Dokładnie, też dzwoniłem i usłyszałem, że bilety zostały wstrzymane przez armatora. No to jak tutaj nie ma biznesu i nie ma kasy to nie pozostaje nic innego jak pełne nabranie wody, zanurzenie.
odsetki wypłacili aby prezes miał więcej czasu na kasowanie akcji? całkiem sensowny scenariusz, zobaczymy czy za kilka dni zaraportuje czy w ogóle zapomni, że jest prezesem spółki. bo i tak może być. zabierze laptop, wyjdzie z biura, rzuci klucze i papa.
531777161-to nr pod który każdy może zrobić dryń i zapytać o rezerwację. Faktem jest że biletów nie sprzedają ale "możliwe, że niedługo wrócą do sprzedaży". To oczywiście nie oznacza, że firma nie istnieje bo istnieje.
Taaa czrny PR ABS ich zniszczył. I to ze zapragneli bieglego rewidenta do wyjasnienia co sie w spolce tak naprawde dzieje.
Jak to widzicie z perspektywy kilku miesiecy? Czy goscie mieli racje?
pinkmartini: "Wysłane: 18 stycznia 2015 17:57:08 ktoś na forum bankier.pl insynuuje, że uboat zaprzestał sprzedaży biletów na przeprawy promowe. Czy ktoś może to wiarygodni potwierdzić albo zaprzeczyć?"
anty_teresa: "Wysłane: 18 stycznia 2015 18:17:09 Jeśli chcą spłacić obligacje, to jest to działanie uzasadnione... Jakoś trzeba odzyskać kapitał obrotowy prawda? Dlatego czasowe ograniczenie sprzedaży można uznać za wiadomość stosunkowo dobrą."
anty_teresa jest tam osobą która weryfikuje i interpretuje sprawozdania kwartalne i roczne, i się na tym zna, można wykupić sobie abonament i poczytać np. o ostatnich wynikach spółki
I na koniec jeszcze jeden wpis podsumowujący: Kalashnikov: Wysłane: 19 stycznia 2015 11:16:37 Jest już jakaś propozycja układu z obligotariuszami czy tylko napedzacie wspólnymi siłami zbiorową schizę?
Budrys: Wysłane: 19 stycznia 2015 15:41:59 Też dzwoniłem do Uboata i usłyszałem następującą odpowiedź: "Biletów faktycznie nie sprzedajemy, ale jest to związane z tym, że przeprowadzamy się z Warszawy do Krakowa. Planujemy wznowienie sprzedaży pod koniec stycznia, na początku lutego".
Siedziba Uboata: Gdynia --> Warszawa --> Kraków. Ostatnie zawiadomienie prezes pisał z Krakowa.
Dnia 2015-01-19 o godz. 21:03 ~prom napisał(a): > > Jedyne co ciekawe z tego forum można wkleić to: > > pinkmartini: "Wysłane: 18 stycznia 2015 17:57:08 > ktoś na forum bankier.pl insynuuje, że uboat zaprzestał sprzedaży biletów na przeprawy promowe. Czy ktoś może to wiarygodni potwierdzić albo zaprzeczyć?" > > anty_teresa: "Wysłane: 18 stycznia 2015 18:17:09 > Jeśli chcą spłacić obligacje, to jest to działanie uzasadnione... > Jakoś trzeba odzyskać kapitał obrotowy prawda? Dlatego czasowe ograniczenie sprzedaży można uznać za wiadomość stosunkowo dobrą." > > anty_teresa jest tam osobą która weryfikuje i interpretuje sprawozdania kwartalne i roczne, i się na tym zna, można wykupić sobie abonament i poczytać np. o ostatnich wynikach spółki > > I na koniec jeszcze jeden wpis podsumowujący: > Kalashnikov: Wysłane: 19 stycznia 2015 11:16:37 > Jest już jakaś propozycja układu z obligotariuszami czy tylko napedzacie wspólnymi siłami zbiorową schizę?
Buahhhaaahaaa, ale się uśmiałem! Chłopie co Ty wypisujesz? Co to za herezje?