Wg ostatnio zaktualizowanego raportu Orphee za 3 Q 2014, spółka posiada śrdoki pienięzne w wysokości 16 mln. CHF. Aktywa obrotowe to 33 mln.CHF, Zobowiązania ogółem 8 mln CHF.
To saldo wolnych aktywów wynosi: 33-8= 25 mln.CHF , a to daje po kursie CHFPLN 4,20 wartość 105 mln. zł. Jeśli odejmiemy od tego niedawny transfer dla TT 8 mln zł za dziwne nieruchomości, to pozostaje nam 97 mln. zł,
A tymczasem kapitalizacja tej firmy na rynku to 77 mln. zł. A jeśli dodamu jeszcze wartość pakietu DIESSE z 20% dyskontem (48 mln.zł) to te aktywa daja nam łączna wartość 145 mln. zł.
te 15 baniek jest ujete w aktywach obrotowych, ale wycena pakietu DIESSE jest większa , 19 mln CHF po 4,2= 80 mln. zł minus 30%= 55 mln. zł, także 7 mln więcej niż policzyłem,
Watcher, chodzi o wrogie przejecie czego nie ukrywał Płocica mówiąc w wywiadzie, bądź tez mega manipulacja kursem. Czy miał by wychodzić akcjonariat ostatnich emisji, TFI Q..s nie sądzę. Sami nie jesteśmy w stanie nic zrobić. KNF jak sam pisałeś ma nas w 4. literach. Moim zdaniem należy zorganizować zebrać wszystkie dowody m.in notowania z sesji, szczegółowe informacje o kondycji finnasowej spółki podjechać do Prokuratury na Kruczą Do Kuropieski złożyć zawiadomienie o przestępstwie. Innych wariantów nie widzę
nie wspomnę już że wartość księgowa tej spóły to 212 mln. zł z dużą ilością aktywów dobrej jakości. Takze ewentualna likwidacja spółki to pewne ponad 100 mln. zł
Korekta w raportach za III Q 2013 i 2014r jak sądzę są wynikiem donosu Płocicy. Trudno jest stwierdzić czy miało to być różnorodnością przepisów podatkowych, bilansowych czy nie wiedza lub świadome działanie. Z tego co zauważyłem znaczącj różnicy finansowej w stanie konta w 2013 roku nie ma jest nie co na + . Komu zależy na tym aby był taki wyraz kursu : drobnemu akcjonariatowi TFI, który kupował znacznie drożej czy manipulantom. Ostatnią możliwoscią są " Tryndowaci" co kreseczki malują zwani downami piszący na forum
Dnia 2015-01-20 o godz. 20:01 buhu napisał(a): > Kurde.. czekać czy wywalać? brałem po 2,18..
zależy ile masz, bo jak więcej niż 1000 akcji to zakładaj że chcąc sprzedać zdołujesz kurs o conajmniej 10% i nie wiadomo czy Ci się uda wszystkie sprzedać....
ja mam tego tyle, że przy wrzuceniu na giełdę kurs by dołował przez tydzień....
Jedyna procesowa szansa to powództwo pko TT - za nieprawdziwe, opóżnione informacje - w tym o decyzjach, które NIGDY nie weszły w życie......Ale tylko pko TT, nowemu Zarządowi nic nie udowodni się. Do zgromadzenie takich dowodów nadaje sie najlepiej 123.
Dawno temu miałem prywatny proces pko spółce, której już nie ma na giełdzie. Wtedy jeszcze mi się chciało. Procesowałem się o opóżnianie informacji - takich, które decydowały o kursie. I spółka nie dopuściła do rozprawy! Załatwili ze mną sprawę ugodowo........ Zastrzegli sobie tajemnicę ugody, więc nazwy nie podaję....... No ale to była firma - - a tu bardziej pasuje solo TT niz CRM.
