Witam. Chciałbym bardzo wiedzieć czy jest na tym forum ktoś, kto wie cokolwiek na temat tego co dzieje się w tej firmie i o ewentualnych planach firmy. Od ponad roku poza tworzeniem spółek zależnych i nic nieznaczącymi komunikatami firma nie prowadzi kompletnie żadnej działalności operacyjnej. Podstawowa działalność czyli wymiana oświetlenia w gminach na oświetlenie led w programie / schemacie ESCO powinna być bardzo atrakcyjna dla gmin (gmina nie wykłada grosza i dzieli się jedynie oszczędnościami na energii elektrycznej). Tymczasem żadna gmina nie podpisała umowy z Nemex-em ?????!!!!!! Podobno to trudne bo przepisy itd. Ale co jakiś czas pojawiają się informacje o wymianie oświetlenia na led prze inne firmy w niektórych miastach. Nie chcę się wypowiadać o innych potencjalnych działalnościach jak import gazu czy paliwa. Nie wiadomo o co chodzi. Jeśli to naciąganie ludzi to nie ma to sensu. Firma zarobiła na akcjach ze sprzedaży "prywatnej". Na akcjach w obrocie bezpośrednim nie zarobi bez działalności (to mielenie po kilkaset PLN w sesjach na tydzień). Jeśli to miałby być przekręt jak sugerują niektórzy to firma już powinna się "zawinąć". Więc o co chodzi. Co z fabryką w Połańcu? Proszę o informację osoby, które rzeczywiście coś wiedzą. Znamy opinie Pana abc więc może On sobie podaruje (wiem, wiem, każdy ma prawo - tylko po co?). I proszę bez inwektyw - nie jestem krzykaczem, oszołomem itd. Po prostu jestem ciekawy o co chodzi. Pozdrawiam
tutaj nikt Ci na to nie odpowie... jeżeli chcesz coś wiedzieć to musisz sam poszukać informacji. Jak na razie możesz stwierdzić jedynie że na każdym kroku jest źle albo bardzo źle ... Czy są jakieś perspektywy ? puste założenia i plany ? żadnej realizacji i brak działań ..
Jak jestes ynestorem i utopiłeś tutaj większa (jak dla siebie) kasę to najrozsądniej było by pofatygować się i coś zrobić jak zadać oficjalnie kilka pytan, sprawdzić faktycznie jak idą postępy zapowiadanych prac itd. :) do tego dobrze jest się zebrać w kilka osob :) ale jak wiadomo na takim forum sam motłoch siedzi więc tutaj nie szukaj współpracy jeżeli sam nie ogarniesz tematu :) pozdro.
Dzięki abc. Tak jak myślałem, nikt nic nie wie. I chyba już wszyscy zmęczeni tą sytuacją bo nawet nikomu się komentować nie chce. No cóż, w takim razie trzeba czekać (niestety).
sory ale nie macie co sie łudzić ... nie zapłacą nikomu. tzn darek nie zapłaci nikomu , będzie kombinował. A naiwniacy dalej będą stali za nim i go bronili jak bencwały z tego foum.
chodzi o to ze rzekoma firma nemex miala od maja 2014 roku w wierzbicach pod wroclawiem owe lampy led produkowac ale do zadnej produkcji nie doszło, zaplacili pracownikom za jeden miesiac, po ingerencjach oczywiscie. nie zglosili pracowników do zus. zarzad pojawil sie w hali produkcyjnej raz na poczatku maja i tyle ich widziano. tak wiec wygladala produkcja lamp. Problem z zarzadem jest taki ze nawet ze swojej siedziby się wyniesli nielegalnie ! Oswiecilem Cie Panie Ciekawy?
co wy teraz zrobicie z tymi akcjami co nakupiliscie ? nemex nie ma żadnego majątku :( kurs pewnie zleci na 1 gr .. kasa udupiona na zawsze ... eh a trzeba było się słuchać mądrzejszego ...