Dnia 2015-01-14 o godz. 16:35 ~Grubas napisał(a): > dziś dobrał za 6 koła. Buahhahahhh. Co za kijowy papier.
Jaka podaż na parkiecie takie "grube" branie. Zerknij kolego na tabelę zleceń. Tego papieru po prostu nie da się kupić w większej ilości. Jesteś taki mądry to próbuj, wystaw zlecenie do tabeli na kupno i zobaczymy ile ofert dostaniesz. Kupisz 10 akcji od leszcza co zainwestował 200 zł. Ten papier wszyscy trzymają - nikt nie sprzedaje. Każdy wie, że po pojawieniu się Amerykanow w akcjonariacie cena nabierze pułapu odzwierciedlającego realną wartość tego papieru. Free float tutaj jest około 40% to gdzie są te akcje? Co ludzie trzymają je z sentymentu bo lubią windykatorów. Mam nadzieję, że czaisz, że nie. To jest po prostu dobra inwestycja. Ale co tam każdy robi jak lubi i umie.
Wszystko idzie tak jak przewidywalem, dzis obrot 766 016.27. W porownaniu do sredniego dnia na KISA od razu widac ze cos sie szykuje. Ktos skupuje akcje. Najwieksza transakcja zrobiona przy kursie 19.15 na 20K papierow. Jak dla mnie to znaczy ze faktycznie ktos skupuje, jak pisal ktos wczesniej. Jak sie teraz nie kupi, to przy 30 juz nie bedzie o co walczyc. Trzeba sie przyczaic w poniedzialek...
No teraz chyba wątpliwości już raczej nie ma, raczej wyścig, kto da radę, pewne informacje stają się faktem, jakieś grubasy zaczynają działać... o godzinie 10 139 tys obrotu i cena 20.10, czas brać się do roboty
Czy ktoś mi wyjaśni co się dzieje na Kredycie? Gołym okiem widać, że ktoś to skupuje. Na innych forach pojawia się temat amerykańskich funduszy tyle że nie wiadomo czy chodzi o skupowanie czy chodzi po prostu o współpracę. Czy ktoś wie?
Nie wierzę aby kilka rekomendacji w prasie podniosło obrót 10 krotnie na jakiejś spółce. Rekomendacje KREDYTIN'u od różnych funduszy, anali i innych krwiopijców pojawiają się od dłuższego czasu. Poza tym "ciułacze" akurat na tej spółce nie wygenerowaliby takiego obrotu i takiego wzrostu w parę dni. Za tym stoi ktoś większy. Dzieję się coś więcej. Wydaje mi się, że trzeba kupować póki w miarę tanio, bo bardzo tanio to już było.
Patrząc na cenę docelową sugerowaną przez Espirito Santo 27,60 to będziesz przynajmniej 3 zł do przodu na sztuce. Chyba że poszybuje jak Kruk ale to giełda więc żadnych gwarancji nie ma. Chyba, że ... dokupiłbyś dzisiaj kilka kilo, a jeżeli jesteś rozsądny to zapewne zrobiłeś to już wczoraj, wówczas obniżyłbyś średnią cenę zakupu i zarobił sporo więcej (co polecam i szczerze życzę). Jak byś nie kombinował jesteś do przodu. No ale każdy decyzje podejmuje za siebie więc nic nie sugeruję bo każdy musi walczyć o swoje. Ja tam zamierzam jeszcze doładować ale czekam na wypłatę.
Szukałem, myślałem i znalazłem coś takiego. http://archiwum.rp.pl/artykul/1266194-Dlugi-Polakow-kusza-gigantow.html
Tutaj jest napisane o PraGroup. Kojarząc forumowe doniesienia o amerykańskich funduszach w Kredyt Inkaso i czytając artykuł z Rzeczypospolitej trudno nie odnieść wrażenia że PraGroup i Kredyt Inkaso mają coś wspólnego ze sobą. Tylko pytanie co. Czy Pra zamierza przejąć KredytInkaso, czy może po prostu jakoś współpracują, nie bardzo czaję jak może wyglądać taka współpraca ale zdaje się PraGroup może po prostu dawać kasę na portfele itp. Jeżeli dobrze rozumiem skala działalności Kredyt Inkaso znacznie się poszerzy. Czy ktoś wie coś na ten temat? Tak czy inaczej nie dziwią mnie ruchy na giełdzie przez ostatnie parę dni. Coś jest na rzeczy bo kurs i wolumen rośnie.
no tak i z tego może być niezła kasa tak se myślę. Fundusz kładzie kasę na stół, KredytIn windykuje a zyskiem się dzielą. Ma to sens. Z tego co czytałem to ten PraGroup to jest gigant, który bardzo dobrze zna się na windykacji czyli wniesie też wniesie know how, bo tak wszyscy przecież zarobią więcej. Zaczynam czaić czemu Kruk też szuka inwestora. No ale KredytIn jest jak widać pierwsze. Tak sobie też myślę, że jak współpraca się poukłada dobrze, to przecież takie PraGroup może zechcieć kupić takiego KredytIn'a, bo wtedy będą mieli wpływ na całą firmę, wniosą swoje know how i zrobią olbrzymi biznes w Rosji. Tam z polskich firm działa tylko KredytIn a rynek jest potężny. Oj będzie kasa z tego wszystkiego jeśli mądrze to się poukłada
Drugi dzień widoczne spore obroty na spółce, gdzie zazwyczaj było 30K. Coś w tym musi być :) Branża windykacyjna ma potencjał, w szczególności przy obecnym kursie franka
Hmmm, o godzinie 9.30 wolumen na Kredyt Inkaso większy niż na Kruku. Co się musi wydarzyć. Nie wspominam, że kurs na Kredyt Inkaso ciągle w górę. Ktoś to musi skupować nie ma innej opcji.