Nie pisałem o dochodzeniu w procesie cywilnym a zawiadomieniu o przestępstwie manipulacji kursem na szkodę akcjonariuszy bez wskazania winnych i wartości strat
twoje argumenty w takiej sprawie to tylko domysły. Przes zawsze w sądzie powie ,ze wtedy gdy podawał takie informacje, to wszystko wskazywało na to że sie to ziści, a teraz na tobie bedzie spoczywał obowiązek dowodowy, ze on wtedy kłamał. BEZ SZANS. Nie jestes w stanie tego dowieść, bo opierając swoje zastrzeżenia na tym co sie wydarzyło nie mozna zarzucić mu kłamstwa na dana chwilę. Także w sądzie licza sie twarde dowody.
Tak, do udowodnienia trudne. Ale nie nierealne (np. terminy oddania BB i kilka podobnych)...........Tkwi we mnie przekonanie, że tędy coś by się ugrało..... Nowy zarząd - to nowi swiadkowie.
Dajcie spokój Panowie bo mnie już brzuch boli ze śmiechu. .............Szanowni Panowie w KNF zróbcie coś z ta spółką bo z naszych wyliczeń wynika że jest warta 200 a na giełdzie ktoś sprzedaje taniej BUEHEHEHE
jeśli się mylę w moich wyliczeniach to mi wypunktuj (liczę na to by móc stwierdzić ewentualnie że się mylę), użyj liczb, tak mogę dyskutować, a nie jakieś "buahahaha"
Skoro pozory mylą to skąd możesz wiedzieć kto jest normalny a kto nie? I na jakiej podstawie sądzisz, że potrafisz obiektywnie to ocenić ... Masz kliniczne potwierdzenie zdrowego rozsądku ? Patrząc na wcześniejsze wasze komentarze mam wrażenie że straty pomieszały wam trochę w głowie ... Owszem to trochę nie eleganckie zachowanie z mojej strony ale zamiast przyznać mi racje idziecie w kierunku obrażania mnie ;-) Wypisujecie po 50 postów na ten sam temat nie wnosząc nic do dyskusji. Jeden gość sprawdza moje IP, drugi nazywa mnie Downem a trzeci twierdzi że nie jestem normalny - pytanie czy aby na pewno ja. Kupujcie akcje, sprzedawajcie akcje albo nic nie róbcie tylko już nie piszcie w kółko tego samego
X-man - TY też piszesz w kółko jedno i to samo. Jeżeli to żle świadczy o mnie lub o nas tym bardziej żle o TOBIE. Jesteś malkontent, wszystko CI żle - masz problem ze sobą......
Ok dzisiejsza wycena Orphee przez rynek jest nienormalna, ale to jeszcze nie dowód na spekulacje kursem. Takich spółek na giełdzie jest więcej. Może to inwestorz.y sprzedający po tej cenie są nienormalni Zawsze można powiedzieć...skoro jesteś pewien na 100% , ze jest nienormalnie tanio to sprzedaj cały majątek i kupuj Orphee...problem w tym, ze już podobnie liczyłem przy cenie 2,50 .....i znowu się przeliczyłem, a ci nienormalni co sprzedawali po 2,50 okazali sie dużo mądrzejsi ode mnie. Pozdr.
To jest zamierzone dołowanie kursu przez TT. Widziałem wiele sytuacji na giełdzie i tu przy tej płynności na spółce i tak zdołowanym kursie, normalnie powinny być oferty rozstrzelone o 10% i powinno być sporo sesji bez transakcji. Widać że ktoś na siłę zaniża kurs.
Panowie błagam nie warczcie na siebie, bo wracając do domu po ciężkim dniu, jak czytam to, to dodatkowo robi mi się słabo, a myśli samobójcze i głęboka depresja robią mi się, gdy kurs przekracza 2 zł....
tu będzie super dobrze, tyle że na wiosnę, trzeba wytrzymać, idę zrobić sobie drinka...