Dnia 2015-01-22 o godz. 12:05 ~lilka napisał(a): > Wszystko do czasu. > Ruszy jak wyskoczą wszyscy niecierpliwi.
- do czasu? - wejrzyj w historię tej spółki i ilość akcji, jak słusznie ktoś zauważył ;) ...ale ostatnia emisja "objęta" w "kontraście" 20PLN za akcje...
tak dla przypomnienia: http://biznes.onet.pl/gielda/komunikaty-espi-ebi/wind-mobile-sa-informacja-o-transakcjach-osob-maja,264568,komunikaty-detal.html
I jeszcze z nowego Statutu spółki - też dla przypomnienia:
" §5 1. Kapitał zakładowy wynosi 15.000.000,00 zł ( piętnaście milionów złotych 00/100). 2. Kapitał zakładowy dzieli się na: a) 750.000 (siedemset pięćdziesiąt tysięcy ) akcji zwykłych na okaziciela serii A,B,C,D,E,F o wartości nominalnej 20,00 zł (dwadzieścia złotych ) każda, "
A kapitalizacja jaka jest, każdy widzi :) Pozdrawiam
Ja piszę o śmiesznej kapitalizacji i szerokim potencjale do wzrostów papiera, a ten mi tutaj o możliwym chwilowym spadku kursu. Ksenon pisze jak mu akurat wiatr zawieje na wszystkich innych forach, więc nie należy przywiązywac wielkiej wagi do jego teorii. Oczywiście, jeśli kurs na moment zanurkuje, to będzie tu piał jaki to on szpec od analizy i jaki jasnowidz. Szkoda nawet czytac. Do zobaczenia przy nominale, moim zdaniem już w tym roku :)
Jeżeli to miałoby kosztować 20 zł to każdy z siedzących tutaj by się załadował i czekał nawet 2 lata a tego nie zauważyłem.Jeszcze trzymam ale nie wierzę w ten CUD.
Ja bez problemu mogę zaczekać i 2 lata. Ale nie sądzę aby to aż tyle czasu trwało. Moim zdaniem w tym roku już będziemy w okolicach 20 zł. Każdy ma swoje przemyślenia i wg tego inwestuje. Na gieldzie jest mnostwo spółek, w które nikt nie wierzył na złotówkowych poziomach, a które dziś są w cenach 3-cyfrowych :) I to bez przecinka.