Kaziu, gdyby nie Szwajcaria i całe z tym związane zamieszanie na rynkach, to byłby bardzo prawdopodobne, że 7 już byśmy mieli za sobą. Niemniej biorąc pod uwagę to co się wydarzyło, to kurs naszej perełki i tak zachowuje się świetnie i krzyżuje plany co poniektórym chcącym kupić po 5.9 lub niżej. Jak na razie trzyma się nieźle i ja bynajmniej za to trzymam kciuki. Jestem pełen podziwu dla tych co krzyczeli o korekcie i gdy ona nastąpiła (a powodem jest decyzja SNB) wypisują bzdety "a nie mówiłem". Myślę, że tu się marnujesz, forex to coś dla ciebie.
Wiadomo , że oczekiwania osób , które sprzedały akcje dużo wcześniej są pro spadkowe . Mało kto się spodziewał , że mimo słabych nastrojów na naszej giełdzie walor TFO będzie dość mocny na tym tle . Nie ma presji sprzedających a popyt czeka na ruch .
"Obserwator " nie rozśmieszaj mnie . Gdybyś nie chciał ich kupić taniej to byś tu nie pisał bo niby jaki miałbyś cel ? Ja nie piszę na wątkach , które mnie nie interesują a Ty ? Co do tematu TFO ja kupiłem akcje trochę wcześniej i oczekuję teraz solidnej stopy zwrotu jako premii za to , że dostrzegłem spółkę nieco szybciej niż rynek . Obecnie spółka ma prawdopodobnie perspektywy jakich wcześniej nie miała . Czy będzie wyżej to zależy od wielu czynników . Ryzykiem dla rynku jest Ukraina gdzie ciągle dzieje się źle i wiele innych czynników . Każdy podejmuje ryzyko na własną odpowiedzialność . To jest giełda .
GAMB nie ma co z tym obserwatorem dyskutować , to jest typowy jak siebie nazywa przeztrzegacz , dorabia biedula ostrzeganiem innych ,pewnie sam już wszystko stracił na giełdzie i tylko to mu pozostało.