-szykuje się grubszy deal, który ustawi spółkę na kolejne lata -prezes sprzedał papiery bo akumuluje kapitał na nową inwestycję -info w sprawie wyjdzie za około 1 - 2 tyg. (możliwe, że razem z prognozą) -nieruchomość, o której mowa przy rolce na obligach, będzie częścią nowej inwestycji
sprawa prosta prezes ma przechlapane to musi cos miec jakas nieruchomosc inaczej nikt mu nie zroluje i nie uwierzy faktycznie traca tym ze cos w Krakowie maja trzeba poszukac albo zaczekac jak sam ujawni
Faktycznie wygląda to na dokręcanie śruby, aby odebrać jeszcze kilka akcji. Coś mi się zdaje, że nie ma już tu za dużo "wolnych strzelców" z ulicy... Podsypywanie już nie daje tak spektakularnych efektów jak ostatnio ;-) W każdym razie czekam na 30 groszach, albo coś dostanę albo kupię jak to ruszy z kopyta. Ale to oczywiście moje subiektywne zdanie.
cos maly obrot pewnie ci co sie zapakowali po taniosci spokojnie czekaja czekamy na info kazda informacja ze spolki jest na wage zlota a nagonka to nagonka
info o dużym dealu jest faktem - krzaczasty wie co pisze, kto poszperał gdzie trzeba ten się dowiedział i stąd zakupy w środę Sprawa jest na razie niezupełnie jawna ale ze względu na szum na rynkach musieli się częściowo wysypać, tymczasem odradzam pochopne skracanie pozycji bo w poniedziałek możecie przegapić +30%
przychody w milionach rok do roku wielki skok, pokażne zyski a wyceniana jest na ledwo 4 bańki o co tak naprawdę w tej firmie chodzi i kiedy w nia wchodzić
Jezeli w poniedziałek ma być info to myślę że zakupy zaczną się jeszcze dzisiaj, ale pod koniec dnia, ulica sie chyba wysypała w większości na ostatnim spadku, zostali tylko tacy co maja dużo drożej i pogodzili się ze stratą "na lata".
A ze cisną to się nie dziwię, oni zawsze próbują , skończy się na przesypywaniu z wora do wora
- a tak na marginesie / to po co publikować info, że będzie info??? Na NC jest chyba competition, której s-ki prezes najlepiej w wuja ładuje... ( a wszystko to za sprawą, od dłuższego czasu miłościwie nam POnujących ;)