotnie pisałem to będzie hit tego roku, cel minimum 13 zł, czekamy na wyniki :-)