• Nowe informacje Autor: ~_ppp_ [31.135.22.*]
    http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/index/news/info/664655,czerwona-torebka-sa-ujawnienie-opoznionej-informacji-poufnej--zakonczenie-negocjacji-ze-spolka-forte

co dla mnie jest najważniejszego z tej informacji:
    "odnosząc się do kwestii wpływu transakcji sprzedaży Małpka spółka akcyjna na sytuację finansową Grupy Czerwona Torebka zarząd Spółki wskazuje, że na podstawie sprawozdania skonsolidowanego za III kwartał 2014 roku Spółka sprzedaje podmiot, który odpowiada za 47 % skonsolidowanych przychodów ze sprzedaży Grupy Czerwona Torebka oraz 51 % straty netto Grupy. Jednocześnie suma bilansowa Grupy Czerwona Torebka obniży się o około 15 %."

pozdrawiam
  • Re: Nowe informacje Autor: ~licznik [83.25.207.*]
    To 15% potwierdza tylko moje wcześniejsze opinie, że 362 bańki za 350 sklepików to nie jest cena rynkowa. I na wolnym rynku nik by za Małpke tyle nie zapłacił.
  • Re: Nowe informacje Autor: ~_ppp_ [31.135.22.*]
    czy po tej jakby nie patrzeć potwierdzającej informacji jutro doczekamy się wzrostów cen akcji?
    dla mnie jest to świetna informacja -oznaczająca, że cały czas prace nad finalizacją transakcji trwały.
    jeżeli suma bilansowa obniży się tylko o 15% to też super info, bo jaka będzie wówczas WK?  
  • Re: Nowe informacje Autor: ~licznik [83.25.207.*]
    Przecież w kwestii samej umowy nic nowego nie powiedzieli.
  • Re: Nowe informacje Autor: ~kik [213.146.54.*]
    Sprawa jest faktycznie w toku. oniżej dane ze strony UOKIK

DATA WPŁYWU WNIOSKU: 23.12.2014 r.

SYGNATURA SPRAWY: DKK1-421/70/14/GG

WNIOSKODAWCA LUB WNIOSKODAWCY: Forteam Investments Limited z siedzibą w Limassol (Cypr)

NA CZYM POLEGA KONCENTRACJA: Zamiar przejęcia przez Forteam Investments Limited z siedzibą w Limassol (Cypr) kontroli nad „Małpka” S.A. z siedzibą w Poznaniu

STAN SPRAWY: Sprawa w toku
  • Re: Nowe informacje Autor: ~_ppp_ [31.135.22.*]
    http://www.parkiet.com/artykul/23,1407855.html
[x]
CZTOREBKA -37,50% 0,25 2025-12-22 15:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.