za zakup spolki AMB Duon płaci czesciowo swoimi akcjami. mozliwe ze mieli apetyt na wiecej. Inwestowali w AMB to moze woleli je polaczyc i dalej inwestowac w Duon.
Sądzę, iż jest to dobry kierunek myślenia. Dziś info i koniec spekulacji. Gdyby tak się stało, uważam to za dobry news, skłaniający do myślenia, że będą nadal wspólnie działać, na płaszczyźnie współpracy, a sam deal z AMB to coś więcej, niż tylko przelanie kasy i rozwodnienie DUO.
jesli CEE wzielo 11 + 12 + 7 + troche z rynku i do tego dodac akcje dukowane dla no to by byl juz zacny wiekszosciowy pakiet! i akcje drukowane dla nich nie straszyly by juz w ogole.
tez mi sie taka perspektywa podoba :) nie plakal bym
tak! i warto dodac ze cena akcji kupionych w pakeitowce jest taka sama jak cena emisyjna dla CEE za AMB, jakos to mi sie zaczyna sklejac w jedna calosc,,, chyba faktycznie CEE, baltazarze, dobra mysl ;) :D
na ostatni pakiet Galiver to jedyna opcja, nikt inny nie ma tylu akcji by sprzedac w jednym pakiecie 11 mln, wiec to pewne.
chyba ze to Duon sprzedal dodrukowane akcje z systemu motywacyjnego,,, ale nie bo nie bylo komunikatu ze wprowadizli je na rynek ;) wiec odpada, zostaje Galiver
no i najwazniejsze,,, kto to zbiera!
a kursem bym sie nie przejmował @kt przyjdzie czas to zaczniemy rosnac, narazie odbilismy sie drugi raz od 2 zł i to nie wrozy aktualnie wzrostów
Dnia 2015-01-15 o godz. 22:20 ~jazi napisał(a): > Żałuje że nie uwierzyłem o0o w Twoją AT jak leciało z 2.30 :( ale sam > wiesz,.....tylu tu szarlatanów...:)
> pewnie że masz czego żałować ale będziesz jeszcze bardziej żałował bo widzę że jakiś grubas systematycznie lecz powoli karmi naiwniaków akcjami- odsyłam do tabeli online i historii transakcji też online na DUONIE
Dnia 2015-01-16 o godz. 11:22 ~ktoś napisał(a): > Dnia 2015-01-15 o godz. 22:20 ~jazi napisał(a): > > Żałuje że nie uwierzyłem o0o w Twoją AT jak leciało z 2.30 :( > ale sam > > wiesz,.....tylu tu szarlatanów...:) > > > pewnie że masz czego żałować ale będziesz jeszcze bardziej > żałował bo widzę że jakiś grubas systematycznie lecz powoli karmi > naiwniaków akcjami- odsyłam do tabeli online i historii transakcji też > online na DUONIE
dodam jeszcze przykład : dzisiaj 16.01. teraz cena na sprzedaży 1,89 1023 szt. ile byś nie kupił po tej cenie za chwię wraca stan 1023 szt, wczoraj tak ubierali te same ilości (1023 szt,) po 1,90
Dnia 2015-01-16 o godz. 15:09 ~republika napisał(a): > w/g mnie to wyglada na straszenie podażą a faktycznie blokowanie > wzrostów kursu , ktos na coś czeka i dokupuje , oczywiście moge sie > mylić
> jeżeli chodziłoby o dokupywanie (wczoraj na tej blokadzie poszło w sumie ponad 65 tys akcji i w dodatku ze zlecenia ukrytego) nie lepiej byłoby spuścić kurs i zasiać popłoch a następnie podstawić kapeluch
stracic zaufanie na rynku można własnie w ten sposób , kto później to kupi jeżeli bedą takie jazdy kursu jak ty proponujesz ....duon to nie petrolinwest